Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, rolas360 napisał:

Od urodzenia pomagam rodzicom,

To chyba pierwszy taki przypadek . :o

Opublikowano

czepiasz się. 

A coooo??? o coś innego chodzilo??? 😂 

No, że OD URODZENIA??? czy , że w ogóle pomaga byleś zachwycony 😂😂..Ja chyba tu za dlugo siedzę 😂

@zetorki12

Opublikowano (edytowane)

Trafnie jak zwykle . Zły lajk wstawiłem . B|

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
6 godzin temu, rolas360 napisał:

Ile kosztuje badanie na bvd i leki na tą chorobę?

Pozycja nr 568

Nazwa Wykrywanie obecności przeciwciał wirusa BVD-MD testem ELISA

Metoda ZW/PB-13

Cena 29.00 PLN brutto

Opublikowano
2 godziny temu, kewink napisał:

Szczepionka na ibr i bvd kosztuje 25zł. Tyle przynajmniej wet policzył 🤔

Dziwnie tanio. Jakie szczepionki? Mucosifa+rispoval czy biobos4+rispoval wychodzi ok 37 zł.

6 godzin temu, rolas360 napisał:

Ile kosztuje badanie na bvd i leki na tą chorobę?

Tak jak Paulina radzi zróbcie test terenowy. To może być rotawitus nie bvd i na rotawirusy są szczepionki.

Opublikowano

Badać będę na pewno dla samego siebie żeby wiedzieć co się w stadzie dzieje.

Opublikowano

@zetorr6441 No miałem ostatnio takie myśli, bo człowiek uwiązany jak pies do tego shiuzu, a tutaj na forum zobaczyłem że jest więcej możliwości a na dodatek shiuz nie ma najlepszej opinii.

Pogadam jeszcze  z tym przedstawicielem na temat tej "zamrażarki" zobaczymy co powie.

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

Niezbyt wyrośnięte jałówki inseminujecie Jerseyami czy może także HF tylko bardziej wyszukane buhaje o małym kalibrze?

U mnie na wszystkie jałówki idzie buchaj o małym kalibrze lub nrf

Opublikowano

Zadam pytanie by tak ,,przydziadować'' przy lekach,i co wy na to ?   Pierwsze,- lekarz przypisuje  np.5 tubostrzykawek [już nie wnikajmy jakich,chodzi o ilość]  na zapalenie wymienia,3 co 12 godzin i 2 co 24. Wiem że hodowcy podają tylko 3 co 12 godzin i chwalą się że wyleczone,i dwa dni wcześniej mleko do mleczarni,a co za tym idzie dobra stówka w kieszeni.     2 pytanie żeby tak dalej przyżyłować.   Jedna tuba w ćwiartkę krowie co daje np. 20 l i więcej, i tak samo jedna tej ,,rekordzistce'',czy przed zasuszeniem z ośmioma litrami. Czy tej drugiej nie można by podać połowę tuby,wszak tam ćwiartka nawet nie w połowie tej objętości co u wysoko wydajnej?

Opublikowano

Nie wiecie coś o miniładowarce? 1.3m szerokość  2.1m wysokości do 200km od pow dębickiego, może ktoś za niedługo będzie z was sprzedawał, na olx same ciekawsze daleko

Opublikowano
Dnia 28.12.2019 o 08:57, rolas360 napisał:

Dzięki Adam. Wybór padł na Garetta z mchirz, Embass i Oscar z Alty,  Watson z wchirz i Duke z wws z HF. A z RW Crown-red z wws. 

Możesz napisać ceny za porcję tych byków i wielkość zamówienia.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Pawel29 napisał:

Możesz napisać ceny za porcję tych byków i wielkość zamówienia.

Napiszę jak będę miał fakturę A właściwie to kolega inseminator będzie miał bo to on zamawia dla mnie i on będzie inseminował  moje krowy A wielkość dla mnie to 10,10,5,5,15,5 w kolejności tak jak w poście jest. A on na pewno też coś weźmie z wyżej wymienionych także w sumie ponad 100 porcji będzie. 

Edytowane przez rolas360
Opublikowano

Hmmm...patrzę sobie na Cgen i dopiero widzę ten indeks ekonomiczny. Korzystacie z niego wybierając buhaje? 🤔

Opublikowano

I jeszcze, bo na buhajach nie wiem czy ktoś odpowie.

Używaliscie buhaja Appleboy red z Genomixu? na izo krakow pod nazwą Ruti Applebo. 🤔🤔🤔

Opublikowano

buuuuuuuuuuuu...a tak mnie się on spodobał 🙄🙄🙄🙄 😫  Jalowka piękna, ile ma teraz miesięcy?

Opublikowano
kizak napisał:

Zadam pytanie by tak ,,przydziadować'' przy lekach,i co wy na to ?   Pierwsze,- lekarz przypisuje  np.5 tubostrzykawek [już nie wnikajmy jakich,chodzi o ilość]  na zapalenie wymienia,3 co 12 godzin i 2 co 24. Wiem że hodowcy podają tylko 3 co 12 godzin i chwalą się że wyleczone,i dwa dni wcześniej mleko do mleczarni,a co za tym idzie dobra stówka w kieszeni.     2 pytanie żeby tak dalej przyżyłować.   Jedna tuba w ćwiartkę krowie co daje np. 20 l i więcej, i tak samo jedna tej ,,rekordzistce'',czy przed zasuszeniem z ośmioma litrami. Czy tej drugiej nie można by podać połowę tuby,wszak tam ćwiartka nawet nie w połowie tej objętości co u wysoko wydajnej?

spróbuj przydziadować i jedz pół śniadania w jedną stronę jedź samochodem a z powrotem to pchaj 😉

Opublikowano

Witam. Mam problem z krową. W cycku wyczulem jakis guziczek który jeździ góra dół jak sie ją podaja a gdy sie podepnie dojarke ściąga go w dół i mleko nie leci. Jakieś rady co z tym zrobić?. Z góry dziękuję za odpowiedź