Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, slawekz1975 napisał:

kuj- pom powiat radziejowski nadal cisza z dopłatami nieliczni dostali decyzje masakra z tymi kontrolami

kuj-pom powiat aleksandrowski odroczki do połowy czerwca 3 tyg temu raport kontrolny dzis listonosz z korekta raportu,zaliczka 30 listopada ok 20%

Opublikowano

Wejdź w sobie w konto w aplikacji ewniosek plus, w zakładce wnioski wybierz 2018 rok i wejdź wysyłane i kliknij na drukarkę i otwórz pdf ze swoim wnioskiem i zobacz jak było zadeklarowane. Tam odnajdziesz powód twojego problemu. Aplikacja mogła nie przenieść lubinu do efa. Jeżeli tak było to się odwołaj od decyzji.

Opublikowano

przyslali nowy wniosek z mapkami i tam jest zaznaczone jako efa byla kontrola na miejscu i byly slady po ciagniku bo pryskalem ten łubin i moze jakis inteligent z warszawy sie pokapowal co i jak kontrola jest z data 05-11-2018

Opublikowano
Przed chwilą, slawekz1975 napisał:

przyslali nowy wniosek z mapkami i tam jest zaznaczone jako efa byla kontrola na miejscu i byly slady po ciagniku bo pryskalem ten łubin i moze jakis inteligent z warszawy sie pokapowal co i jak kontrola jest z data 05-11-2018

Oj, oj nie przyznaj się do tego.

Łubin deklarowany do efa nie mogl być pryskany, nawet nasiona nie mogły być zaprawiane. To byk warunek do efa. Mogłeś mieć go do płatności PSTR i zgłoszony do proekologi jako EFA 15 , ale nie mogłeś stosować oprysków.

Opublikowano

Tego to nie wiem. Zobacz jak pisałem czy masz Lubin wrzucony do oświadczenia o elementach efa. Mogła być wina aplikacji.

Opublikowano

musze jutro do kolegi zadzwonic co mi te konto zakladal w ewniosku bo mi sie z tych nerwow pomieszaly login z haslem i nie bede ryzykowal blokady konta tu susza tu potracenia spadki cen bydla katastrofalny rok sie zapowiada

Opublikowano
Dnia 20.03.2018 o 14:24, robert55555 napisał:

m czy jest taka pozycja, a pracownik że nie wie i żebym sobie sprawdził. Tylko jak skoro nie mogę otworzyć wniosku. Poszedłem na kompa w agencji i oczywi

Dziś byłem na polu gdzie zasiałem łubin, który 2 tyg. temu już wschodził. Niestety z racji niskiej VI klasy ziemi , przymrozków i suszy niewiele z uprawy zostało. Co w takiej sytuacji robić zgłaszać uszkodzenie uprawy, zasiać jeszcze raz, czy dać sobie spokój? Obszar został zgłoszony jako EFA.

Opublikowano

Siła wyższa nie da rady, nie dostaniesz kasy.chyba bez sensu.

Łubin wsiać nie poprawiać wniosku.

Wsiac co innego(poza PSTR) i poprawic wniosek. 

Twój wybór.

Opublikowano

@dudi834 jeżeli pytasz o to jak zrobić to we wniosku z 2018 roku, to odpowiadam nie da się tego teraz zrobić. Jeżeli pytasz o wniosek z 2019 poprostu zmniejszasz obszar geometrię o ten j den ar.

Opublikowano
8 minut temu, piotrp88 napisał:

A można ręcznie zmieniać oznaczenia działek rolnych czy dalej to niemożliwe?

nie można. Musiał byś usunąć  całą geometrie. Zacząć rysować tak geometrie jak byś chciał aby oznaczenia działek rolnych wyglądały.

Opublikowano

podlaskie,powiat bielsk podlaski,decyzja 8 kwietnia wystawiona a dzis pieniadze obszarowe i onw.wczesniej odroczka do konca maja.chore to wszystko ale prawdziwe.człowiek musiał pozyczac a by zwiazac koniec z koncem.taka susza oni kontrole robia ot i namiezyli 3 ary mniej!dobra zminane rozliczy,my w maju i pazdzierniku przy urnach wyborczych!

Opublikowano

Macie tak że do już zdefiniowanej przez agencie (kopia z 2018r.) działki rolnej nie można dodać dodatkowej płatności np.. ONW tylko jest biały kwadracik. Jak się usunie i doda od nowa to jest wszystko oki.

ARiMR_03.JPG