Skocz do zawartości

John Deere 1055

atomik

Rekomendowane odpowiedzi

ja kombajn JD 1055 użytkowałem już 5 sezonów i nic złego nie mogę o nim powiedzieć moim siedzi

silnik perkinasa 6cyl 125km cheder 3,65 m hektar pszenicy kosze w 35-40 min przy plonie 8t z ha

kabina pół okrągła jestem jego 2 właścicielem sprowadziliśmy go z małego duńskiego gospodarstwa kosił tam 40ha rocznie

więc nie był bardzo wypracowany wymieniłem tyko pasek sieczkarni tylne opony i filtry od paliwa i oleju

PS.mój był 1984r

Witam wszystkich

niedawno kupiłem JD1055 niestety przyjechał z niemieckim szczurem który nie żle sobie użył na instalacji elektrycznej mojego Jaśka.potrzebuje pomocy przy zmianie przewodów dokładniej mówiąc potrzebuje schematu instalacji elektrycznej gdyby ktoś mógł jakoś pomóc będę bardzo wdzięczny.

Witam, mam JD 1055 z 89. roku, sprowadzony ze Szwecji:)

Czy nie wiecie, gdzie w miarę tanio kupić łańcuchy podajnika zbożowego i kłosowego? Albo czy któryś z Was nie próbował zamienić ich na łańcuchy od np Bizona?

lancuchy od Bizona maja wiekszy skok oczek trzeba wymienic zebatki od Bizona

dobra mam takie pytanie, grzeje mi się silnik pod obciązeniem dużym lub gdy temperatura otoczenia jest wyższa, podejrzewam uszczelkę pod głowicą, sprawdzałem na ciepłym silniku bez obciążenia testerem i płyn nie zmienił koloru co by wskazywało że jest dobra, zobacze jeszcze raz przy koszeniu jęczmienia ozimego, czy mieliście podobny przypadek u siebie ? od razu zapytam jaki powinien byc luz zaworów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez wysos
      poszukuję kompetentnej osoby która zna się na kombajnach John Deere 1450 WTS. Głównie chodzi o podsiewacz i jego mocowanie, ale zakresem pracy będzie też ogólny przegląd maszyny i przygotowanie do nowego sezonu. województwo Podlaskie, powiat Mońki. za wszelkie polecenia z góry dziękuję. jak ktoś chętny zapraszam do kontaktu 510319547
    • Przez lassie
      mam problem ze sprzęgłem sieczkarni ponieważ cały czas jest złączone to znaczy przekazuje napęd mimo braku prądu , czy ktoś miał już coś takiego ?
    • Przez pawel6200
      Witam,
      Pacjent JD 7810 power quad rewers elektryczny, (czy używam sprzęgła czy nie) po kilku manewrach rewersem przeskakuje (niby) w pozycję neutralną, manetki rewersu nie mogę ustawić ani do przodu ani do tyłu. Kiedyś ten problem robił się przy zmianie pozycji bez sprzęgła, teraz niezależnie. Ciągnik wyłączałem, paliłem i rewers sam odblokowywał się, (tak przetrwałem sezon) dana przypadłość skończyła się w lecie po czym teraz grudzień nasiliła się.
      Aktualnie jadę ciągnikiem zmieniam kierunki, rewers blokuje się niby w pozycji neutralnej, traktor nie chce jechać a rewers nie chce przeskakiwać ani przód ani tył.(rewers fizycznie rusza się bez zmiany kierunku, nie klika)
      Aczkolwiek po zgaszeniu traktora odpalam zapłon i nie chce odpalić (sytuacja wygląda na to, że rewers jest w pozycji przod albo tył i nie pali) po kilku manewrach rewersem skrzynią biegów i stacyjką traktor pali i jest dobrze na jakiś czas.
      Proszę o pomoc co jest uszkodzone, ja obstawiam manetkę rewersu lub czujnik pozycji neutralnej, proszę o rady i pomoc, pozdrawiam
    • Przez tomek1974
      Kupię katalog do JD 730 ,jak coś to pisać
    • Przez Marcins1315
      Witam 
      Mam problem z wariatorem jazdy ponieważ podczas pracy „skacze „ góra dół , co może być powodem ?

• Dodaj nową pozycję...
v