Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo16 napisał:

Za to ja miałem dzisiaj odbiór. Zaraz po udoju zacząłem posypywać ( 1 km drogi) po 8 dostałem telefon z zapytaniem czy dojazd ogarnięty o 9 przyjechali po mleko. Normalnie przyjeżdżali solówka a dziś ciągnikiem z naczepa 😅

u nas w nocy przyjeżdza po mleko o 5 rano był przejechał 200m po gminnej oblodzonej drodze i było ok jedynie troche trzeba było podsypać popiołem aby mógł ruszyć

Opublikowano
7 godzin temu, Matmen napisał:

Gdzie mogę dostać takie mleko? Jakby ktoś coś byłbym wdzięczny 

Screenshot_20221220-060326.png

Jesli ktos tym handluje to cena bedzie duza, bo jeat sprowadzane z Holandii.  Nie ma nic dla Ciebie na rynku? 

Opublikowano
17 minut temu, Bercik92 napisał:

u nas w nocy przyjeżdza po mleko o 5 rano był przejechał 200m po gminnej oblodzonej drodze i było ok jedynie troche trzeba było podsypać popiołem aby mógł ruszyć

Do mnie teraz tez przyjeżdżali około 23ciej ale chyba przez pogodę mocno im się coś pozmieniało.

Generalnie w lato przyjeżdża do sąsiada i do mnie ciągnik siodłowy, odbiera od nas i leci na Żuławy. A teraz jak zima i gorsze warunki to do mnie przyjeżdża solówka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Paulina1985 napisał:

Jesli ktos tym handluje to cena bedzie duza, bo jeat sprowadzane z Holandii.  Nie ma nic dla Ciebie na rynku? 

Miałem je kilka lat temu i byłem bardzo zadowolony , jednak że cena była spora to brałem to ja i jeszcze jeden klient i przestali to sprowadzać od tamtej pory przerobiłem dehausa jorsere i jeszcze kilka  a teraz jadę na sanolac rot sano ale mocno podupadło na składzie i cenie tak że rozglądam się za czymś pewnym 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo16 napisał:

Do mnie teraz tez przyjeżdżali około 23ciej ale chyba przez pogodę mocno im się coś pozmieniało.

od ponad14 lat mamy odbiór mleka i moze przez wiekszosc tych lat mamy nocny odbiór

Opublikowano
17 minut temu, ChiquitaB napisał:

Dogadujecie się jakoś z kierowcą zeby zbiornik do mycia włączał w nocy?

Zapas na święta trunków prawie że caly😊

20221220_182305.jpg

Myślałem że to zachęta dla kierowcy 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, ChiquitaB napisał:

mój nie zawsze zbiornik wyłączał ... a bywało i tak że zamiast światła to w nocy włączał wodę w studni...

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano (edytowane)

Dobrze by było jakby był kumaty bo jednak rano jak wstaję to wolę odrazu doic niż czekac 30 minut aż zbiornik się umyje. A wystarczy dwa guziki jeden po drugim wcisnac

Eliot ja za czysta wódka nie za bardzo, jedynie z ziemniaka mi smakuje, wole gin lub rum bądź dobra whyski

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano

Wolę trunki po których nie będę zdychał na drugi dzień 😅 trzeba mieć przyjemność z picia. Mam nawet dwa bimberki takie profesjonalnie robione które dostałem i fajnie je się pije a maja z 60+

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

20221220_182305.jpg

zachlać się chcesz chłopie 🤔🙆‍♂️🤪😁

Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał:

20221220_182305.jpg

Jeżeli  masz  takie  wyobrażenie  o  świętach  to   współczuję   zalać  ryja  i  miotać  się  jak   te  gó......no   w   przeręblu    ja   zamierzam  spędzić   święta  bez  grama   alkoholu .

Opublikowano

Otóż to nie rozumiem tych co myślą że jak alkohol jest w domu to trzeba pić aż się skończy. Ja jestem tego zdania że wszystko dla ludzi tylko trzeba znać umiar, a że jednego umiar to 100 ml a drugiego litr to cóż takie życie

Opublikowano
42 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

Jeżeli  masz  takie  wyobrażenie  o  świętach  to   współczuję   zalać  ryja  i  miotać  się  jak   te  gó......no   w   przeręblu    ja   zamierzam  spędzić   święta  bez  grama   alkoholu .

Twój wybór. My zawsze coś sobie wypijemy, i raczej nikt się nie będzie miotał.

55 minut temu, ChiquitaB napisał:

Wolę trunki po których nie będę zdychał na drugi dzień 😅 trzeba mieć przyjemność z picia. Mam nawet dwa bimberki takie profesjonalnie robione które dostałem i fajnie je się pije a maja z 60+

Od kiedy mam dobre źródło, to nawet czystej wódki nie kupuje. Jeszcze kilka butelek w piwnicy stoi i się kurzy.  ;)  

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, pawlak2507 napisał:

Otóż to nie rozumiem tych co myślą że jak alkohol jest w domu to trzeba pić aż się skończy. Ja jestem tego zdania że wszystko dla ludzi tylko trzeba znać umiar, a że jednego umiar to 100 ml a drugiego litr to cóż takie życie

Bo  nie  masz  pojęcia  co  to  jest  alkoholizm    ,  alkohol  jest  takim  samym  narkotykiem   jak    koka  hera marycha itp  niestety   w  naszym  kraju  utarło się  że  alkoholik  to  ten co  leży  oszczany  pod  płotem  , a  tak nie   jest  bo  istnieje takie  pojęcie  jak     wysoko   funkcjonujący   alkoholik   który  na co  dzień  prowadzi  firmę  ,  jest  dyrektorem    jest  zadbany  ma  ładną  żonę  i   dom   tylko  przez  cały dzień  ma  gdzieś  schowaną   flaszkę  i  pociąga od  czasu do  czasu a  wieczorem  do  pełna    z  piciem  jak i  innymi  używkami  jest  taka  sprawa  że  aby  osiągnąć  taki  sam  efekt  samoogłupienia   trzeba   zwiększać  dawkę   bo   organizm  się  przyzwyczaja  a to jest   równia pochyła .

• Like 2
Opublikowano

Alkoholizm jest nawet wtedy kiedy pijesz raz w miesiacu jedno piwo ale cały miesiąc odliczasz do tego dnia.

Niedługo w necie nic nie napiszesz no powiedzą ze jesteś alkoholik morderca pedofil zboczeniec czy co tam jeszcze

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Bo  nie  masz  pojęcia  co  to  jest  alkoholizm

Najstarsza używka na świecie. Tak stara, że nasze organizmy nauczyły się ją metabolizować dosyć sprawnie, czego nie można powiedzieć o wszystkich używkach. Zresztą też nie można wszystkiego wrzucać do jednego wora. Jak ktoś sobie w młodości zapalił skręta, tomu nic nie będzie. Zaś pewne substancje dają trwalszy uszczerbek na zdrowiu. Na dobrą sprawę to i kawa czy herbata jest stymulantem, i też ma wpływ na mózg, i do tego uzależnia. 

Edytowane przez Leszy