Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, huliszek1990 napisał:

szukam danych o osobie ktora wstawila moje zdj na olx i w dodatku mnie obrazala oto nr 695401693 i 604666712 moze ktos kojarzy ??

huliszek1990 dziwi mnie twoja bezradność  i brak pomyślunku ze na forum się pytasz. Pomyśl troszkę. Podpowiadam dzwonisz na podany numer i udajesz ze chcesz kupić bydlaki i gość sam ci poda imie nazwisko i adres. I zamiast tracić czas na forum aż ktoś Ci coś powie już dawno byś mu spuscił łomot:D

Opublikowano
5 godzin temu, huliszek1990 napisał:

szukam danych o osobie ktora wstawila moje zdj na olx i w dodatku mnie obrazala oto nr 695401693 i 604666712 moze ktos kojarzy ??

Jędruś ?

Opublikowano
9 godzin temu, huliszek1990 napisał:

zadzwoń i sie dowiedz

7 godzin temu, artek27 napisał:

Na ta chwile lukow za byki U 12.80 R 13.10

U niżej niż R??

wczoraj poszły 3 sztuki ładnych MM do biernackich przez dużego dostawcę, rozliczenie już jest ale nie widziałem

R po 13,8

Opublikowano

Azor07 napisał:

6 godzin temu, KAbi12 napisał: sprzedane 2 sztuki mm po 750 kg cena 8 zl świętokrzyskie odbierał LACH Netto czy brutto ? Miałeś zważone ? Brutto zauważone miałem

Opublikowano
9 godzin temu, artur125 napisał:

teściu brata sprzedawał wczoraj dwa byki mm, waga 650kg 6% skitki cena 8,10 brutto, odbierał Domagała (nie pamiętam skąd ten odbiorca)

a sprawdzał wagę????????????:):)

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

zadzwoń i sie dowiedz

U niżej niż R??

wczoraj poszły 3 sztuki ładnych MM do biernackich przez dużego dostawcę, rozliczenie już jest ale nie widziałem

R po 13,8

Tak jak Azor napisal to za klase O a nie U pomylka.

Opublikowano
11 godzin temu, nikolas29 napisał:

pewnie ci co tak mocno skup oglaszaja kolo leczycy

Nie. To jest akurat użytkownik Dariusz Więckowski. Też wrzuca cudze zdjęcia m.in. użytkowników AF i zasmieca cały olx ogłoszeniami "S_KUPU " ...

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, syxx napisał:

Nie. To jest akurat użytkownik Dariusz Więckowski. Też wrzuca cudze zdjęcia m.in. użytkowników AF i zasmieca cały olx ogłoszeniami "S_KUPU " ...

a chociaz dobrze płaci?????? heheheh bo najgorsze jak zasmieca olx ogłoszeniami skupu , dzwonisz do niego a tam propozycja jałmurzny, heheheheh

Opublikowano
13 godzin temu, TomaszKysiski napisał:

a sprawdzał wagę????????????:):)

nie sprawdzał wagi, cała ich okolica przerzuciła się na tego skupującego. A masz jakąś opinię na temat tego Domagały?

Opublikowano

też się trochę obawiam z tym panem handlować, głównie o kasę się obawiałem. Brat popytał, i gość może zrobić przelew przy załadunku.

z wagą też im radziłem przeważyć sztuki, zwłaszcza ,że mają kilka wag w wiosce.

następny rzut chyba z panem Domagałą pohandluje.

Opublikowano
3 godziny temu, syxx napisał:

Spytaj użytkownika Soltys48. Chyba handlowal z nim

nic nie handlowałem

zadzwoniłem miałem fajną partie umówił się i do dziś czyli 4 miesiące później nie dojechał nawet tel nie odbierał

24 minuty temu, AdamRo napisał:

No i to jest argument.

Ja z kolei uważam że handlarz ,kieleckie i uczciwość to wzajemnie się wyklucza.

Masz rację o tych stronach jak najgorsze zdanie

Opublikowano
10 godzin temu, artur125 napisał:

nie sprawdzał wagi, cała ich okolica przerzuciła się na tego skupującego. A masz jakąś opinię na temat tego Domagały?

ja nie handlowałem z nim nigdy  . cenę ma fajną  ale słyszałem delikatnie mówiąc ze waga  nie pewna. więc proponuje zważyć wcześniej i nic nie mówić jak przyjedzie  tylko porównać wagę jak zważy nie wiedząc o tym ze jest kontrolowany

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v