Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, ChiquitaB napisał:

Bialko to tak reprezentacyjnie wyszło bo i tak co odbiór badają, tluszcz 4.3-4.5 aktualnie. Chociaż średnia z tych 15 odbiorów zawsze wychodzi lepsza niż średnia z tych 2 próbek w miesiącu.

No to można powiedzieć, że idealne parametry👍

Opublikowano
1 godzinę temu, plati napisał:

https://allegro.pl/oferta/agregat-malarski-hydrodynamiczny-650w-yt-82560-11649645304

Używa ktoś do malowania budynków gospodarczych?

Malowałem tym specjalnym do wapna na ciśnieniu 4 bary a ten z linku ma ponad 200 to zamgławianie nie malowanie by wyszło u mnie wynajem kosztował jak dobrze pamiętam 100/150 doba i przez dzień jak mam już sprzątnięte umyte to maluje wszystkie budynki w ciagu 8-10 godzin 

Opublikowano

W malowaniu chyba o to chodzi żeby nie nawalic pół centa farby tylko dokładnie pokryć. Mam kilka budynków do odmalowania w tym gruntowanie ścian zewnętrznych domu. Stąd moje pytanie 

Opublikowano

Zależy jak mocna rękę masz bo jak do pełna wlejesz to już trochę wagi ma.

Kolego te płyny z gea/cid line bo to mi na zmianę dają. To jakos/cena chyba lepiej nie znajdziesz. Używam tego samego zestawu. Diping to już inna sprawa bo zależy co potrzebujesz. I slyszalem ze są gęściejsze które lepiej się trzymają.

Opublikowano

ten pistolet 5 litrowy do ,,struktury'' to idzie jak jaśnista ,tylko trzeba 3 osoby . Jeden maluje ,drugi dolewa ,a trzeci odpoczywa na podmianę za pierwszego ,i tylo esaaaaaa .

• Like 1
Opublikowano
Dream1990 napisał:

3 godziny temu, leszek1000 napisał:

Z Gea to chyba dobre produkty. A z czym masz problem ? 

Bardziej szukam alternatywy cenowej, bardzo długo stosujemy te produkty, 

Ja kwas i zasadę kupuje z allegro firmy CanAgri i z bakteriami nie ma problemu. 152 zł za 10 l zasady i 10l kwasu. Miałem org DeLaval, Avita i poza ceną nie zauważyłem żadnej różnicy pomiędzy nimi.

kizak napisał:

Dwa dni po porodzie i nie wolno .   Przyjmijmy wycielenie czwartek wieczór ,a w piątek o 16 kark złamała  . Pomijajmy to że ubojnia z konieczności weżmie tę sztukę w poniedziałek dopiero [o ile taką znajdziesz co leżaka bierze] ,gdyż pracowników już nie ma . Weterynaria swoje podwoje otwiera w poniedziałek ,a ty masz cały ,,łykend'' do patrzenia na to . Mi to wet powiatowy kazał złamanie w biodzrze leczyć ,a jak nie to wiesz co ,,zrobić ''. Ważne że im statystycznie poprawiło się jak zaczęli pozwolenia na ubój wypisywać sami a nie okoliczny wet . Cudownie krowy zdrowiały  ,cud.👍

Rok temu wzięli ode mnie krowę kilka godzin po wycieleniu bo jej macica wyszła.

Opublikowano

Jak się wku....em na usługę to kupiłem coś takiego do wapnowania budynków gospodarczych :

https://allegro.pl/oferta/bioasekuracja-agregat-do-bielenia-wapnem-b2-20l-12304392937?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=lvsku&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod-narzedzia_pla_pmax&ev_campaign_id=18447276659&gclid=EAIaIQobChMIit7rk-zG-gIVQUaRBR1p0QqBEAQYBSABEgK2pvD_BwE

Wchodzi 20 l i potrzebna osoba do mieszania i sprężarka. Jak we dwóch to sprawnie idzie. Cena tylko 2 lata temu to 600 było.

Opublikowano

Malowanie pistoletem idzie szybko pod warunkiem że kompresor dobry. 

Mam 50l i trzeba mu dać trochę odpocząć. 

Myślę że 100-150 litrów był by ok. 

Tym ze zdjęcia to aby nadążyć farbę lać 

No i krowa dostała zapalenia.  Gorączka 38 39,1 38,6 39,2.

Brak mleka, mleko się trochę zaciąga, w jednej ćwiartce kłaczek.

Dostała ogólny, mleko do zbadania, zobaczymy co wyjdzie. 

Dwie jałówki zbadane na cielność, jedna nie cielna. 

Krowa też nie cielna. 

Walczymy dalej. 

Ale są i dobre wieści, ancymon nauczył się pić wierzchem👍

IMG_20221004_170507.jpg

Opublikowano
58 minut temu, Karol6130 napisał:

Malowanie pistoletem idzie szybko pod warunkiem że kompresor dobry. 

Mam 50l i trzeba mu dać trochę odpocząć. 

Myślę że 100-150 litrów był by ok. 

Tym ze zdjęcia to aby nadążyć farbę lać 

No i krowa dostała zapalenia.  Gorączka 38 39,1 38,6 39,2.

Brak mleka, mleko się trochę zaciąga, w jednej ćwiartce kłaczek.

Dostała ogólny, mleko do zbadania, zobaczymy co wyjdzie. 

Dwie jałówki zbadane na cielność, jedna nie cielna. 

Krowa też nie cielna. 

Walczymy dalej. 

Ale są i dobre wieści, ancymon nauczył się pić wierzchem👍

IMG_20221004_170507.jpg

🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Opublikowano

A ja do malowania  ma pomiędzy tzw ruską  6 m węża i skrajna końcówka od opryskiwacza  z dyszą niebieską ,  na noc namawiamy wapno i przez sito gęste  przelewamy  do wiadra 30 l źona tylko dolewa a ja pryskam 2-3 godziny i po robocie oczywiście wcześniej przygotowane ściany do malowania.

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/rozwijarka-bel-scielarka-paszowoz-CID757-IDOsOKv.html

Pytanie czy Ktoś  używa czegoś podobnego? Rozwinie to belę po prasie stałokomorowej typu sipma metalfach przy przerośniętej trawie? Nie mam paszowozu i nie planuje zakupu a rozwijanie bel hakami dużo zdrowia zabiera. Może Polecicie coś innego?

zrób halabardę z kroju,tej tarczy ,z połówki od ug ,do tego dospawać rurkę i  zza ucha wzdłuż ją potrakój .

• Thanks 1