John Deere 1055
-
Podobna zawartość
-
Przez pablo10
Witam.
Patrzebuję waszej pomocy. Kombajn zbozowy John Deere nie podnosi hedera. Na wyświetlaczu zapala się błąd 232E ( z instrukcji wynika, że błąd 232 należy sprawdzic przełącznik lub zastosować procedurę nr.8- ale nie wiem co ona oznacz) i wtedy po wcisnięciu na joysticku przycisku góra lub dół hedre nie reaguje ( sprawdzałem i wtedy do cewek odpowiedzialnych za podnoszenie nie dochodzi prąd). Najlepsze w tym jest to, że po zgaszeniu i odczekaniu załóżmy godziny błąd znika i kombajn może kosić 5 godzin, 10 lub tylko 10 minut i znowu pojawia się problem). W trakcie błędu nie działa tylko podnoszenie opuszczanie, wszystkie inne funkcje załączane elektrycznie działają np. podnoszenie motowideł. W moim modelu kombajnu przekazniki umieszczone w płycie z prawej strony kabiny nie odpowiadają za funkcję podnoszenia i opuszczania- wyjmowałem każdy i podnosiłem opuszczałem- heder działał. Czy ktoś z Was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny?
-
Przez Marcins1315
Witam
Mam problem z wariatorem jazdy ponieważ podczas pracy „skacze „ góra dół , co może być powodem ?
-
Przez bartozz
mam problem z sieczkarnią john deere 7500 która podczas koszenia nie trzyma wysokości nadstawki oraz samoczynnie się opuszcza Proszę o pomoc.
-
Przez kindzal8001
Witam mam problem z multizegarem w jd 1188 brak obrotow silnika reszta dziala po przejsciu na joistiku w pozycje obrotow silnika swieci zolta dioda i obrotow brak.
Temat zaczolem od sprawdzenia czujnika nie pokazuje zadnego oporu wiec raczej zlom kupilem zamiennik dedykowany do tego modelu jest jakis opor i podczas pracy tez cos sie zmienia przewod z do multizegara tez podlaczony ( choc niemam pewnosci czy prawodlowo nie posiadam schematu jeszcze a byl odpiety po zdjeciu panelu gdyby ktos mial jakies pomysly co z tym zrobic bede wdzieczny za kazda wskazowke
-
Przez Robert0324
Witam, posiadam zawór taki jak na zdj bez tego wyjścia od góry, czy mogę założyć taki jak na drugim zdjęciu z wyjściem na rurkę czy będzie coś kolidować ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Lampy ostrzegawcze John deere
Czytaj dalej »
Malowanie John Deere