Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, DRIPOL napisał:

byk 750-50 strączka=700x8.00zł=5600

ćwierci wołowe  412*15.50=6380

6380-5600=780zł

usługa uboju 250zł+vat+300zł

odpady można wpisać min 70kg z byka x1,20=84zł

skóra 50x5 zł=250 zł

Tylko komu sprzedać tą wołowinę jak społeczeństwo kocha drób :-)

Droga u Ciebie ta wołowina, 13,5- 14 zlotych za O i  R wagi poniżej 300, czyli taka jak najlepiej schodzi na kraju

Opublikowano
Dnia 31.01.2018 o 11:54, Marcinkaszub napisał:

Witam sprzedawał ktoś bydło Sikorskim z stezycy?

Kiedyś tak ale co do wagi nie jestem pewien(za rękę nie złapany, wiec nic pewnego), płatność w moim przypadku do 3-4 dni.Dlatego ostatnio sprzedane do Hal. Labuda. Moze macie jakieś opinie o tej ubojni?

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, bobienko napisał:

Jak się wali byki w łeb i rozbiera miecho to dopiero wtedy widać różnicę pomiędzy hf a mięsnym.

Racja,z hf by ci dłużej zeszło z obróbka jak z wykrojeniem mięsa

Opublikowano
21 godzin temu, 2xandrzej360 napisał:

Co do płatności bez zastrzeżeń. Lecz  teraz  zaproponowali  nam lepsze warunki ;)

Ja jednak wolę na żywą wagę pewniejszy jestem koczany tylko po ubojowo a mam swoją wagę

Opublikowano
11 godzin temu, AdamRo napisał:

U mnie po sprzedaży byka lecimy do Dubaju. Seuno i Kornelie koło Antalyi już przerabialiśmy.

lecimy do banku zaplacic rate

• Haha 2
Opublikowano

Sprzedane 4 byki hf wagi 690 660 649 598 wagi brutto ceny 8 i 7.8 brutto dabpol

Opublikowano

Szły z mojej wagi pierwszy raz z nimi handlowalem na brud 7%

Opublikowano

Wiek  to powiem jest cena do 24mc i ciut taniej 24-30mc.   

Sprzedany byk po Angusie 940kg i była gadka,że to jest max waga....żeby na zakładzie nie miał więcej jak 900kg.

Została mi super jałówka w wadze około 800kg i chciałbym trzymać do 30mc [początek maja], lecz żeby nie było problemu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v