Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszcie swoje uwagi na temat tego kombajny,moga tez byc o całej serii 1000. ja zakupiłem 1055 z niemiec stan licznika 2700 mth wizualnie ładny, silnik oryginalny john deerowski. macie moze katalogi obsługi lub czesci do tej serii?? na co nalzey szczególnie zwracac uwagę. pozdrawiam

Opublikowano

Gratulacje dobry wybór :D .Jeżeli chodzi o awaryjność to do niczego nie ma zastrzezen (zależy jaki stan),nalezy tylko pamiętać zeby po każdym dniu pracy wyczyścic filter powietrza bo bardzo lubi sie zapowietrzać i w tym problem.Ja swojego miałem 2 lata i ani razu mi sie nie popsul , miałem do niego instrukcja ale powędrowała do nowego właściciela.Na wszelki wypadek zostawiam telefon CZESCI ZAMIENNE 0123890941 KRAKóW . Pozdrawiam

Opublikowano

To nie jest telefon do mnie tylko do firmy która zajmuje sie cześciami zamiennym do New Hollanda ,JD , Deutz ,itp. nie mam pojecia gdzie morzesz dostać katalog :) ale w takim katalogu Top agar Polska (który prenumeruje ) była kiedś podana strona internetowa z cześciami zamiennymi a przy tym były katalogi cześci do kombajnów nawet starszego typu :) jak znajde ten numer to wrzóce adres stronki . Poprostu ściągasz z tej strony taki plik otwierany przez Adobe Reader i tam tego jest full :D

Opublikowano

Ja mam JD 1052 jeden sezon i sprawuje się super.Mam do niego orginalny kataklog, a jak by ktos nie miał to najlepiej wejść na strone grene tam sa do ściągniecia. ;)

Pozdro JD1052

Opublikowano

siemka mam pytanie bczy warto kupowac 55 ktora chodzila glownie w kukurydzy? jest z roku 84 dobry stan i czy mogl by ktos mi powiedziec czy wystepowalo w tym modelu naped hydro? i jakie silniki w nich mozna spotkac?

Opublikowano

Napędu hydrostatycznego w nich nie ma, silnik jest 6 cyl. okolo 105 km, cheder 3.60. Ale kombajn, który chodził w kuku bałbym się kupić, ponieważ z kuku są zajechane. Ja posiadam model 1052 od roku i jestem zadowolony.

Opublikowano

ja też trochę odskoczę od tematu...kumpel mowil zebym sie zapytal jaka jest różnica między 1055 a 1157???chce ktoregos z nich kupic...chodzi mu glownie o to czym sie roznia??no i ktory jest lepszy, bo nie zawsze co nowsze to lepsze ;)

pozdro!!!

Opublikowano

a po ile gdzies moga chodzic kombajny 1055 w b. dobrym stanie?? bo u nas goscio wlasnie sprzedaje 1055 i chce za niego 60tys. przyznam ze kombajn wizualnie jest bardzo ladny, silnik ma zdrowy, sieczkarnia, ladny daszek itp. a i co najwazniejsze ten kombajn nie chodzil w kuku. Wydaje mi sie ze troche drogo sobie go ceni bo za taka kase chyba mozna juz kupic 1157...

Opublikowano
tak na felgach jest miesiac i rok produkcji pozdrawiam

To z którego roku masz? bo u mnie na felgach jest 88r. A wiesz może od ktorego roku zakladali okrągłe kabiny?

Miał ktoś może problem z wałem wytrząsaczy bo mi pękł a nowy zalożony sie troche grzeje. Niewiem czy tak ma byc?

Oczywiście panewki sa drewniane i założone nowe. Może to kwestia dotarcia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez pablo10
      Witam.
      Patrzebuję waszej pomocy. Kombajn zbozowy John Deere  nie podnosi hedera. Na wyświetlaczu zapala się błąd 232E ( z instrukcji wynika, że błąd 232 należy sprawdzic przełącznik lub zastosować procedurę nr.8- ale nie wiem co ona oznacz) i wtedy po wcisnięciu na joysticku przycisku góra lub dół hedre nie reaguje ( sprawdzałem i wtedy do cewek odpowiedzialnych za podnoszenie nie dochodzi prąd). Najlepsze w tym jest to, że po zgaszeniu i odczekaniu załóżmy godziny błąd znika i kombajn może kosić 5 godzin, 10 lub tylko 10 minut i znowu pojawia się problem). W trakcie błędu nie działa tylko podnoszenie opuszczanie, wszystkie inne funkcje załączane elektrycznie działają np. podnoszenie motowideł. W moim modelu kombajnu przekazniki umieszczone w płycie z prawej strony kabiny nie  odpowiadają za funkcję podnoszenia i opuszczania- wyjmowałem każdy i podnosiłem opuszczałem- heder działał. Czy ktoś z Was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny?
    • Przez Marcins1315
      Witam 
      Mam problem z wariatorem jazdy ponieważ podczas pracy „skacze „ góra dół , co może być powodem ?

• Przez bartozz
      mam problem z sieczkarnią john deere 7500 która podczas koszenia nie trzyma wysokości nadstawki oraz samoczynnie się opuszcza Proszę o pomoc.
    • Przez kindzal8001
      Witam mam problem z multizegarem w jd 1188 brak obrotow silnika reszta dziala po przejsciu na joistiku w pozycje obrotow silnika swieci zolta dioda i obrotow brak.
      Temat zaczolem od sprawdzenia czujnika nie pokazuje zadnego oporu wiec raczej zlom kupilem zamiennik dedykowany do tego modelu jest jakis opor i podczas pracy tez cos sie zmienia przewod z do multizegara tez podlaczony ( choc niemam  pewnosci czy prawodlowo nie posiadam schematu jeszcze a byl odpiety po zdjeciu panelu gdyby ktos mial jakies pomysly co z tym zrobic bede wdzieczny za kazda wskazowke
    • Przez Robert0324
      Witam, posiadam zawór taki jak na zdj bez tego wyjścia od góry, czy mogę założyć taki jak na drugim zdjęciu z wyjściem na rurkę czy będzie coś kolidować ?

• Dodaj nową pozycję...
v