Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzałeś kiedyś pH śluzu? Może "żeńskie" plemniki są bardziej wrażliwe na zły odczyn spowodowany nieodpowiednim żywieniem? 

Opublikowano (edytowane)

Teraz w sex mam Soulrun z Konrada ale o skutecznosci nic nie mogę powiedzieć bo niedawno przyjechalo i jeszcze nic nie badane, płaciłem po 100zl. 

W 2017 z jednej slomki fanclub sex udalo sie pokryc 3 jalowki, dla porownania kilka lat temu z 10 porcji sleeman sex na krowach latem 1 ciaza

Edytowane przez zetorr6441
Opublikowano

Niestety nic nie podpowiem. Z SM dawno zrezygnowałem. Jeśli SM to tylko z austriackim pochodzeniem. Intergen miał w ofercie.

Opublikowano

Czytałem przed chwilą że teraz za odbiór folii trzeba bd płacić. Jak u was z tym tematem? U mnie narazie półtorej miesiąca nie jeżdżą za nią

Opublikowano

U mnie czarnej folii nikt nie chce a białą tylko pod warunkiem czystości i minimum 24t,jeszcze na dodatek 20 zl/tona płatne

Opublikowano

U nas biorą 2 razy w roku wszystkie folie i worki po nawozach, paszy i bb, może być brudne, z ziemią, płatne jakieś 50 zł nie ważone ale tak z 500kg tego się uzbiera.

Opublikowano

Już się zwydrzyli... u mnie biorą bez gadania ostatnio nawet czarną wcisnąłem. Worki po nawozach, baksy... kwit jest i nie płaciłem, a z 5 msc trochę towaru było. 

Najgorzej siatka, tego nikt nie chce

Opublikowano

Po belach biorą raz na jakiś czas, ale czarnej właśnie już ze 2 lata nie chcą. 

Opublikowano

i znowu lasy pełne folii tego będą, na 500+ zbierają  , 

siatki miałem sporo to do melioracji wziąłem, na rurę drenarką wrzucałem, jako filtr, na 400 metry wystarczyło z 2 lat siatki, woda płynie aż miło, na folie czarną nie mam pomysłu

Opublikowano

Pod sejm zawieźć to zaraz coś wymyślą. Było dobrze, brali wszystko jak leci co kilka dni przyjeżdżali i jeszcze na flaszkę dali albo lizawki dla bydła. I sami zarobili i chłopy problem z głowy

• Like 2
Opublikowano

W grudniu zabrali niby ostatni raz za darmo, wzięli tylko po belach nic innego nie chcieli, z foliami powinno być tak jak z opakowaniami po opryskach i akumulatorami , zużyte oddać do sklepu i po problemie, vatowca sprawdzą i rozliczą po fakturach a ryczałtowca muszą policzyć osobiście bo powie że robił siano a z tych bel co stoją to odda folię jak towar spasie i lasy będą zawalone foliami, żeby mniej płacić można robić w pryzmę. 

podobno winni Niemcy, bo dopłacają za wywóz towaru za granicę i naszym się nie opłaca jeździć i zbierać jak można wykonać jeden telefon i na drugi dzień tira foli rozładować

Opublikowano (edytowane)

siatke ze słomy w piec wrzucisz na rozpałke i pójdzie w komin,a folie to do miasta pod osłoną nocy wywozić samochodem i po osiedlowych śmietnikach zostawiac , wszystkiemu winna unia bo pierdół jednorazowego użytku zabroniła tylko dlatego że ludzie wyrzucali jak i gdzie popadnie zamiast segregować do ponownego przetwórstwa 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

U też ludzie siatką rozpalają, siatka + trochę słomy i wio... Jednemu po roku jak sie zajęło, rozjebało komin na piętrze to stwierdził, że się nie opłaca bo odnowione piętro i dodatkowo parter poszło do ponownego remontu po zalaniu. Szczęście, że w dzień się to stało jak nikogo nie było w domu. 

Opublikowano

albo na podwórku położyć siatka+folia czarna, podpalić, i tańczyć dookoła z rodziną jak Indianie 😮 

@pedro2 też tym sposobem kiedyś komin wyczyściłem :D obyło się bez straży, po 15 min wypaliło się, ciąg kominowy olbrzymi 

Opublikowano

sąsiadowi kiedyś się sadze zajęły to rurę kamionkową rozwaliło w kominie, na szczęście ścian nie rozwaliło a dzieci spały na piętrz koło komina, z drugiego boku komina miał drugi kanał wystarczyło  podłączyć piec.

podobno zrobił się problem ze zdrowymi leżakami, ubojnie się boją stracić kontrakty i nie ma czegoś takiego jak ubój z konieczności, kupują tylko stojaki

Opublikowano

Skończyło się mięso za półdarmo z leżaków więc próbują rolników zrobić w h... żeby brać mięso z uboju z konieczności za ułamek wartości - bo panie wszyscy się teraz boją.

Opublikowano

Jakie macie preparaty na stacji odpajania?? Moje mleko się spitoliło i potrzebuję jakieś z dobrą rozpuszczalnością i dużą iloscią bialka. Znalazłam Sprayfo Zielone, ktos uzywa na stacji odpajania? Albo moze cos na stację zaproponować z duza zawartoscią odtluszczonego mleka w proszku i minimum 22,5% bialka?  Wiem,ze to nie temat, ale w preparatach za malo osob obserwuje 😭😭😭😭