wskaźnik temperatury wody
-
Podobna zawartość
-
Przez zyzek
Mam uszkodzony mechaniczny wskaźnik poziomu łyżki i w wolnym czasie udało mi się zrobić coś takiego:
https://drive.google.com/file/d/1DV-LpymOYt_LPVW88BWWoJsXOtWNr4kL/view?usp=sharing
Wskaźnik wyświetla poziom łyżki względem ziemi. Oparty jest o żyroskop i mikrokontroler. Obudowa wyświetlacza to obudowa od uniwersalnego czujnika cofania.
W środku znajduje się kawałek adresowalnej taśmy led RGB WS2812B. Wszystko odpowiednio połączone i zaprogramowane.
Nie testowałem jeszcze w praktyce, ale jeśli kogoś to zainteresuje, mogę zdać relację i podać więcej szczegółów na temat jego budowy
-
Przez drozd82
witam,w df agrotronie k120 wskaznik paliwa szaleje zatankujesz i po chwili wskazowka spada do połowy,jak moge odkrecic pływak probowałem pod podłoga ale nie ma dojscia,moze ktos rozkrecał z gory dziekuje
-
Przez mateusz092111111
Witam mam taki problem ze kupilem claasa 690 v8 utnę troche i woda wchodzi mi na czerwone i tylko zmniejsze obroty maszyny i odrazu temp wody spada proszę o pomoc jak najszybciej
-
Przez mateusz092111111
gotuje sie mi woda w claasie 690 i to jest dziwne gdy zmniejsze obroty maszyny to woda spada chlodnica byla czyszczona z zewnątrz a w srodku przepłukiwana odkamieniaczami i to pare razy silnik tez był sprawdzany bo byly planowane głowice i zakładana uszczelka a pompa wodna chyba jest ok bo widac ze tloczy wode do chlodnicy bo widac ze woda ma obieg termostaty tez sa wyjete nie wiem co mam robic więc prosze o odpowiedz jesli ktos miał podobny przypadek
-

Rekomendowane odpowiedzi
Czujnik temperatury Agrotron 85
Podświetlenie licznika w Pronar 82sa