Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wydzierżawiłem nową działkę ok 2ha i na tej działce facet ma grządki jakieś 30arów. Ma tam zasadzone sporo warzyw: ziemniaki(ok 40%), pomidory, marchew, ogórki itd. Pytanie brzmi co mam podać w tym miejscu? jak dam ziemniaki to agencja się nie przyczepi?

Opublikowano

A i tak się spóźnili , bo dzisiaj moje złożone .B|

Opublikowano

zaobserwowałem dziwne zjawisko ... Jak otwieramy wniosek jest Suma działek referncyjnych mam 29,57 ha. przeliczyłem kalkulatorem MKO mam 28,76  .. hektar kwalifikowany 30,93 Teraz mam dylemata :D Nie zwracałem uwagi na to ale coś mi pikło że powinienem miec ponad 30 ha :P

Opublikowano
6 minut temu, luki9610 napisał:

Pewnie wkroczyłes w obszary nie liczone w peg te takie kreskowane a ich aplikacja nie liczy.  O ile dodałeś nowe działki. 

tak masz racje dodałem z tych kreskowanych okolo 2,17ha. ale tak to wygląda jak by 0,81 ha mi wliczyło z tych kreskowanych a reszte nie .ale dobra nvm :D 

Opublikowano

prośba o pomoc:(

uzupelniam wniosek i na jednej z działek wyskakuje mi MKO 9,15...  od lat na tej działce było i jest zakwalifikowane i fizycznie uprawiane 10,15 ( z danych arimru mogło byc nawet 10,19) w zeszłym roku składałam wniosek elektroniczny i wszystko sie zgadzało (było identycznie jak na papierowych przez lata wczesniej).  Czy to znaczy, że naniesli jakies zmiany czy mogę to zmienić?

przepraszam jeżeli takie pytanie się juz pojawiło.

Opublikowano
1 godzinę temu, 30pawel napisał:

Właśnie był komunikat o przedłużeniu wniosków o miesiąc w Agrobiznes. Mam nadzieje że nie ma tu amatorów tego ON, wstyd się przyznać ale mieszkam w jednej z tych gmin wymienionych w reportażu o wodzie zamiast ON.

Dużo kupiłeś ?O.o

Opublikowano
14 minut temu, izeeek napisał:

uzupelniam wniosek i na jednej z działek wyskakuje mi MKO 9,15...  od lat na tej działce było i jest zakwalifikowane i fizycznie uprawiane 10,15 ( z danych arimru mogło byc nawet 10,19) w zeszłym roku składałam wniosek elektroniczny i wszystko sie zgadzało (było identycznie jak na papierowych przez lata wczesniej).  Czy to znaczy, że naniesli jakies zmiany czy mogę to zmienić?

Zaznaczysz ile masz i dodajesz roszczenia i opis do tego i masz tyle ile powinno byc. 

Opublikowano
17 minut temu, izeeek napisał:

Zaznaczaj tak jak uprawa, bo ARiMR Ty oświadczasz o swoich gruntach, nie urzędnik.

Gość 30pawel
Opublikowano
@zetorki12 Ja akurat nic nie kupilem. Dopiero w Agrobiznesie się dowiedziałem że takie coś miało miejsce. Jak miałbym oszczędzać to napewno nie na ON.
Opublikowano
1 godzinę temu, kur napisał:

Zaznaczaj tak jak uprawa, bo ARiMR Ty oświadczasz o swoich gruntach, nie urzędnik.

Dzwoniłam na infolinie, powiedzieli mi, że i zeszły wniosek mógł przejść z mniejszym obszarem (bo wciąż czekam na decyzje) i ze muszę sie koniecznie zgłosić do BP bo to jest zbyt duża rozbieżność powierzchni i mi tego nie uznają.... 

świetnie mogłam złożyć tradycyjny wniosek papierowy w zeszłym roku a nie ten genialny....

eh

Opublikowano

Ciekawostka, na mapie wszystko się zgadza i jest jak powinno być, natomiast we wniosku nie podlicza 1 działki.
Zamiast 1,87ha jest 1,64ha. Wszystkie działki są w ewidencyjnych.

Zrzuty poniżej

gochnia1.jpg

Gochnia 2.jpg

Opublikowano

Mam takie pytanie. Z jakim numerem będzie przesłana zmiana do wniosku już wysłanego? Wniosek wysłany ma numer 0001. Czy zmiana będzie miała numer 0002? Chodzi mi o zmianę bez wycofywania wniosku poprzedniego.

Opublikowano
20 godzin temu, luki9610 napisał:

Screenshot_20180514-124737.png

wielka głupota nic więcej. Kto chciał to zdążył a to co zrobili z przedłużeniem, odwlecze się z  płatnościami dla rolników trzymających się terminów. Takim leniuchom powinni płacić na końcu.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, dicloduo napisał:

wielka głupota nic więcej. Kto chciał to zdążył a to co zrobili z przedłużeniem, odwlecze się z  płatnościami dla rolników trzymających się terminów. Takim leniuchom powinni płacić na końcu.

Kolego, raczej nie znasz faktów, jakby nie przedłużyli to ciekawy jestem, co mogłoby się stać z Wiejską, czy minister rolnictwa byłby dalej od rolnictwa.
Dla programów rs aplikacja zaczęła działać prawidłowo dopiero od niedzieli, a dziś już szwankuje i nie trzyma danych, więc nie mów, że mógł każdy złożyć wniosek.
Na dzień dzisiejszy brakuje prawie 400 tys. wniosków, więc to chyba nie jest lenistwo rolników.

Zresztą, nie miałbym sterty wniosków, których nie da się wprowadzić, w wersji papierowej to byłoby już pozamiatane i nie musiałbym się tłumaczyć z tego, że jeszcze nie zrobione.

Edytowane przez kur
litery
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel100474 napisał:

Czy w gospodarstwie do 10 ha ornych na działce na której występuje jedna uprawa można wpisać uprawa mieszana czy musi być np pszenica.Pozdrawiam.

Pisz uprawa mieszana ....do 10 ha ornychornych i tak  nie masz obowiazku wyszczegolniac ...

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano
42 minuty temu, dicloduo napisał:

Zrozum ze nie przrdluzyli z uwagi na rolnikow tylko z uwagi na to ze system nie daje sobie rady , przedluzyli termin z myslą o swoich stolkach ;)

Opublikowano
4 godziny temu, ws71 napisał:

Poprzedniego wniosku się nie wycofuje,tylko wypełnia sie nowy wniosek i to on będzie rozpatrywany ,temat wcześniej omówiony na tym forum

Nawet dla tego tematy jest wzmianka na stronie Arimr tam pisze jak zrobić edycję wniosku zaraz obok przycisku  "e wniosek plus logowanie"