Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam niedługo kupić używany ciągnik. Troche czytałem na temat tych ciągników i rozmawiałem z właścicielami, ale chciałbym żebyście i wy mi doradzili. Jakie macie zdania na temat Case MX 120 czy Fendt Favorit 512 lub ich serii. 

Opublikowano
podaj argument... Polecam serię mx ciągniki bardzo proste, mocne i oszczędne. Cena jest bardzo przystępna a ciągnik bardzo przyjemny i komfortowy, można znaleźć modele z amortyzowaną osią, radarem, auto wom i itp. bardzo skrętne i jeśli zadbany egzemplarz to tanie koszty eksploatacyjne...
Opublikowano

Jeśli miałby chodzić przy turze to polecam case, bo ma bardzo mały promień skrętu w porównaniu z ciągnikami tej klasy,

Za fendtem przemawia ilość biegów i sprawdziłby sie lepiej w polu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez SawekOcha
      Witam. Poszukuje posiadaczy ciągnika case cs 86. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się te ciągniki i co jest w nich wadliwe. Ile pala.
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v