Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jest dobrze nie trzeba nic zmieniać. Lepiej robić tak jak zawsze żeby nie przekombiniwać

Edytowane przez Gość
Opublikowano

niektórzy dawali narpierw sianokiszonkę potem dój i po doju kukurydza i treściwe w południe trochę sianokiszonki i na wieczór tak jak rano ale z tym to za dużo roboty trzeba by zamieszkać w oboże dla krów najlepiej by jadły non stop to samo i wymieszane

Luki99 napisał:

Tak jest dobrze nie trzeba nic zmieniać. Lepiej robić tak jak zawsze żeby nie przekombiniwać

piepxxxsz ....

Opublikowano
5 minut temu, dantur96 napisał:

Jednak woz paszowy by się przydał tylko w moich oborach nie mam takiej możliwości 😃

Po co ten wuz paszowy jak się nie howa na setki to niepotrzebny

Opublikowano

młody człowieku czemu ty taki zacofany? ja kupiłem wóz na dwadzieścia pare sztuk i to nowy wóz urzytkuje go 8 lat i bez niego jak bez ręki . .

Luki99 napisał:

5 minut temu, dantur96 napisał:

Jednak woz paszowy by się przydał tylko w moich oborach nie mam takiej możliwości 😃

Po co ten wuz paszowy jak się nie howa na setki to niepotrzebny

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dantur96 napisał:

Nie dość że ułatwia oprzat jest dużo szybciej ale i zbilansowanie dawek jest dużo łatwiejsze niż przy podawaniu z ręki 😃

17 minut temu, slawek74 napisał:

młody człowieku czemu ty taki zacofany? ja kupiłem wóz na dwadzieścia pare sztuk i to nowy wóz urzytkuje go 8 lat i bez niego jak bez ręki . .

Możliwe jednak i tak nie dam się przekonać bo z wozu to za drobne i cały czas to trzeba podgarniać a jak dać z beli nie pociętego to nie trzeba tylko kukurydze. I jeszcze z wozu to zostawiają sporo niedojadów 😬

Edytowane przez Gość
Opublikowano

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤪 chłopie ty wszystko na opak

ile ty mleka od krowy doisz?

nikt cie do niczego nie przekonuje...

Opublikowano
10 minut temu, Luki99 napisał:

Możliwe jednak i tak nie dam się przekonać bo z wozu to za drobne i cały czas to trzeba podgarniać a jak dać z beli nie pociętego to nie trzeba tylko kukurydze. I jeszcze z wozu to zostawiają sporo niedojadów 😬

Rzeczywistość jest całkiem odwrotna do tego co piszesz. 

Opublikowano
Ursusc385 napisał:

Im więcej czytam jego postów i inspirujących komentarzy to tym bardziej śmiać mi się chce 🤣

nie śmiać nie tu trza płakać 🤦‍♂️😁🤪 prawie jak chłoporobotnik w pogodzie 😁🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, slawek74 napisał:

to nie luki to wielkie rozstępy.... 🤭😁

44 minuty temu, robert1226 napisał:

Już pisałem wcześniej ale teraz to widać że on ma wszędzie LUKI.

Chyba sami macie ja już 6 rok gospodarze więc jakąś tam praktyka jest. 🤪

Edytowane przez Gość
Opublikowano
49 minut temu, slawek74 napisał:

to faktycznie jest się czym chwalić....

ile dojnych ? ile mleka produkujesz rocznie ? mimo ponad 20 lat praktyki czegoś nowego bym się nauczył....

Nie ważna jest ilość tylko jakość! 

😉

Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Zawsze można wszystko wysypać w jednym miejscu taczką dowozić

Dobrze by było jak by z wozu prosto na jakiś wózek lądował ale nwm czy była by taka możliwość 

Opublikowano
Nintendo napisał:

49 minut temu, slawek74 napisał:

to faktycznie jest się czym chwalić....

ile dojnych ? ile mleka produkujesz rocznie ? mimo ponad 20 lat praktyki czegoś nowego bym się nauczył....

Nie ważna jest ilość tylko jakość! 

😉

a nie da się mieć ilości i jakości razem 🤔🤭😁

dantur96 napisał:

2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Zawsze można wszystko wysypać w jednym miejscu taczką dowozić

Dobrze by było jak by z wozu prosto na jakiś wózek lądował ale nwm czy była by taka możliwość 

da się tylko taśmę trzeba

Opublikowano
1 minutę temu, Nintendo napisał:

Wiadomo, że się da. Bez ilości opłacalność będzie słaba. 

Niekoniecznie bo mniej się wyda na dodatki lub pasze z zakupu. W żywieniu nie ma co przesadzać. 🤪