kris14

Ursus'y NEXT-GENERATION

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus c-330 2x
kris14    266

Chciałbym abyście się wypowiedzieli na temat nowych modeli, ich konstrukcji, przewidywanej cenie, dostępności

i dla jakiego gospodarstwa wybraliście by każdy z modeli.

Mnie osobiście przydałby się 6024 (na 30ha w sam raz) a co wy sądzicie o nim i o reszcie???

logo.gif

Massey    0

Nowe ursusy to zupelnia nowy rozdzial w produkcji ursusa i tego co oferuje, oszczedne silniki, komfortowe kabiny, ciekawe wyposazenie, interesujaca cena. Mysle ze ciagniki te szybko znajda nabywcow i uznanie wsrod rolnikow

kamil41    29
Napisano (edytowany)

ciekwe jak będzie z cenami bo z 4024 to chyba oszaleli, ja bym wolał dołożyć do Lambo szczególnie dlatego że jest dużo lepiej wyposażone

Edytowano przez tomek

Wiadomość z agroFakt.pl

kris14    266

A wie ktoś może kiedy będą dostępne 6024 i 7524 (chociaż kwartał od którego będą w sprzedaży)???

Nie wiem jak wy ale mi sie podoba ta seria i jak bym miał do wyboru to bym kupił bo one maja cos z valtry na moje :lol:

kris14    266

Z tyłu kabina jest podobna jak w Valtrze S-series.

8411702d67f9061d72c25e162db54520_n.jpg

gallery_1436_73_54014.jpg

katator    442

rzeczywiście. te nowe kabinki są bardzo fajne. ;) gdyby jeszcze maskę zmienili to by były naprawdę ładne ciągniczki :lol:

kris14    266

Siedziałem w 6024 i widoczność jest w porównaniu z poprzednimi modelami o niebo (nawe o 2) lepsza. Siedzi się wysoko i do tego siedzenie Gramer- bajka. Nie miałem okazji zobaczyć jak pracuje silnik :lol: , ale jeśli to prawdziwy Perkins ® to pracuje pięknie.

Ergonomia stoi na wysokim poziomie.

Wysłałem mail'a do Ursusa od kiedy będą dostępne.

Ciekawe czy odpiszą???

Karol22    1

jaki to był model ursusa na tym zdjęciu? macie wiecej jego fotek?

kris14    266

W końcu coś w Ursus'ie "ruszyło".

Czy ktoś wie kiedy będzie dostępny!???

kris14    266

To akurat jak przyślą dopłaty i cukrownia zacznie robić wypłaty za buraki :lol: .

Może pokażą wszystkie z nowe modele na Agro Show 2007 w pobiedziskach

Matey    806

No w sumie straszne nie są, ale jakby zmienili maske to niebo :lol:. Poczekamy jeszcze pare lat i zobaczymy czy rozwój będzie szedl w dobrym kierunku, czy stanie. Ile taki kosztuje brutto ktoś wie może ? ;p

KS Falubaz

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

7524 ma 100 Km. Pierwsze dwie cyfry nowych modeli to moc w Kw. :lol:

buchaj    0

To cena porównywalna do forterry. Ciekawe tylko jak będzie z jakością, bo jesli chodzi o spalania to lepszy byłby ursus z perkinsem.

kamil41    29

szkoda że nie ma jednak klimy w standardzie, to by dało mu przewge nad forterrą a tak moim zdaniem ursus gorzej wypada od forterry

buchaj    0
szkoda że nie ma jednak klimy w standardzie, to by dało mu przewge nad forterrą a tak moim zdaniem ursus gorzej wypada od forterry

Ja gdzieś właśnie wyczytałem w necie, ze tylko te najmniejsze modele nie mają klimy w standardzie a większę już mają :lol:

P.S. A czy forterra ma klimę w standardzie???

kamil41    29

forterra nie ma klimy w standardzie i ursus też nie będzie miał tylko że zetor jest lepiej wyposażony

elwis2    14

co ty kamil ursus ma klime w standardzie,a który jest lepiej wypasiony to bym polemizował!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Mateusz100
      Witam wymieniałem ostatnio pompkę zasilającą paliwa w ursusie 360 i teraz pytanie czy to obojętnie jak ją założe na ten wałek krzywkowy co jest w pompie obojętnie w jakiej pozycji on będzie? Czy to ma znaczenie? Pytam ponieważ mam teraz problem z odpaleniem ciagnika zapala po czym zgaśnie i tak ciagle odpowietrzany juz ze sto razy i nic to nie daje pompka niby przepompowuje paliwo do zbiornika zawór przelewowy sie odzywa a on nadal nie chce zapalić w czym problem?? odkręciłem przewód jeden o wtryskiwacza i zakręciłem rozrusznikiem i o dziwo paliwo podaje więc o co chodzi? dodam ze filtry wymienione nowe i wszystko co już mogłem to robiłem..
    • Przez Leszczyk
      Witam, mam pytanie. Muszę wymienić uszczelkę pod głowicą, konieczna jest regulacja wtrysków i zaworów czy zdejmować głowice, zakładać uszczelkę i jechać dalej?
    • Przez mroziontko
      Witajcie, szukałem ale że nie jestem biegły może przeoczyłem taki temat. Czy ktoś z Was ma założony filtr z mf255 do c360 lub podobnego ciągnika? Chodzi mi o przepływ i czy pompa da radę ? Nie chodzi mi o trudność w montażu. Może ktoś z Was spotkał się z takim pomysłem?
    • Przez Leszczyk
      Witam wszystkich, mam pytanie. Konieczna jest regulacja wtrysków i zaworów w c360 podczas wymiany uszczelki czy zdejmować głowice, zakładać nową uszczelkę i jechać dalej?
    • Przez adikpl1
      Silnik powstały z uwielokrotnienia S-312 (w C-325)
      Dane techniczne które znalazłem:
      moc: 58 KM przy 2000 obr/min
      ciężar: 403 kg

Wspomniano o nim w książce XX lat produkcji ciągnków w Polsce Ludowej Zakłady Mechaniczne Ursus 1893-1967 na 41 stronie.

Czy wiecie coś więcej o tym silniku???

Na stronie 43 pisze że Polska utrzymując produkcję ciągników Ursus C-328 zrezygnowała z uruchomienia produkcji następnych ciągników z rodziny Ursusów i przyjęła do własnej produkcji ciągnik Zetor 4011.

Czyli były jeszcze inne prototypy oprócz tych z rodziny U (U 710-U 310)???
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj