Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tradycja  od wielu lat to samo. Ja uwazam ze cena ponizej 7 zł netto  za E lub 6 zł brutto  za żywiec to gówno nie cena w dzisjszych czasach

Opublikowano

Tak ja z nimi handlowałem kiedyś. Brałem warchlaki  bezpośrednio od nich albo Cargill kiedyś przez nich woził. Miałem u nich raz rzut w gorszym dołku cenowym i dali cene gwarantowaną bardzo dobrą z której się wywiązali. A co do Ceny 6.09 to taka normalna. Szału nie robi. Myślę że te 10 groszy można by było jeszcze wyciągnąć.

Opublikowano

grzesiu nie będą po 3,5 zł bo wtedy ludzie zaczną likwidować  hodowle i kto kupi od duńskiej mafii prosiaki??? Duńczycy i Niemcy ustalili ze w polsce będą płacić od 4 zł( granica zdechnięcia z głodu polskich hodowców) do 4, 5 ( granica przyzwoitego zarobki) taka cena obowiazuje od 20 lat i ma kolejne 20 obowiazywać. 

Opublikowano

aja mam pytanie jak macie upadek przyjezdza gosc i odwozi do utylizacji powiadamiacie lekarza chociaz on itak bedzie wiedział , to jakim cudem w holandi padło 1500 sztuk i pisali ze nikt niewiedział ? co ztym zrobili bo nienapisali  a było chyba na farmer .pl  

Opublikowano

Nie łapie o co pytasz . Jak nie zgłosił , to nikt nie wiedział .

Opublikowano

mefjurolnik napisał:

Współpracuje ktoś z firmą Dontex? Rzetelni? Brał ktoś z was warchlaki od nich? Wczoraj rozmawiałem i od przyszłego tygodnia u nich 6,09 netto za E. 

Grupowo handlowalismy z nimi to powiem ze kasa przewaznie byla na czas ale wysylali swinie do piniego a rozliczenia przysylali swoje a nie org pini. Reszte sobie dodaj sam.

Opublikowano

Ceny lecą na dół ponieważ zmniejszył się popyt w Niemczech, dzisiaj na isw sprzedali tylko 36% swin a we wtorek 9% co dziwne bo w Polsce swin brakuje, mój posrednik twierdzi że tak mało swin jeszcze nie wozil.. A pini nie ma co bic..  Ale ceny nie podniosa cwaniaki. 

Opublikowano
44 minuty temu, reniu86 napisał:

Ceny lecą na dół ponieważ zmniejszył się popyt w Niemczech, dzisiaj na isw sprzedali tylko 36% swin a we wtorek 9% co dziwne bo w Polsce swin brakuje, mój posrednik twierdzi że tak mało swin jeszcze nie wozil.. A pini nie ma co bic..  Ale ceny nie podniosa cwaniaki. 

A po co podnosić???? syf głeboko mrożony przyjedzie za 30% wartości z Danii w sklepie ze 2 zł ceny za kg sie podniesie i zarobek wiekszy  jak na biciu tuczników. 

W polsce to w sumie zakłady chcą tylko marke " polska zdrowa zywnośc" a nie polskie swinie.  Puki rynek ustawowo niezostanie uregulowany co do najmniejszego szczegółu lepiej nie bedzie. Balcerowiczowska ręka wolnego rynku niczego nie wyreguluje, skoro wszystkie zakłady przetwórcze w rekach duńskie i niemieckiej mafii.

Opublikowano
10 godzin temu, reniu86 napisał:

Kolego ,te informacje dotyczące Polski i braku tuczników to dowcip,sokołów w ogóle odwołał odbiór z naszych okolic,Marcinkowscy wprowadzili limit i ograniczają skup do tego wszyscy obniżyli 30 groszy na klasie

Opublikowano (edytowane)

wpiszcie w wyszukiwarke padłe swinie w holandi jest napisane ze niepowiadomił zadnych służb . nie moge wkleic linku ale jest sporo w necie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jak w Niemczech nie ma popytu to w Polsce tez nie, taka sytuacja w pini byla tydzień temu teraz pewnie tez nie chcą. Ale swin w mojej okolicy tak malo jeszcze nie było,  wniosek taki ze rzeźnie sa zapychane przez świnie hotelowe 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v