John Deere 1055
-
Podobna zawartość
-
Przez John6600
Witam wszystkich , od paru lat spotyka mnie w żniwa problem z moim kombajnem. john deee 2064 . a mianowicie w dobrym zbożu potrafi zgubić obroty młocarni jakby łapał poślizg . pasy zmienione , co może być ze się dławi jak zobaczy duża słomę . Może szczelina klepiska złe ustawiona ? ma ktoś serwisowke jak powinna być szczelina
-
Przez poderwa
Witam-po odpaleniu kombajnu nie działają żadne przełączniki od hydrauliki, to znaczy że nie mogę podnieść hederu ani załączyć młocarni itp. Ładowanie akumulatora gaśnie, gdzie szukać awarii ?
-
Przez areklegieda
sprzedam niezawodny zadbany , garażowany w suchej hali kombajn John Deere .
Klimatyzacja ,opony Good Year
Silnik 150 koni
szerokość robocza 4,27
stół do rzepaku
stan bardzo dobry
gotowy do żniw
Maszyna do oglądania przez 7 dni w tygodniu po wcześniejszym uzgodnieniu 14 km od Kępna i trasy S 8
umowa kupna sprzedaży
nie wystawiam fv rocznik 1989
cena 95 tys zł
-
Przez pablo10
Witam.
Patrzebuję waszej pomocy. Kombajn zbozowy John Deere nie podnosi hedera. Na wyświetlaczu zapala się błąd 232E ( z instrukcji wynika, że błąd 232 należy sprawdzic przełącznik lub zastosować procedurę nr.8- ale nie wiem co ona oznacz) i wtedy po wcisnięciu na joysticku przycisku góra lub dół hedre nie reaguje ( sprawdzałem i wtedy do cewek odpowiedzialnych za podnoszenie nie dochodzi prąd). Najlepsze w tym jest to, że po zgaszeniu i odczekaniu załóżmy godziny błąd znika i kombajn może kosić 5 godzin, 10 lub tylko 10 minut i znowu pojawia się problem). W trakcie błędu nie działa tylko podnoszenie opuszczanie, wszystkie inne funkcje załączane elektrycznie działają np. podnoszenie motowideł. W moim modelu kombajnu przekazniki umieszczone w płycie z prawej strony kabiny nie odpowiadają za funkcję podnoszenia i opuszczania- wyjmowałem każdy i podnosiłem opuszczałem- heder działał. Czy ktoś z Was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny?
-
Rekomendowane odpowiedzi
John Deere 1072 silnik 6359 porada
Czytaj dalej »
Ursus C-360 i John Deere 545