Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bo Mlekpol jest taki idealny🥰 i mleko odstawiane ma byc idealne 🥰a nie jakaś tam woda 🤣  oczywiście żarcik 😁 My tez kiedyś mielismy niby wodę w mleku, szef miał się stawić do kierownika skupu, pogadali i na tym koniec, nie bylo żadnych kontroli.

Opublikowano
16 godzin temu, leszek1000 napisał:

U mnie rano przyjedzie to w drugim zbiorniku jeszcze ciepłe jest . Ostatnio jeszcze szybciej przyjechał to krowy jeszcze doiłem ale poczekał i prosto do cysterny 

i biorą bez żadnego "ale" z drugiego zbiornika ?

Opublikowano

A co ma mówić jak ledwo skończyłem doić .A drugi zbiornik 20minut pochodzi to tak szybko się nie schłodzi. Z resztą jedzie do kolejnych to zimnego doleje i nic się nie stanie.

A teraz przyjechał o 6 30 i ledwo skończyłem. Zawsze mogą jeździć później. Tak im pasuję i nic z tym nie zrobię. Chyba że lodu wrzucę 

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o to że nic nie gada że musi brać z 2 zbiorników

Nie wiem jak jest teraz ale np. z Mlekpolu jakiś czas temu nie chcieli brać ... i trzeba było kierowcy "rzucić" żeby wziął np. z drugiego zbiornika to tak to nie chciał brać ...

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Bardziej chodzi mi o to że nic nie gada że musi brać z 2 zbiorników

Nie wiem jak jest teraz ale np. z Mlekpolu jakiś czas temu nie chcieli brać ... i trzeba było kierowcy "rzucić" żeby wziął np. z drugiego zbiornika to tak to nie chciał brać ...

Wszystko zależy od ilości. Wg cennika z drugi zbiornik 300zl miesięcznie potrącenia. Ale i tak nikt tego nie sprawdza. Przynajmniej u mnie

Opublikowano

Proszkownia w Piotrkowie nawet z kan bierze i nic nie gadają ... był czas że mleko sie nie mieściło i zawsze z 1-2 kanach 20 litrowych było mleko przy odbiorze i każdy kierowca brał normalnie mleko z kan, nikt nic nie mówił że nie weźmie

Opublikowano
50 minut temu, radekz200 napisał:

A po co Ci kurs jak bedziesz i tak tylko u siebie robił 😛 u mnie ostatnio Ukrainiec robił to myśle ze sam bym lepiej zrobił 

Może od Tyborowskiego bo u niego tez Iwan jeździ robić korekcję

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

A ja słyszałem że do beczek ludzie mleko leją. 

Jakby cena była 1,6 to był nowy zbiornik kupił. A tak za 600zł 300l kupiłem i jest ok . 

jak sie lało w kany to też był 300l, teraz jest 500l a ten stoi nie używany bo agregat już by trzeba było naprawić bo strasznie długo chłodzi i freon gdzieś ucieka

Opublikowano (edytowane)

2 pokos plon 3 bele z ha średnio. Ale to to jest jeszcze ch*j, dziś ojciec widział 10 km od naszej wsi jak sieczkarnia zbierali qq na "kiszonke". Qq całkowicie uschnięta, w zeszłym latach qq ziarnowe w październiku były zieleńsze a ta nic, wszystko żółte. Około 1.5 m miała bo tamte rejony wczas siali ale co z tego jak deszczu 0. Tragedia 

20190713_131825.jpg

20190713_142347.jpg Edytowane przez damianzetor9540
Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał:

To nie ten sam? Ogólnie to firmę polecił mi mój wet 

Polecił Ci ich , bo mści sie na chlopakach, ktorzy odeszli od niego (robili korekcje). I robia na wlasna rękę , a on im specjalnie konkurencje wpycha. 

Opublikowano
6 minut temu, MKrajes napisał:

w okolicy jest z 7 ekip z czego 3 naprawdę dobre a ty bierzesz tych najgorszych partaczy 

Ktora robi dobrze? Ja już chyba ponad 2 tygodnie czekam na Tyborowskiego i cisza

Opublikowano

bez przesady z reguły 3-5 dni zależy ile sztuk do roboty a jak mocno pilne idzie się dogadać.Właśnie słyszałem że w długoborzu taka rotacja ludzi że trzeba ukraińcami nadganiać. Z Tyborowskim nie współpracowałem więc się nie wypowiem.

6 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Ktoś coś wie o tej firmie i jej kursach lub wie czy ktoś jeszcze organizuje takie kursy?

https://korekcjaracic.eu/terminy-kursow

Większość tych kursów to pic na wodę dla papierka jeżeli chcesz się czegoś nauczyć to więcej ci pokaże i nauczy chłopka robiacy korekcję. 

Opublikowano
15 minut temu, Primula94 napisał:

Polecił Ci ich , bo mści sie na chlopakach, ktorzy odeszli od niego (robili korekcje). I robia na wlasna rękę , a on im specjalnie konkurencje wpycha. 

Dzwoniłem ze 2 razy do nich na prywatny nr bo raz koleś zostawił ale nieodbieral zadzwoniłem do szefa żeby załatwił ich na już to powiedział ze zakończyli współpracę ale może polecić innych 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1230 napisał:

Gdzie i kiedy mozna zrobic kurs inseminacji ?

Z jakiego rejonu jesteś? PH Konrad robi ale to w Łomży i MCB ale to w Bieszczadach bardziej. O innych to się nie wypowiem gdzie co i jak bo nie wiem. Jak coś to idz na taki co 4 dni co najmniej trwa żeby ze 2 dni praktyk było

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, radekz200 napisał:

Dzwoniłem ze 2 razy do nich na prywatny nr bo raz koleś zostawił ale nieodbieral zadzwoniłem do szefa żeby załatwił ich na już to powiedział ze zakończyli współpracę ale może polecić innych 

Pewnie juz nowych  nie biorą , bo Darek by oddzwonil ( mowili , że maja od cholery roboty) . No ja na nich czekam juz 1,5 tygodnia.