Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miały być zaliczki? No i są. Jak czytam, że kolega wyżej dostał 3300zł do 50ha to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać, normalnie można odtrąbić sukces bo tyle zaliczek udało się wypłacić. Ja również dostałem jakieś 20%. Już chyba wolałbym poczekać dłużej i naraz dostać całą kwotę niż takie zapomogi...

Opublikowano (edytowane)

to nawet nie jest zapomoga 

brakuje mi określenia na to co się wyprawia 

nie żebym był jakiś pazerny czy coś ale co z tym można zrobić? Chciałem zamówić nawozy i materiał do siewu i teraz sam nie wiem co robić. Już o innych wydatkach nawet nie wspomnę. Telefon w dłoń i dzwonić po samochód sprzedać resztę zboża i dopiero w tedy coś działać.

Edytowane przez blondynek2004
Opublikowano
13 godzin temu, fabio napisał:

miales powiadomienie przed kontrola

Nie było powiadomienia przed kontrolą . Z zaskoczenia pojawił się pracownik w kamizelce arimir przed bramą i oświadczył mi o kontroli.Porobił fotki tabletem i na tym koniec, żadnego protokołu nie pisaliśmy.

Opublikowano

Dziwi mnie to co wypisujecie bo w mojej gminie nie spotkałem osoby która by nie dostała 70% lub wogóle widać kiepskich urzędników macie

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Dziwi mnie to co wypisujecie bo w mojej gminie nie spotkałem osoby która by nie dostała 70% lub wogóle widać kiepskich urzędników macie

Ze względu na zasługi Twoje i marecka macie w kujawsko pomorskim taki raj :) .  Tak dobra propaganda musi być dobrze wynagradzana.

Opublikowano
9 godzin temu, KlimekPL napisał:

Miały być zaliczki? No i są. Jak czytam, że kolega wyżej dostał 3300zł do 50ha to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać, normalnie można odtrąbić sukces bo tyle zaliczek udało się wypłacić. Ja również dostałem jakieś 20%. Już chyba wolałbym poczekać dłużej i naraz dostać całą kwotę niż takie zapomogi...

Zaliczek nie ma, przynajmniej na moim koncie nie ma. Człowiek głosował na mniejsze zło ale imigrantów mamy, kraj dalej sprzedają tylko z dopłatami cyrk. Tylko Korwin.

• Like 1
Gość łorawiok
Opublikowano
Dnia 1.12.2018 o 08:09, Kazik80 napisał:

Ze względu na zasługi Twoje i marecka macie w kujawsko pomorskim taki raj :) .  Tak dobra propaganda musi być dobrze wynagradzana.

Przeczekajcie trudny okres . Pokończą dzieciaczki 18 lat , to Staszek z Mareczkiem zmienią preferencje wyborcze.

Opublikowano

Gringo1 napisał:

Zaliczka 70% juz miesiąc temu dotarła suszowego żeśta dostali to wam narazie wystarczy ja akurat nie skladalem

Również dostałem zaliczkę ale ponad 70 procent. Dobra zmiana mi pasuje. :)

Opublikowano (edytowane)

Kuj pom zaliczka przyszła 29 listopada jakies 15 %. Decyzja na suszowe przyszla 2 tygodnie temu ale pieniędzy nie widać. Ta zaliczkę to mogli już sobie odpuścić w takiej kwocie i przelać z resztą dopłat w czerwcu bo to śmiech na sali

Edytowane przez krzychrol
Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Stasiu Ty pewnie ze wschodnie flanki to masz 70 % , a ja blisko germańców to mam ochłap

a i odroczenie wczoraj na suszowe przyszło do 31. stycznia 

jeszcze nam zabiorą  do wiosny sporo baniek w nawozach , ceny idą dzień w dzień  w górę  polskich producentów. a ponoć zakupili  w dużo niższych cenach

Opublikowano
5 godzin temu, Kazik80 napisał:

Takie śmieszne zaliczki występują w chwili gdy była kontrola niekoniecznie fizyczna w postaci kontrolującego gościa,może też być na podstawie zdjęć lotniczych i bez informowania właściciela  gruntów, w roku poprzednim miało coś takiego miejsce na terenie  gminy Więcbork kuj-pom,gmina Łobżenica wielkopolska ,wielkość zaliczek była od 7% do 20% calośc z chodziła praktycznie w ratach do czerwca tego roku

Opublikowano
8 minut temu, ws71 napisał:

Takie śmieszne zaliczki występują w chwili gdy była kontrola niekoniecznie fizyczna w postaci kontrolującego gościa,może też być na podstawie zdjęć lotniczych i bez informowania właściciela  gruntów, w roku poprzednim miało coś takiego miejsce na terenie  gminy Więcbork kuj-pom,gmina Łobżenica wielkopolska ,wielkość zaliczek była od 7% do 20% calośc z chodziła praktycznie w ratach do czerwca tego roku

Dobrze mówisz. U nas w całej gminie była kontrola no i są efekty hehe

Gość łorawiok
Opublikowano

ws71 . Chyba trafiłeś w punkt . Zajrzałem dziś do e-wniosku i większość MKO jest pozmieniana w stosunku do tego jaki był w dniu wysyłania wniosku i w latach poprzednich .

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, adaammek napisał:

dzięki za info nie mam  dużych zwierząt dzwonił z  biura kontroli na miejscu i pytał sie o 2 działki  które były zgłoszone do obszarówki 1 raz i nie miały wyznaczonych PEG-MKO  DZIAŁKI MAJA BARDZO
NIEREGULARNY KSZTAŁT do tego z jednej strony działki granicą jest strumyk o bardzo niereregularnych kaształtach nie mogłem na e wniosku prawidłowo obrysowac tej dziłaki i przekroczyłem PEG moze powiienem przed zgłoszeniem działki wystapic do armiru o MKO oni maja taki obowiazek info o maksymalnej powierzchni otrzymałem zaliczke ale nie 70 % podobno musza zmierzyc  fizycznie 

podzielcie sie waszymi doswiadc

co sądzicie  sam dokładnie nie wiem gdzie sa znaki graniczne 

Edytowane przez adaammek
Opublikowano

Przyszła dopłata.... u ojca to 7% całości a u mnie około 15%.  Gmina była objęta kontrolą, były robione zdjęcia.

Opublikowano
1 godzinę temu, gustaww napisał:

Przyszła dopłata.... u ojca to 7% całości a u mnie około 15%.  Gmina była objęta kontrolą, były robione zdjęcia.

jakie woj