Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, gomez181 napisał:

opolskie tuczniki 3.7-3.9 ....

Kto skupuje w opolskim w tej cenie? Mógłbyś dać namiary tutaj lub na PW? Mam ostatnich kilkanaście sztuk i likwidujemy ten biznes.

Opublikowano

eagle19 napisał:

10 minut temu, gomez181 napisał:

opolskie tuczniki 3.7-3.9 ....

Kto skupuje w opolskim w tej cenie? Mógłbyś dać namiary tutaj lub na PW? Mam ostatnich kilkanaście sztuk i likwidujemy ten biznes.

jak jesteś z okolic Kluczborka lub olesna to mogę ci dać namiary na pw

Opublikowano

galan99 napisał:

Napływa coraz więcej świń za granicy , sam minister o tym mówił , nasza produkcja maleje , a tą lukę uzupełnia zagranica .

by władza ograniczyła importowanie mięsa czy prosiaków to u nas by delikatnie ceny wzrosły a tak dupa...,jest tragedia , zniszczą rodzimych hodowców...

Opublikowano

galan99 napisał:

Napływa coraz więcej świń za granicy , sam minister o tym mówił , nasza produkcja maleje , a tą lukę uzupełnia zagranica .

by władza ograniczyła importowanie mięsa czy prosiaków to u nas by delikatnie ceny wzrosły a tak dupa...,jest tragedia , zniszczą rodzimych hodowców...

• Like 1
Opublikowano

Władza nie może bo to wspólny rynek, jedynie szefy zakładów mogą nie kupować zagranicznego, no a że szefy to człowieki to tak samo w d🐱pie mają jak i polski chłop, poco kupować polskie skoro zagraniczne lepsze  np (warchlaki) czy inne towary.

Taka prawda nie wymagać od kogoś tego co się damemu nie robi😡

Opublikowano

Tak dzieje się , z cała gospodarką , praktycznie wszystkimi uprawami , cena słaba i do tego jeszcze susze mniejsze plony , zaraz będzie bo narzekanie ale do licha , nie wszyscy mają po 100 ha , że powie 1 tys z hektara da mu 100 tyś na czysto i można żyć .

Są gospodarstwa co mają po 15 i 20 i ca co mają i 8 i co maja zrobić jak żyć , wszyscy nie wyjadą zagranicę - robi się  źle gospodarce .

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Krzysiek3110 napisał:

jutro jade oddać, ciekawe ile da..

Jak oddać to za darmo jedynie

Opublikowano

Mam kolegę co ma firmę transportową 20 chłodni całe mięso do znanego marketu z owadem w kropki wozi z Niemiec sam wczoraj dostałem skrzynkę zapakowanej karkówki przywiezionej z Niemiec opakowania już po polsku 

Opublikowano
2 godziny temu, tadi77 napisał:

Mam kolegę co ma firmę transportową 20 chłodni całe mięso do znanego marketu z owadem w kropki wozi z Niemiec sam wczoraj dostałem skrzynkę zapakowanej karkówki przywiezionej z Niemiec opakowania już po polsku 

A mrożone mięso jest sprowadzane ze stanów zjednoczonych już kilkanaście lat  masarnie  mają z tego zysk .

Koszta z roku , na rok rosną a co przyniesie nowy rok to dopiero się okaże jaka będzie kalkulacja zysku do produkcji .

Opublikowano

Nic nie poradzisz paradiksalnie te niskie ceny skupu mogą na dłuższą metę poprawić opłacalność produkcji ludzie masowo rezygnują ze świń w mojej wiosce policzysz hodowców na palcach jednej ręki niedługo

Opublikowano

Stasiu, ceny się poprawią jak zachód przestanie nas zasypywać swoim towarem, a na to jeszcze możesz długo czekać.

Opublikowano

Tadi77 ja często kupuje w biedronce mięso i jeszcze nie spotkałem aby był na etykiecie niemiecki producent 

Najczęściej kupuje kraina mięsa nature (bez barwnikow i konserwantow) i tam widnieje jako producent henryk kania a latem na grila gotowe zestawy to sokolow.

Opublikowano
2 godziny temu, Poznaniak napisał:

Tadi77 ja często kupuje w biedronce mięso i jeszcze nie spotkałem aby był na etykiecie niemiecki producent 

Najczęściej kupuje kraina mięsa nature (bez barwnikow i konserwantow) i tam widnieje jako producent henryk kania a latem na grila gotowe zestawy to sokolow.

Biedronka , Lidl ,  Carrefour , itp  to kupuje się że to Polskie mięso , a to gówno prawda , Polskie produkty to zaledwie 10 % tylko .

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Biedronka , Lidl ,  Carrefour , itp  to kupuje się że to Polskie mięso , a to gówno prawda , Polskie produkty to zaledwie 10 % tylko .

Widocznie ktoś mało po sklepach chodzi bo z tego co ja widze to czasem można było trafić mięso z kraj pochodzenia Polska,ale przeważnie jest Niemcy albo Dania,a ze 2 razy już widziałem Belgia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v