Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pytali o procenty to swoje powiedziałem. dobra kasę wzialem. lamusy jesteście i tyle. tak jak Krzychu powiedział jedni liczą tak wybicie inni tak. racja jest ozzborna. i prawda taka że zaden handlarzyna by mi tyle nie zaplacił co dostałem w ubojni.
Opublikowano
48 minut temu, kali2107 napisał:

pytali o procenty to swoje powiedziałem. dobra kasę wzialem. lamusy jesteście i tyle. tak jak Krzychu powiedział jedni liczą tak wybicie inni tak. racja jest ozzborna. i prawda taka że zaden handlarzyna by mi tyle nie zaplacił co dostałem w ubojni.

kali ale to zalerzy co masz za bydlaka bo jak masz hf to zaden interes wbc bo przy cenie za klase O przyąjc 13,6zzł  a za wage zywom 7 zł to taki byk 700 kg musiałby sie wybić 52% zeby wyszło na zero a HF wiecej sie zadko wybijają.

Opublikowano

Dzisiaj 4 byczki pojechały na wbc. Na początku nie chciały wejść,ale później jeden za drugim wchodziły,na końcu najmłodszy :) . Mo/HO 820 kg , HO 740 kg, HO 716 kg i najmłodszy  22 miesięczny HO 688 kg. Dam znać jak wyszły 

Opublikowano
Dnia 27.02.2018 o 09:44, wille napisał:

Koledzy kto z okolic Płock Płońsk Sochaczew bierze bydło na wbc i jak z nimi z wypłacalnością dzięki za podpowiedzi 

Opublikowano

Jest ktoś kto z Lubelskiego ze stron Chełm -Hrubieszow - Zamość kto sprzedaje na wbc ? Bo mam takiego nie za dużego angusa może 600 będzie miał to na żywą Zara będzie gadal że za mały itd chciałbym spróbować puścic go na wbc tylko gdzie ?

Opublikowano
7 godzin temu, BartomiejKowalski napisał:

witam mam do sprzedania byczki i pojawiła się na naszym terenie firma Krzempol? płatność na drugi dzień jak z wagą u niego? słyszał ktoś?

dzwoniłem też do niego, ceny raczej słabe bo mówi że na wadze nie wali

Opublikowano

Witam, czy ktoś może napisać czy w podlaskim są jeszcze jakieś targi , gdzie handluje się cielakami. Jeśli ktoś się orientuje to proszę, niech napisze gdzie? kiedy? czy cielaków w miarę dużo- z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
11 godzin temu, wille napisał:

nie słyszałem żeby ktoś z okolic płocka i płońska brał na wbc. Jest kilku pośredników w okolicy płocka i sierpca na których można być pewnym ale jak jesteś zainteresowany to już na pw

Opublikowano
"Witam serdecznie firma MIPOL Moszczenica Wyzna 72 kupie Bydlo MOZLIWA PRZEDWPLATA Byk 280-509.9 kg U- 14.60zl R- 14.20zl O- 13.80zl Jalowka Od 260 U- 14zl R- 13.55zl O- 12.90zl Krowa 360kg O - 13.10 zl 320kg O - 12.90zl 300kg O - 12.70 zl 280kg O - 12.50 zl - Ceny za wage WBC Kupie tez na zywo na uboj ubojnia MIPOL platnosc gotowka." Taką ofertę dostałem sms-em w odpowiedzi na ogłoszenie.
Opublikowano
Przed chwilą, MeRcEdReS napisał:

"Witam serdecznie firma MIPOL Moszczenica Wyzna 72 kupie Bydlo MOZLIWA PRZEDWPLATA Byk 280-509.9 kg U- 14.60zl R- 14.20zl O- 13.80zl Jalowka Od 260 U- 14zl R- 13.55zl O- 12.90zl Krowa 360kg O - 13.10 zl 320kg O - 12.90zl 300kg O - 12.70 zl 280kg O - 12.50 zl - Ceny za wage WBC Kupie tez na zywo na uboj ubojnia MIPOL platnosc gotowka." Taką ofertę dostałem sms-em w odpowiedzi na ogłoszenie.

POtrzebują bydła haha przedpłaty ubojnia niedaleko mnie :P tylko Ciekawe jak sie wybiją haha :P tam byk na 760 kg mięsny zaznaczam miesny potrafił dac mięsa 330 kg 

Opublikowano
Dnia 3.03.2018 o 09:11, MeRcEdReS napisał:

U  Mipolu bydło miało raz dobre wybicie.Inny transport gorsze.Najchętniej brali ,jalowki,krowy.Wypłacalność zależy dla kogo dobra.Raz w tyg.  wychodził do nich samochód z ok 30szt.Ale że o wypłacalność trzeba było się upominać,handel został zakończony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v