Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TOMEK0603 podaj lokalizację gdzie Warfama w POLSCE produkuje Fotony? Skoro nie wiesz to nie pisz głupot i nie powołuj się jeszcze na prowadzenie jakiejś sprawy. Kto z Warfamy przyznał Ci, że produkuje Fotony w Polsce?

To ty nie pisz głupot.Kierownik handlu( nie będę pisał jak się nazywał) był w sądzie zapytany o to gdzie są produkowane w Polsce czy Chinach. Odpowiedział że produkowane są w Polsce. A i jeszcze jedno jak piszesz że są produkowane w Chinach(lub tak jak ja piszę w Polsce to dlaczego mój(lub wszystkie)ciągnik ma homologację z Holandii?

Opublikowano

Bo takie są kolego prawa rynku, co innego miejsce produkcji a co innego miejsce umiejscowienia np. siedziby koncernu która prowadzi proces homologacji, ciągnik czy każda inna maszyna może być zrobiona tu a opisana jako wyprodukowana tam...

Opublikowano

Valtra seria A produkowana w Turcji ma tabliczki, że pojazd został wyprodukowany w Finlandii. Tak samo JD seria M, część podzespołów z Chin, a piszą, że wyprodukowano w Niemczech.

Opublikowano

To ty nie pisz głupot.Kierownik handlu( nie będę pisał jak się nazywał) był w sądzie zapytany o to gdzie są produkowane w Polsce czy Chinach. Odpowiedział że produkowane są w Polsce. A i jeszcze jedno jak piszesz że są produkowane w Chinach(lub tak jak ja piszę w Polsce to dlaczego mój(lub wszystkie)ciągnik ma homologację z Holandii?

Wiesz dlaczego w Holandii! Bo ciągniki chińskie nie spełniają norm emisji spalin, a Holandia nie ma obowiązku rejestracji, a ciągnik sprowadzony z Holandii do Polski może być już zarejestrowany bo prawo zezwala na rejestracje maszyn rolniczych sprowadzonych z krajów UNII- cwane i śmieszne co nie ;)

Opublikowano

Naprawdę cwane. Niektórzy piszą że takie są prawa rynku. Tylko dlaczego Warfama odpowiedziała dla policji że tylko 2 osoby z ich zarządu mogą wystawiać homologacje. Czyżby Polak stał się Holendrem?

Opublikowano

To o czym mówili to homologacja ostateczna dla klienta indywidualnego na rynek sprzedaży w Tym wypadku Polska, a nie homologacja maszyny fabryczna nie wiem czy dobrze tłumacze ale mam z tym styczność więc i w Warfamie pewnie jest podobnie.

Opublikowano

Tylko jeszcze jedno trzeba wyjaśnić znaczenie "producent/produkować"

bo może wystarczy założyć koła i kabinę i to jest produkcja ;) zwłaszcza że przy transporcie (tu pewnie w kontenerach) więcej wejdzie skrzyń, silników niż gotowych złożonych ciągnikow ;[

Opublikowano

Dziś ogłądałem model 8014H za 117000 zł brutto. Wkrótce ten model zdrożeje o 5000 zł. Podoba mi się kabina, duże szyby, silnik i całkiem fajna skrzynia biegów z mechanicznym rewersem. Za tą cenę dostajemy traktor wyposażony w klimatyzację.

Opublikowano

Dziś miałem możliwość pojeżdżenia ciągnikiem 102 KM. Kabina mogłaby być troszkę lepiej wyciszona (odnoszę to do mojego NH, nie wiem jaki poziom hałasu jest w innych ciągnikach z górnej półki), ale zdecydowanie ciszej jest niż w Zetorze. Bardzo fajna, mała, regulowana kierownica. Pomimo bliskości wszystkich trzech gałek od rewersu, zakresów prędkości i biegów bardzo dobrze się nimi pracuje, poszczególne biegi wchodzą bardzo dobrze. Dobra widoczność, bardzo dobrym pomysłem jest okno dachowe, nie oceniona rzecz przy pracy z TUR-em. Ogólne moje wrażenie jest pozytywne, szczególnie przy cenie 125 000 zł brutto za 102 konny ciągnik.

Opublikowano

Ja dzisiaj widziałem Pol-mot'a H i się rozczarowałem jak go zobaczyłem, maska trzęsła się jak głupia jak się jej dotknęło, śrubki od chłodnicy były poluzowane jak przechodziłem pierwszy raz, jak szedłem z powrotem to zaczęły luzować się te niżej, w kabinie nie siedziałem ale bardzo podobna do valtry A więc jakość też na porównywalnym poziomie raczej jest, już bardziej do gustu przypadł mi belarus 920 i 820 :)

Opublikowano

Niedaleko mnie widziałem jak ktoś śmigał pol-motem H ale nie widziałem modelu. Orał pługiem 4 skiby (chyba polski) który brał równo z szerokością ciągnika i dość szybko pracował, a przy tym nie męczył się :P

Opublikowano

ciekawe jak wygląda jakość awaryjność tych modeli jak to wytrzymują przednie mosty bo niby hema robi do znanych marek mosty tak mówił diler tylko do jakich bo valtra głownie dany no i hydraulika też hema oferta jest ciekawa tylko czy warta uwagi?