Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 23.06.2018 o 22:34, Primula94 napisał:

Z jakiej firmy nasienie? Taniej niz normalnie? :)

Łowicz miał 11 + 11 gratis, ale na konkretne byki. Poza tym w GGI wzieliśmy Bravenessa w dobej cenie. Miałam chęć na coś nowego, ale mimo mojego kręcenia przy stoiskach, nikt nie zachęcał do zakupu. 

Opublikowano
11 godzin temu, Zawisza napisał:

Pewnie widziałaś też moje trzy niuńki na wystawie, stały trzy czerwone bezpośrednio na przeciwko firm nasiennych :)

Mnie zabrakło. Docenili Twoje niuńki? Były jakieś monty?

Opublikowano

Wsio było ustawione, nawet wody bieżącej nie miały przez 14h, dali wode po pokazie a gdyby nie przypilnować to by w ogole nie dali, z wiadra pić nie umieją to i głodne stały a siano gorsze niż na rzekach robią, swoje przywoziłem... ogólnie więcej bydła im nie zawioze. Ogólnopolska wystawa a taki cyrk... przy pokazie ustawiają mnie na 4 miejscu dlatego że krowa miała słabsze wymie niż trzecia, no ale skąd ona miała nabrać tego wymienia skoro wody nie miały??? Pięć lat nie woziłem im krów, a w tym roku namówili... Szkoda bydło męczyć.

Opublikowano

Raju, ale bym im dała, a baniak 1000l z wodą bym im na środku postawiła po wszystkim, żeby każdy zwiedzający musiał mijać. Niech ja mojego instruktora dorwę😡 Mogli przynajmniej kazać się przygotować do takiej możliwości.

Opublikowano
Dnia 25.06.2018 o 17:14, przezuwaczka napisał:

Łowicz miał 11 + 11 gratis, ale na konkretne byki. Poza tym w GGI wzieliśmy Bravenessa w dobej cenie. Miałam chęć na coś nowego, ale mimo mojego kręcenia przy stoiskach, nikt nie zachęcał do zakupu. 

A był  Slatan w tej promocji? bo ostatnio zamówiłem 20 porcji to sporo poszedł go góry. Ale 6 jałówek sexem  załapały po nim (ogólnie 20 sexem) i  kilka krów. Ma być ojcem buhajów.

Opublikowano

To ty krowom w laktacji siano dawałeś i mleka chciałeś?? To co z tą woda było że hej nie było ??  W tym roku mało bydła z naszego terenu było przez konflikt w federacji żeby to nie była krajowa to większość stanowisk była by pusta. Za rok tak pewnie będzie jak nic się nie zmieni. 

Opublikowano

Ani Slatan, ani Bumper się nie łapał do tego promo😜 Mniej chodliwe, ale takie ok 140 PF wzięłam, to po 50-60 zł wyszły.

Na wystawę lokalnych nie chcieli, bo miejsc nie było podobno. Pół roku temu była jużo o tym mowa. Z tą wodą, to u mnie często problem jest, ale max 3 godziny. Jak dłużej prądu nie ma to też. W czwartek burza narozrabiała i w piątek doiliśmy agregatem. Awaria była spora, bo i kawałek gm Szepietowo było wieczorem bez prądu. Ale żeby wody kilkanaście godzin nie było😶

Opublikowano

Widzę ty wiesz lepiej... podobno.  Ciekawe kto ci tak wytłumaczył?? Pranie mózgi było to i na darmowe lody się złapałaś

Opublikowano

Mistrzu @KARGO poprostu szukam naturalnych przyczyn, a nie prześladowania na każdym kroku. Poza tym mam za mało z nimi kontaktu, żeby pranie mózgu mogli mi robić. Wiele zawdzięczam ludziom z federacji, bo w pełni korzystam z ich usług. Wiem, że masz uraz do całego systemu. Ja jeszcze nie i oby tak dalej.

Opublikowano (edytowane)

Jakoś naturalnych przyczyn nie widzę w tym że ktoś ci coś powiedział. Widocznie wystarczyło skoro masz takie zdanie. Ja swoje zdanie opieram na podstawie rozmow z hodowcami. 

Nie wiem czy zrozumiałas ale to sami hodowcy zrezygnowali z uczestnictwa w wystawie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mnie zaproponowali wystawienie w przyszłym roku, tłumacząc że teraz z regionu brać nie będą. Rozmowa była przy braniu prób do genomowania. Może za cienki Bolek jestem, ale mam co pokazać, bo liniówki wyszły im ekstra. 

Może za ufna jestem i każdemu daję szansę, ale to do pierwszego sparzenia😜

Opublikowano

Druga sprawa to sędziowanie kiedy jest sędzia z zagranicy wszystko jest ok ale gdy z naszego podwórka to bardzo często  premjuje ludzi (zwierzęta) z układu 

Opublikowano

Wyciągnęliśmy cielaka jaloweczka tydzień po terminie, po norwegu 70kg nieżywa. Krowa 750-800kg.  we dwóch daliśmy radę, normalny poród. pod wieczór słabo jadła, nic nie pokazała, po północy wkładałem rękę prawie do barku dopiero był balon i nóżki ledwie łapałem. 

Niedała rady nawet go wypchnąć? Nie żył max kilka kilkanaście godzin bo wszystko świeżo wygląda łożysko wychodzi, cielak też nie opił sie

Opublikowano
14 godzin temu, KARGO napisał:

To ty krowom w laktacji siano dawałeś i mleka chciałeś?? To co z tą woda było że hej nie było ??  W tym roku mało bydła z naszego terenu było przez konflikt w federacji żeby to nie była krajowa to większość stanowisk była by pusta. Za rok tak pewnie będzie jak nic się nie zmieni. 

Pare lat temu jak przywoziłem sztuki na regionalną to był full wypas, w późniejszych latach coraz gorzej a teraz? Ogólnopolska wystawa więc spodziewałem się nieco większych standardów. Wody nie było dlaczego? dlatego że poideł nie było kumasz? Z wiadra pić nie chciały, swoją pasze przywiozłem wiec nie pieprz mi o sianie i mleku.

Opublikowano

Mówiłeś że siano słabe i swoje przywiozles to zrozumiałem że je dawałeś także wyrażają się precyzyjnie bo nic o swojej paszy nie mówiłeś. Poidła nie było hehe ale jaja to co nie wiedzieli że krowy tam mają być i wody trzeba.. Ale organizacja pożal się Boże.. Słomy chociaż starczyło bo co roku w niedzielę to już od rana zawsze brakowało a trociny to już w piątek się kończyły. 

Co tam krowy grunt aby wódeczki i łososia nie zabrakło dla jaśnie panów w namiocie Federacyjnym

Opublikowano (edytowane)

Coś Ty w niedzielę już słomy nie było... Trzeba było całe bydło obejść żeby gdzieś łapnąć kawałek belki xD Dziwnym trafem poideł nie miały moje trzy sztuki i jedna czarna jakiegoś hodowcy, nawet wydoić nie bylo jak bo kurka nie było zamontowanego w rurze tylko zaklejona rura mleczna taśmą xD 

Edytowane przez Zawisza
Opublikowano

To nie ODR za to odpowiada, że poideł nie było? Kurcze lepszy sort miał pewnie lepsze warunki. Trzeba było ze swoim poidłem i kurkiem przyjechać. Wziąść zestaw kluczy i do dzieła😜

Skargę i tak bym złożyła i najlepiej ze zdjęciem jako dowód.

A tak z innej beczki Mlekovity nie było w Szepietowie🙈🙉🙊 Co się stało?