Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, marko-kolo napisał:

chyba nie myślisz że komisja  będzie sprawdzała kto ile na kosił i ważyła ...system oceny jest jaki jest i jest przyjęty dla całej gminy i to jest uśrednione i bierze sie pod uwagę określone dane i wytyczne do tego 

gdyby tak kontrolować i szacować skrupulatnie to nie miało by to sensu bo to by trwało do następnego roku 

Komisja sam tez kosiła bo mają pola ale nie w każdej Gminie było ogłoszone susza .

Opublikowano
59 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

Panowie, suszowe to parodia, u kuzyna pszenica dała pod 9 ton z hektara, a gmina z urzędu wszystkim pisała po 70 %. Więc kuzyn dostał za 80 ha zbóż i rzepaku 80 tyś  (za free)

Co poradzisz chłopy korzystają za chwilę się okaże że zboża jest tyle że nie ma gdzie pomieścić z nast ępnych żniw ta pomoc odbije się czkawką w przyszłości

21 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

Po prostu spora grupa rolników dostała za darmo kupę kasy. Dlatego jestem przeciwny takim akcjom, bo sprzyja to zwykłym wyłudzeniom. Ale na nowe auto będą mieć.

A bo to pierwszy raz? U nas w ubiegłym roku po nawalnicy nawet Ci co mieli już zebrane wnioski poskładali i nowymi SUv ami jeżdżą podłość ludzka nie zna granic

Opublikowano

Jakie rewelacje co ja oczu nie mam i nie widzę kto z wnioskami chodzi? Podobnie z suszą najlepszą kasę to biorą Ci co dla dl dopłat uprawiają czas to ukrucić

48 minut temu, tumiwisizm napisał:

Oj staszku skąd bierzesz te rewelacje?

.

Opublikowano

Nie mówię że jest opór zle mnie zrozumiałeś bo wiadomo że zbiory były znacznie m niejsze nie tylko u nas chodziło mi raczej o to że przez pomoc suszową dużo ludzi przetrzyma zboże do wiosny i to paradokslnie może zachamować dalszy wzrost cen a nawet lekkie spadki

2 minuty temu, tumiwisizm napisał:

Z tym że sporo osób bierze kasę choć im się nie należy to się zgodzę, z tym że towaru jest w opór już raczej nie ;) 

.

7 minut temu, marko-kolo napisał:

staszek musisz sporo przebywać pod gminą skoro tak cię oczy zabolały 😅...do roboty  się  bierz bo oślepniesz 😉

Mnie tam oczy nie bolą tylko nie dziwota że góra garnie pod siebie jak szary człowiek robi tak samo obwiniamy rządzących a sami nie jesteśmy lepsi

Opublikowano

widzisz w jakim jesteś błędzie rządzący są reprezentantami społeczeństwa jakie społeczeństwo tacy rządzący bo zniego się wywodzą

Opublikowano

Hmm rządzący są rzadzacymi, gdyż dostali mandat od swoich wyborców. Sugerujesz więc, że elektorat pisu garnie do siebie i dlatego przedstawiciele tegoż elektoratu także garna do siebie i nie ma się czemu dziwić. Ok, przynajmniej Ty nie jesteś ślepo zaopatrzony i bezkrytyczny wobec obecnej władzy i dostrzegasz własne wady. Brawo Ty! 

Opublikowano

W sumie Stasiek dobrze gada . Wielu narzeka i psioczy na rządzących , a jak co do czego to sam robi dokładnie to samo .

Opublikowano

Przecież tu większość nienawidzi dobrej zmiany a po suszowe wnioski składa. 

Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

No ale jak ? Gdyby się nie należały , to by nie brali .

Mafiozom vat też się nie należał a brali 😆

poprostu jakiś nadzór by się przydał nad takimi,,poszkodowanymi,, czy pseudo rolnikami

Opublikowano

Nie chciałem nikogo tu obrażać, zwłaszcza Ciebie @soltys48 . Każdy sobie narzeka, ja też tylko cicho.

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

wstyd mi że pierwszy raz wyciągnąłem rękę po jałmużnę

Niby czemu? Niech sie wstydzą ci co ziemi nie robia a po suszowe i dopłatę lapę wyciaga

Ale to co porzyczone zczasem będzie oddane

Opublikowano

mnie to nie obraża nic a nic

I jest mi naprawdę wstyd że poszedłem po ta jałmużnę.....

Szczerze to nawet nie chciałem wniosku o szacowanie składać a jak już złożyłem to były schody i to spore,

właśnie przez te schody i problemy z komisją postanowiłem że tym razem nie odpuszczę

• Like 1