Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, damianzetor9540 napisał(a):

Ty nie zlapales. Sie trzyma z umiarem a nie jak większość raz zbierze wiecej i zaraz bydla dostawia

chyba nie byłeś na podlasiu 😛 ty większość trzyma 100 krów na 20 hektarach 😛

• Haha 1
Opublikowano

Taa... Zapas 🤣 to myszy podziurawią bele. To nie ma chętnych kupić i po 60 proponują. Jak cześć łąk się wyorało to susza. Jeden rok. Drugi rok. Takie gadanie że nie trzeba dostawiać. Myślisz, że każdy taki mądry jest, że jak zbierze tonę więcej to od razu stado mnoży razy dwa? Zawsze uważałem, że zapas jest dobry na max pół roku . W dużych gospodarstwach na rok, ale robić na 3 lata do przodu to na prawdę nie ma sensu. A po dwóch latach ten zapas może szybko zniknąć. I teraz ciekawe jak będzie wyglądał następny rok, bo u nas to się słabo zapowiada🤔 przynajmniej 250L jest niedoboru wody 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

to wysłodki taniej wyjdą 😂

To kupuj. We wsi większość jedzie na oparach paszy. Zaczynają się dowiadywać za belami bo na grudzień zapasu i koniec.

Godzinę temu, karol091193 napisał(a):

Dalej bawcie się z jakości kiszonek. Bez zapasu paszy to sobie można 😛jeszcze po sipmie. To po pasówce minimum 600🤔

@pedro2 dużo masz bel na sprzedaż? 🤣🤣🤣 Nie żebym liczył Ci kasę ale tylko tak z ciekawości 😅

Screenshot_2024-11-24-14-57-57-306_com.facebook.katana-edit.jpg

Dużo nie mam. Wszystkie zapasy poszły w tym sezonie. Z 200 szt sprzedam. Zaczynam od 300zl

Opublikowano

Nie tylko w waszych stronach. U mnie na torfy mogę wjeżdżać z czym chce. W rowach wody nie ma . Po zerwaniu darni torf jest jak popiół. Można w piecu palić. Nikt nie pamięta takiej suszy jaka była w tym roku. A takiej suchoty o tej porze roku tymbadziej 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

To kupuj. We wsi większość jedzie na oparach paszy. Zaczynają się dowiadywać za belami bo na grudzień zapasu i koniec.

Dużo nie mam. Wszystkie zapasy poszły w tym sezonie. Z 200 szt sprzedam. Zaczynam od 300zl

U nas po 200-250 z lucerny i koniczyny i dowiozą na miejsce.

Opublikowano

To niech Ci dowożą jareczrk co mnie to interesuje 🤭

36 minut temu, radekz200 napisał(a):

kurła ja w tamtym roku sprzedałem 70 bel nadwyżki, a w tym pewno mi braknie 😱

Brawo. Mówię przecież, że Ratek to ma łeb do interesów 😁

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

no mam bo sprzedałem po 220 a kupię po 150 😂😂

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał(a):

Mi nie muszą przywozić bo spokojnie mi starczy swoich. Patrząc po ogłoszeniach taka cena.

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał(a):

no mam bo sprzedałem po 220 a kupię po 150 😂😂

Ta. Już szuwar drożej sprzedają 🤭 

Chcesz to przyjedź mam jedną pleśniawkę za 150 oddam 🙋

3 godziny temu, martin0000 napisał(a):

Napisałem na Messengera

Po ile Ci odpisał? 535netto za skytower i as170 

Drogo trochu

Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Nie tylko w waszych stronach. U mnie na torfy mogę wjeżdżać z czym chce. W rowach wody nie ma . Po zerwaniu darni torf jest jak popiół. Można w piecu palić. Nikt nie pamięta takiej suszy jaka była w tym roku. A takiej suchoty o tej porze roku tymbadziej 

Może wiosna będzie padało jak się należy 

Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał(a):

Drogo trochu

byś chciał tanio kupować a drogo sprzedawać 😂

Opublikowano
36 minut temu, pedro2 napisał(a):

Drogo trochu

Tak po 535 netto, zamiast as170 wybrałem kenore za 505 netto, ceny jak w cenniku u niego.

No drogo ale co zrobisz, ja też dużo nie brałem po 6 jednostek to i nie utargujesz wiele, przesyłka gratis .

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, martin0000 napisał(a):

Tak po 535 netto, zamiast as170 wybrałem kenore za 505 netto, ceny jak w cenniku u niego.

No drogo ale co zrobisz, ja też dużo nie brałem po 6 jednostek to i nie utargujesz wiele, przesyłka gratis .

Ja wezmę po 3 tylko na 4ha. 

Reszta pójdzie amfora i danubio. W razie nie kupią to na ziarno będzie.

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał(a):

chyba nie byłeś na podlasiu 😛 ty większość trzyma 100 krów na 20 hektarach 😛

Patologie to się zwalcza a nie naśladuje. 

3 godziny temu, karol091193 napisał(a):

Taa... Zapas 🤣 to myszy podziurawią bele.

Zawsze uważałem, że zapas jest dobry na max pół roku . W dużych gospodarstwach na rok, ale robić na 3 lata do przodu to na prawdę nie ma sensu.

Bo bel to sie nie robi ;)

Widzisz mowisz ze 3 lata to bez sensu, ale powodu nie podales. I ten co ma na 2 lata zapas sie nie martwi jak Ty ze 250 litrow nie doboru. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Ja wezmę po 3 tylko na 4ha. 

Reszta pójdzie amfora i danubio. W razie nie kupią to na ziarno będzie.

Ja mam jeszcze kupioną codizuka i rosaleen.

W tym roku siałem amforę i maximaize i mega się rozczarowałem, fakt susza była  ale nie spodziewałem się że tak mocno uschnie szczególnie na 3 klasie.

Opublikowano
14 minut temu, martin0000 napisał(a):

Ja mam jeszcze kupioną codizuka i rosaleen.

W tym roku siałem amforę i maximaize i mega się rozczarowałem, fakt susza była  ale nie spodziewałem się że tak mocno uschnie szczególnie na 3 klasie. 

Codizouk też odmiana bez szału za bardzo jak widać przereklamowana mnóstwo główni łapie a kolba bardzo słaba. Masę może jakaś daje ale wartościowa to ona bardzo nie jest 

• Like 1