Skocz do zawartości

Ursus'y NEXT-GENERATION

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

szczerze mowiac to posiadam:cipka(c330) c360 3p ursusa duzego z turbina i valtre 160km i mialem mozliwosc sprawdzic ursusa tego nowego o podobnej mocy i powiem wam ze w swojej valtrze mam duzo wiekszy komfort pracy zreszta slyszalem ze teraz te nowe ursusy robia na "odczepnego"

Opublikowano
kto Ci to powiedział że ursus ma klime w standardzie, na początku miała być ale ursus szybko się z tego wycofał i będzie za dopłatą

ursus 7524 posiada klime w standardzie. EHR jest w opcji

Opublikowano

jak mnie śmieszy takie gadanie "czy klimatyzacja jest w standardzie czy nie..."jeżeli będzie w standardzie to trzeba będzie zapłacić za niego 5-8tyś więcej i tyle.za darmo to mozna tylko w r... dostać a tutaj trzeba płacić...

co do wyposazenia to ursusowi jeszcze troche brakuje do forterry

Opublikowano

w ursusach 1654 jest fajny silnik o zwiększonej pojemności i ma już dość wysoki moment obrotowy i chyba cała charakterystyka tego silnika je OK :lol: ale uzytkownicy żala się na jakość walu korbowego że są wąskie paneki i mocno obciążone i po 2-3tyś mth musieli szlifować wał

Opublikowano

Cena jest wystawiona na 140 tys brutto i chodzi o to czy klima jest w tej cenie czy nie. Za darmo to tylko mozna dostac w r.... :lol: Stary dzisiaj nawet tego nie dostaniesz za darmo przewaznie zaplacisz jakas rzecza np telefonem albo portfelem ;)

Opublikowano
w ursusach 1654 jest fajny silnik o zwiększonej pojemności i ma już dość wysoki moment obrotowy i chyba cała charakterystyka tego silnika je OK :lol: ale uzytkownicy żala się na jakość walu korbowego że są wąskie paneki i mocno obciążone i po 2-3tyś mth musieli szlifować wał

To 1654 jest już w produkcji???

Opublikowano

no mozliwe ze zle slyszalem nie chce sie z nikim klocic ale wsrod moich znajomych ursusy ciesza sie zla slawa i moim zdaniem nie warto choc z drugiej strony wiekszosc z nas zaczynala od ursusa...

Opublikowano

a widzieliscie co zrobili z najwiekszej odlewni w europie odlewnia ursus w lublinie jeeeny jak byscie zobaczyli to byscie sie z zalu popłakali cała odlewnie na zlom sprzedaja rozbieraja po kawałku i sprzedaja . a jest do kupna teraz cała konstrukcja podobno tylko brakuje blch wszystko jest słip[y uprzeze wszytsko a jakie słupy z daleka takie wielkie a z bliska jakie by były

Opublikowano

@aresso - niestety widziałem :angry: Jak się jedzie pociągiem to widać co z tej odlewni zrobili. Za Gierka niepotrzebnie budowali takiego molocha, ale to nie oznacza, że należy go zburzyć. No cóż, ktoś przejął odlewnię za grosze, rozbierze ją na złom, działkę sprzeda za grubą kasę a Polska będzie importować części z zachodu.

Opublikowano

przecież tą odlewnię budowano pod koniec lat 80-tych. Nawet nie umieścili wszystkich maszyn i już do rozbiórki. No płakać sie chce taka Hala przygotowana pod największe maszyny gruba warstwa betonu, fundamentowanie pod całą linię odlewniczą. No szkoda słów. Ja nie mówię żeby odlewać bloki silników dla połowy świata ( takie były plany) ale można było to zagospodarować. Ale "oto Polska właśnie", ktoś dostał w łapę no i teraz wszystko jest na złomie.

No brak słów.

Opublikowano

ursusa 1654 można kupić,dzwoniłem do dillera to powiedział że niema problemu,pytałem też go o 7524 to mówił że mają kilka już zamówień na niego i czekają kiedy zaczną produkcję!

Opublikowano

To niech ci co budują stronę Ursus'a niej ją trochę aktualizują.

Ci co zamówili 7524 to najprawdopodobniej kupią (bo nie dostaną) go na gwiazdkę :lol: .

Opublikowano

Ten Ursus ma taki jednolity kolor maski, mogliby zastosować jakieś dwa kolory, czerwony i jeszcze jakiś, tak jak to np robi Steyr :rolleyes: A Steyry to bardzo ładne ciągniki wg mnie.