Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Paulina1985 napisał:

obudziłam się, zajrzałam na AF i poszłam robić kanapki 🤷‍♀️ codzienna rytuna 🤣 jakos sobie trzeba dzień ustawić. Teraz szybka yerba i dalej robić...A CO?????? 🤷‍♀️

Nie nudzi ci się to ? Zrób chociaż raz odwrotnie... Najpierw zrób kanapki a potem się obudź 😀

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Paulina1985 napisał:

sławek dobrze gada, zbadaj kiszonkę, albo sprawdzaj mocznik raz w tygodniu jesli masz mozliwośc gdzies wozić. 

Mocznik kierowca zabiera i potem sms przychodzi. QQ zbadana czekam na wynik, jeszcze pryzmę trzeba będzie zrobić.

12 godzin temu, RadekGawryluk napisał:

Wojtek z Biofeedu ostatnio u mnie badał kiszonki to i u Ciebie też zbada. 

Nie wiem który to Wojtek ale jak przywiózł mi pełnoporcjówkę ostatnio to brał kukurydzę. Nawet łopatkę na święta zostawił :D

@damianzetor9540, a to nie za 1 połowę ?, 1szego przychodzi za 2 połowę i średnia z miesiąca, chyba że w innym oddziale jest inaczej. 

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Nie nudzi ci się to ? Zrób chociaż raz odwrotnie... Najpierw zrób kanapki a potem się obudź 😀

probowalam robic kanapki poprzedniego dnia wieczorem...efekt...fuuuuu

1 godzinę temu, MichalForterra1993 napisał:

krowy pewnie sie boja Ciebie jak tyle energii masz 😁

ludzie się boją...co mogę wymyśleć nam do roboty🤣🤣😆😆 

Opublikowano

My odeszliśmy od Niemek na nową oborę weszło 8 nowych i szału nie robią. Lepiej szukać dobrych polskich a i taniej sporo wyjdzie 

Opublikowano
4 minuty temu, dabrowskit napisał:

chce trochę zwiększyć

Patrząc na to , że masz wysoką wydajność wnioskuję , że masz dobre krowy tekże kryj nasieniem seksowanym np ABS ma nową technologię która się niby dobrze sprawdza , bo szkoda sprowadzać do stada inne sztuki niewiadomego pochodzenia za kosmiczną kasę , zaraz będą nowe choroby i problemy i wydajność ci poleci .

Opublikowano
Farmer6820 napisał:

Ile sztuk szukasz?

4-5 więcej nie

Supersebusiek napisał:

4 minuty temu, dabrowskit napisał:

chce trochę zwiększyć

Patrząc na to , że masz wysoką wydajność wnioskuję , że masz dobre krowy tekże kryj nasieniem seksowanym np ABS ma nową technologię która się niby dobrze sprawdza , bo szkoda sprowadzać do stada inne sztuki niewiadomego pochodzenia za kosmiczną kasę , zaraz będą nowe choroby i problemy i wydajność ci poleci .

Od 11 lat nic nie kupiliśmy , w tym roku kilka sztuk nie spodziewanie wyjechalo i 3 jałówki pustaki były a 5 stanowisk pustych jest to kilka tyś więcej można mieć na miesiąc . Kryje się sexem. Teraz mam zamiar kupić coś z technologii 4m i na pół dzielić słomki.

Opublikowano
53 minuty temu, GrzesiekAgro napisał:

Jo 😁 

no to teraz wiem. W lumpeksie kupowałam i kupuję 😁😁😁 jestem eko 🤣

Opublikowano

2 krowy jedna babcie 12 lat druga połowę, 2 tygodnie do ocielenia z krwi niedobory wapnia magnezu fosforu połowa normy, co im dać? teraz kroplówka bolusy  czy tylko wit laktacyjne zwiększyć i po ocieleniu wlewki kroplówki?

Opublikowano (edytowane)

Na magnez i wapń,bym ze dwa podejścia po 100-150 ml tetanusanu dał podskórnie,ale mając wyniki to i wet. by podpowiedział nawet przez telefon.    Noooooo,może wreszcie by powstawali i poszli do sąsieka jęzory nawilżyć ,,dyżurnym'' chmielem. Jak na bydło zębami gazować jak nie ma czym splunąć,yyyy ?:$

Juża wstałem 3 godziny,a wy śpicie  fiu,fiu,fiu,fiu . Tak śpiewał Gustlik:$

Zadnej reakcji na podstęp. Hmmm .  , gdzie wszyscy są ?hmmm.

Edytowane przez kizak
Opublikowano

@damianzetor9540 czyżbyś przygotowywał się do jakiegos remonciku pod jalownik???😁😁😁

Raczej moje grupowanie Cię nie zainteresuje, ale napiszę

1-30 dni - indywidualnie

I grupa 30-90.dni(mleko)

II grupa 3mies - 5 mies (suchy tmr+mokry tmr)

III grupa 5-6 mies

IV grupa 6-8 mies 

V grupa 8-10

VI jałowki w kryciu od 11 mies. do zacielenia

VII jalowki cielne

(przy tym wszystkim grupa II, III, IV i V dostają taki sam TMR)