t25a tak jak by puchły tłoki pomocy po remoncie!!!
-
Podobna zawartość
-
Przez Traktorzysta19
Witam Kolegów !
Chciałbym prosić o poradę odnośnie składania silnika w MF255.
Jak mają być założone panewki łożysk głównych wału ? Instrukcja napraw podaje, że zamkami po przeciwnych stronach, ale tak się nie da - skrajnych pokryw łożysk nie obrócę. Rozumiem, że to błąd w instrukcji, tak ?
Druga sprawa dotyczy panewek korbowodów - tu też mają być zamkami po przeciwnej stronie - bo wedle oznaczeń na pokrywie i korbowodzie to zamki mają być po jednej stronie (też niezgodnie z ilustracją w instrukcji).
A jeśli chodzi o same korbowody - w którą stronę mają być odwrócone - zamkami na wałek rozrządu czy na pompę wtryskową.
Przepraszam za przydługawy post, ale wolę rozwiać wątpliwości zanim złożę silnik, niż później się martwić.
Pozdrawiam,
Traktorzysta19
-
Przez zbychu665
Witam... W swoim Władku mam strasznie pogięte błotniki tylne i nie wiem jak się zabrać w ogóle za ich wyprostowanie, wiec moje pytanie jest następujące. Czy da się zamontować błotniki np z C330 lub całą platformę z nowszego modelu, bo w moim ciągniku błotniki nie są połączone z podłogą. Pomóżcie
-
Przez sebe1033
Jakie polecacie zestawy naprawcze do zachodnich ciągników ( dla mnie akurat do john deere) muszę zrobic remont silnika a sprzedawca zawsze ma dobre części
Wiec wypowiedzcie które firmy robią dobre tłoki i cylindry by nie płacić za coś co za 200 mth będzie gorsze niż te stare
-
Przez hubert25a2
Witam otóż teraz nastały takie pory ze trzeba w polu jeździć w nocy mam problem mianowicie z ładowaniem gdy odpale ciągnik na stacyjke amperomierz zachowuje sie dobrze pokazuje wskaźnik na + a po chwili jest na 0 i gdy włączę światła napięcie sięga -20 tak jakbym włączał swiatła bez odpalania i gdy np wjadę w dziure albo cos z włączonymi światłami wskazówka lata czasami na + i - i nwm co robić i jeszcze jedno gdy na odpalonym silniku włączę swiatła bez włączania masy to światła zaczynają pikać kiedy dodam gazu zaczynają co raz szybciej pikać a gdy stoji na normalych stałych obrotach to swiatła działaja normalnie moze to być związane z ładowaniem prosze o szybką odpowiedz kabel + który idzie do amperomierza został wymieniony na nowy ,wymieniono puszke bezpieczników itp
-
Przez hubert25a2
Witam po długiej przerwie mam problem z nie gasnącą kontrolką ładowania po odpaleniu silnika jest to denerwujące.
Jak zauważyłem problem był od dłuższego czasu ponieważ kontrolka od ładowania aż się stopiła , więc chcę wziąść się za naprawę.
Kupiłem przekaźnik pośredni rozrusznika który jest w kabinie i przekaźnik blokady włączenia rozrusznika myślałem że są spalone a jednak nie.. problem nie znika , po odpaleniu pali nadal a ładuje ponieważ odpalając na krótko czuć przybywanie prądu.Dopowiem że alternator prądownica był sprawdzany u mechanika 400W regulator w kabinie pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF255 drganie tłumika i kontrolka ładowania
Poznaniak