Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał:

Na litrach aż tak bardzo nie zależy jak na wygodzie. Chodzą w oborze wolnostanowiskowej więc wganiane są na hale. A akurat to sztuka która musi być jedną z pierwszych więc trzeba ją odganiać bo krowy z antybiotykiem doi się na końcu. Nie widzi mi się ponad miesiąc z nią walczyć rano i wieczorem. 

Mi ostatnio 3 tygodnie przed terminem i dostala jeszcze antybiotyk bo miała problem z macicą i po 5 ciu dniach mleko bez antybiotyku.

Opublikowano
Dnia 14.07.2022 o 18:07, robert1226 napisał:

Siewnik zbożowy we własnym zakresie nie ma w okolicy żadnego jako takiego sprzętu a nie chce ciągnąć nikogo 20 km by 3 ha zasiał .

Po samym talerzowanie chodzi czy nie będzie za płytko .

da radę. Przy siewie rzutowym palce wyciągnął ci wszystkie kępy itp. a tak ładnie przejdą redlice 

Opublikowano (edytowane)

Próbował ktoś może malować ściany w oborze farbą epoksydową? https://allegro.pl/oferta/farba-epoksydowa-do-chlewni-obory-stajni-3kg-szara-10030855687

Szukam alternatywy dla płytek żeby można było myjką umyć ściany. No i jest jakiś wynalazek do bielenia obór, farba która niby odstrasza muchy i chroni przed zagrzybianiem ścian przez 12 miesięcy, ciekawe jak to w praktyce wygląda. Jakieś farby olejne i chlorokałczuki przy myjce się niszczą.

Edytowane przez niesamowity90
Opublikowano (edytowane)

Tylko żywica to chyba spory koszt? Pomyślę o niej jak będę przerabiał stół paszowy. Chociaż ta farba którą podałem w linku też jest dedykowana do stołów paszowych. No i tania nie jest.

Edytowane przez niesamowity90
Opublikowano
AndrzejMikulewicz napisał:

Do wozu będziesz pełnoporcjowke walił?   Pany jakaś opinia o firmie rafrol z pod Siedlc? Mam tam 4 godziny jazdy nie wiem czy warto.

co będziesz kupował ? jest kilku co u nich kupowało a opinie 🤷‍♂️ ale jest tu jeszcze sporo innych handlarzy maszynami zależy co szukasz

Opublikowano
AndrzejMikulewicz napisał:

Do wozu będziesz pełnoporcjowke walił?   Pany jakaś opinia o firmie rafrol z pod Siedlc? Mam tam 4 godziny jazdy nie wiem czy warto.

Siedlec 🙃 handlarz jak handlarz, zależy jak się trafi, jak to przy maszynach. Sprzęty wizualnie wypucowane w myśl zasady "klient okiem kupuje". Powiedz czego szukasz, mogę podesłać namiary na innych żeby za jedną drogą jak najwięcej obejrzeć. Jestem z okolicy

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GrzesiekAgro napisał:

@AndrzejMikulewicz

kupilem u nich ładowarkę . Powiem , ze jak jak trafisz .Jak to u handlarza . Sporo maja tego na placu , a warto jechać , bo tam zagłębie handlarzy i w dzień wszystkiego nie obejrzysz w okolicach Zbuczyna

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

co będziesz kupował ? jest kilku co u nich kupowało a opinie 🤷‍♂️ ale jest tu jeszcze sporo innych handlarzy maszynami zależy co szukasz

1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Siedlec 🙃 handlarz jak handlarz, zależy jak się trafi, jak to przy maszynach. Sprzęty wizualnie wypucowane w myśl zasady "klient okiem kupuje". Powiedz czego szukasz, mogę podesłać namiary na innych żeby za jedną drogą jak najwięcej obejrzeć. Jestem z okolicy

Szukam beczki 10-14tys l bdb wyposażonej bo ostatnie lata to druga maszyna w gospodarstwie zaraz po paszowozie jaką najczęściej użytkuje a starą 5 tys l stała się za mała i jest na sprzedaż. 

Edytowane przez AndrzejMikulewicz
Opublikowano

Tez by mi się 10-12 przydala tylko kuń za mał bo czasami z 6 te 90-100 koni ma co robić. Wiecie może na jakich zasadach w przyszłych dopłatach będą dopłacali za rozlewanie z aplikatorem? Do hektara ? Do pojemności szamba ? Do sztuk bydla?

Opublikowano

No jest zapis ze inne metody niż rozbryzgowe. U mnie aplikator stoi w krzakach zawsze można podczepić tylko vsly ten mikser bym musiał kupić porządny z nożami bo ten co byl to prymitywny strasznie i do gęstego się nie nadaje