Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byk 516~r284,2  biernacki                                                                                                                                                                                                                                                      jałówka 677~r327,  602~r302  pniewy    ???? w obu przypadka waga źywa brutto i towar porównywalny

Opublikowano

Dzień dobry, wiem że za byki hf handlarze mniej płacą, a jak jest w przypadku mieszańców mięsnych i byków czysto rasowych. Czy za  byki czystej rasy dostanę lepszą cenę?

Opublikowano

Mam pytanie czy niedziela po sobocie jest wolna czy dopiero środa po wtorku? Wycena czarneckich za byki +700 8.3 brutto krowy rzekomo -50 groszy poszły w dół 

Opublikowano

Wiec czym dla was jest potrącenie?I Z co?Za ograniczoną swobodę?Więc ja powinienem te z uwięzi sprzedawać po hmm 7%  odtrącenia te z luzu po 5% a te co trafiają na uwiez po np 8 miesiącach to ile 6 %?A jezeli chodzi o uwiez i luz-to tu  różnica powinna być na wybiciu.Ale wiadomo nie liczmy ze hf  z luzu wybije sie lepiej jak Lm z uwiezi.Z gów... bata nie ukręcisz .A wybicie  zalezy i  od sposobu hodowli i od genów i od żywienia......

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, AdamRo napisał:

Kolego , nie wiesz o czym mówisz. Wybój z uwięzi a z luzu to i z 5 procent różnicy. Otłuszczenie na uwięzi zrobisz lepsze ale wybojowe bardziej są byki z luzu.

A co ja napisałem.????????Czym jest ta strączka i za co ?Jeszcze jedna sprawa,jak sprzedajesz?Handlarzowi czy do ubojni bezpośrednio.Pracowałem w ubojni i nigdze nie widziałem na półtuszach adnotacji do stylu chowu.......Według ciebie strączka zależy od wybojowosci.???Czy my przypadkiem nie rozmawiamy o dwóch innych sprawach

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

byki z luzu lepiej sie wybijaja i mniej za nie potrącaja  a z łancucha gozej u mnie 5% z luzu 6% z łańcucha przy spżedaży na żywą wage oczywiscie - oto cała  filozofia !!!

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

A co ja napisałem.????????Czym jest ta strączka i za co ?Jeszcze jedna sprawa,jak sprzedajesz?Handlarzowi czy do ubojni bezpośrednio.Pracowałem w ubojni i nigdze nie widziałem na półtuszach adnotacji do stylu chowu.......Według ciebie strączka zależy od wybojowosci.???Czy my przypadkiem nie rozmawiamy o dwóch innych sprawach

Dla kupującego wybój zależy od strączki ? 

5 godzin temu, nikolas29 napisał:

W łodzi em to nigdy nie drgnie pierwsze

Ale dryga też lekko .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v