Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yyyyy...ja biorę za pewnik, że odrobaczasz 🤣  a nie ????? 😱

Opublikowano

Na zarobaczoną nie wygląda :)

Eeej a dlaczego Ty nie odrobaczasz papraku?????????

Opublikowano

Wlasnie jedzie dostawca z soja, rzepakiem i produktami Sanolove :) to sie przekonam czy cos skoczylo.

Propo odrobaczania. Byl polecany tutaj preparat bezkarencyjny. Przypomni ktos nazwe, bo dzisiaj wet bedzie to zapytam o dostepnosc.

Opublikowano
26 minut temu, asus921 napisał:

Propo odrobaczania. Byl polecany tutaj preparat bezkarencyjny. Przypomni ktos nazwe, bo dzisiaj wet bedzie to zapytam o dostepnosc.

eprinex albo eprizero

Opublikowano

image.jpeg

co to? Muszę wkładać kaniulę by mleko opróżnić z ćwiartki. Jak wypadł przez kaniulę jakiś skrzep krwi to wydoiłem przy następnym udoju ale przy kolejnym znowu kaniula i 6 litrów do wiaderka ciurkiem do wiadra(20 minut). To rośnie jest twarde . Co z tym robić? przebić igłą? Krowa akurat leczona na zapalenie na inny strzyk który sobie porwała wcześniej

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Ile to kosztuje?

nie stać Cię 🤣   A tak powaznie to nie wiem, chłopaki tutaj rzucali cenami... @marcinffff???  wiesz, ze ja faktur nie płacę tylko generuję koszty 🤣

@radekz200 specjalnie dla Ciebie sprawdzilam na facebooku...

Screenshot_20200320-171042_Facebook.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Xawier napisał:

U was soja i rzepak też ponad 100zł na tonie w górę? Ten czas to będzie chyba test dla mleczarni, ciekawe co z mlekiem będzie

Popyt nagania sztucznie cenę, tak jak w sklepach spożywczych. Co do soi, to się nie dziwię, jeśli kierowcy nie chcą do portu jeżdzić.

Mleczarnie sobie poradzą, bo żywność idzie najlepiej zaraz po spirytusie. Byle kwarantanna się nie trafiła na produkcji.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Paulina1985 napisał:

eprinex albo eprizero

To sie jakos rozrabia i polewa po grzbiecie czy polewa sam preparat ? Ale 6-7ml chyba ciezko rozlac, a nic na temat rozrobienia/stezenia nie moge znalezc.

Edytowane przez asus921
Opublikowano

nieeeee, zadnego rozcieńczania !!! to jest gotowy preparat :)

Ja uzywam duze ilości to mam bańki 5litrów i plecaczek z dozownikiem/strzykawą kiedyś zdjęcie wstawiałam. A w mniejszych pojemnikach na pewno jest inny sposob odmierzania :) nie martw się :)

Opublikowano

W litrówkach to jest dozownik taki jak w preparatach na muchy do polewania

coś takiego https://www.olx.pl/oferta/muchex-mp-na-gzy-muchy-meszki-preparat-na-skore-krowy-konie-1-kg-CID103-IDnljEm.html

Opublikowano
1 godzinę temu, asus921 napisał:

To sie jakos rozrabia i polewa po grzbiecie czy polewa sam preparat ? Ale 6-7ml chyba ciezko rozlac, a nic na temat rozrobienia/stezenia nie moge znalezc.

myslisz chyba o 60ml  na sztuke 600 kilo  1 ml na 10 kg masy

Opublikowano

Radziu to to samo...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nie pij więcej...

Chociaż moze zle się wyrazilam. Nie to samo, ale zamiennie z eprinexem, podobne spektrum dzialania.

Opublikowano
23 godziny temu, marcinffff napisał:

ale fermy fortune cieszymowo i osięciny mnie ciekawią 😍😍

kiedyś mnie też... Już mi przeszło, zestarzałam się i zmądrzałam... albo zgorzkniałam... 🤷‍♀️

@radekz200  Radziu...kadencję to ma prezydent  !!! leki mają karencję 🤭

1 godzinę temu, MichalForterra1993 napisał:

zakwasil mi sie byk. co polecacie podac ? dostal 5 kostek drozdzy poki co

waga ok 600kg

soda oczyszczona na szybko, ale nie za dużo , bo mu zezre wszystko. Paczka na 1litr.

Najpierw tzlrzeba bylo buforować a potem uzupelniac florę...

Opublikowano
24 minuty temu, Troker1979 napisał:

co to ta przetoka co się z tym robi tj jak leczyć? Z góry dzięki za rady

Dodatkowe ujście w strzyku. U mnie mleko z tego leci. Przez uraz mechaniczny zazwyczaj to się robi. Nie ma na to lekarstwa pomijając rzeźnie.