Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Ale na jakim szkoleniu pewnie % były

Ja się Ciebie mistrzu nie pytam ile wypiłeś przez weekend i chcesz kolejny raz zabłysnąć na forum ,bo już wystarczy tych bajek ,których wciskasz na prawie każdym wątku .Tak więc chłopie nie imputuj mi tu ,bo nawet nie masz pojęcie o czym piszesz .Dla zainteresowanych było to spotkanie zorganizowane między innymi przez Polsus ,ODR w Minikowie i Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy .

Opublikowano

No to wszystko wyjaśnia ..... wiadomo Uniwersytety to różne bajki się gada

Opublikowano

Oj Staszek ,jak byś porozmawiał z profesorem Kapelańskim ,to byś zmienił zdanie .

Powiem tak .Ten obecny rynek hodowli trzody w gospodarstwach rodzinnych  się kończy na naszych oczach .Jedynie będzie się liczył tucz nakładczy i ten który był omawiany na spotkaniu .

Ja się pytam gdzie to pismo ,co było tak o nim głośno na tym forum ?.

Opublikowano
7 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Oj Staszek ,jak byś porozmawiał z profesorem Kapelańskim ,to byś zmienił zdanie .

Powiem tak .Ten obecny rynek hodowli trzody w gospodarstwach rodzinnych  się kończy na naszych oczach .Jedynie będzie się liczył tucz nakładczy i ten który był omawiany na spotkaniu .

Wlasnie widze po co te spotkania sa zeby nabic rolnikom do glowy ze najlepszym wyjsciem z tej sytuacji swin jest tucz nakladczy....

Opublikowano
9 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Z całym szacunkiem dla Ciebie i prof Kapelańskiego ale 20 lat temu mówiono tak samo a jakośmałe gospodarstwa nadal trzodę hodują poprostu słabsi wypadają z rynku i tyle podobnie wydawało się w brojlerach że będą tylko duże fermy i faktycznie masa tych ferm powstało ale dużo ludzi hoduje na małą skalę i też niezłe pieniądze z tego ma

A o jakim to tuczu tam rozmawiano?

Opublikowano
Dnia 16.11.2018 o 22:06, krilan06 napisał:

A jak wpływa żywienie z udziałem  żyta oraz owsa na mięsność? Może ktoś się wypowie z własnego doświadczenia?

Coś Ty studiował że zadajesz takie pytania?

Sylwek na wbc ale tyle wyszły po przeliczeniu na żywa

Opublikowano
34 minuty temu, romek6340 napisał:

3,50 brutto i nie ma gdzie sprzedać. Wszyscy obdzwonienie i nikt nie skupuje praktycznie.

Strefa żółta , a na około czerwona

Zadzwoń do Ministra,przecież tak dbają o rolników,rolnictwo na pierwszym miejscu tylko nadal na nas głosujcie,przez 3 lata nic nie zrobiliśmy ale jak jeszcze porządzimy to was ozłocimy,

zresztą Ministerek mówił że zakład Narodowy wybudują gdzieś tam,to może i te przerośnięte TROCHĘ będą kupować po 5 zł

Opublikowano

Pewnie że będą , nawet i po 6 ... , tylko kasy muszą poszukać , a to potrwać musi . Więc póki co , trzeba głosować na Nich ... :ph34r:

Opublikowano

Cena prądu w górę , ale najważniejsze że indywidualnym zwrócą . Na razie jeszcze nie wiedzą jak i parę lat się zastanawiać pewno będą , ale ważne że zwrócą ... Dobra zmiana ! ASF też pewno się skończy sam , tak jak i hodowcy świń .

Opublikowano
6 minut temu, kopin napisał:

no już szukają VAT na leki ma wzrosnąć z 8 na 23-ale głosujcie barany

A co toma wspolnego z ceną trzody?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v