Centralne smarowanie
-
Podobna zawartość
-
Przez rafalpronar82a
montuje sprężarkę w mf 3090 silnik perkins i nie wiem gdzie podłączyć obieg oleju powrót znalazłem ale skąd wziąści ciśnie myślałem o czujniku oleju wstawić trójnik ale czy nie spadnie mi ciśnie oleju w silniku skąd jest brany oryginalnie obieg oleju do sprężarki ?
-
Przez Marek46ha
Stoję przed wyborem nowej kosiarki dyskowej i zastanawiam się czy warto dopłacić za model z centralnym zawieszenim.
Łąki takie jak wszędzie - jedne lepsze, równiejsze inne mniej. Raczej wysokich prędkości nie będę osiągał bo mam nieduże działki ( rowy melioracyjne, itp)
Także zastanawiam się czy napewno potrzebuję centralnego zawieszenia.
Ktoś może mi podpowiedziec jak to wygląda w praktyce - znajomi mają zwykłe novadisc (poettinger) inni novacat i każdy swój wybór bardzo chwali.
Ja osobiście celuje miedzy lely 280 M i 280 classic.
-
Przez awox
Czy smaruje sie przekładnie główna w przetrząsarce? tzn. ta co wychodzi z niej wałek do traktora. Nie ma tam ani kalamitni ani wlewu oleju, mam przetrzasacz kuhn gf 452 T . Nie wiem czy dac tam jakis smar czy nie dawać??
Prosze o poradę szanownego grona.
-
Przez Przemek15_03
Witam,
Mam takie pytanie czy ktos może mi napisac dokaładnie jak smarowac pompe od hardiego? nie mielam wczesniej takiej pompy. Wiem tylko że smaruje ja się smarem ale gdzie ? i jaki smar najlepszy ? Prosze o podpowiedz, pozdrawiam ( mam taką samą jak na zdjeciu ponizej tylko moja jest stara )
-
Przez komand19
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jakie macie ciśnienie smarowania silnika w waszych case'ach. Zamontowaem ostatnio manometr w kabinie który wskazuje aktualne ciśnienie smarowania oleju w silniku. Wskazuje mi na zimnym 4 bary przy obrotach 700obr/min zaś na rozgrzanym około 2 bary przy 700 obr/min. Wydaje mi sie że to trochę mało i czeka mnie wymiana panewek i szlif wału Czy ktoś wymieniał już łożyska korbowe w case 4230?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Czy pompa wody ma jakies smarowanie?