Skocz do zawartości

Problem z pompą wtryskową perkins

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! dałem do regeneracji pompę wtryskową perkinsa 4cyl , kiedy ją przywiozłem i podłączyłem ciągnik nie chciał odpalić tak jakby nie dostawał paliwa ale czasami ruszy tzn nie odpali ale słychać jakby dostał paliwo. Wszystko odpowietrzone i przedtem była podłączona w ten sposób że 4 i 3 przewód był zamieniony ale chodził normalnie od początku ... zadzwoniłem więc do takiego majstra i powiedział żeby założyć je normalnie . Ale cały czas jest to samo nie chce odpalić . proszę o pomoc

Opublikowano

Byłem nie dawno u mechanika i sprawdzał mi na wtryskiwaczach o ciśnieniu większym jakie jest w ciągniku więc paliwo musi podawać, męcze się drugi dzień i nic . Odpowietrzałem już na pewno dobrze bo paliwo leciało . Juz nie wiem co mam zrobić ;/

Opublikowano

chłopaki macie może fotki o które śrubki chodzi do odpowietrzania? Tez czasem udaje się zapalić za pomocą samostartu ale tak nie można całe życie odpalać perkinsa. Dzisiaj kaput i samostart nie pomaga. Pompką pompuje ale nadal nic. Proszę o zdjęcia śrubek które są od odpowietrzania pompy. CHociaż na jakimś katalogu czy coś w tym stylu.

Czekam na odpowiedzi

Opublikowano

P co zdjęcia. Tam są dwie śrubki na klucz 8mm lub śrubowkręt Wkręcone są one nie bezpośrednio w korpus pompy tylko tak jakby w taki trzpień na klucz 10-11. Je popuszczasz o pompujesz pompką ręczną i wtedy odpowietrzasz. Potem popuszczasz rurkę z wtrysku z jeden obrót i palisz na rozrusznik. Po zapaleniu rurkę z wtrysku dokręcasz.

Opublikowano

witam chciałbym odgrzać stary temat szczególnie interesuje mnie ostatni post. podobny problem mam z perkinsem w kombajnie MF mianowicie po zdjęciu z wysokich obrotów gaśnie powtórne odpalenie łapie bez problemu pracuje ładnie na wolnych obrotach ok. 30 sekund i znów gaśnie i tak za każdym razem

Opublikowano

Proste układy zasilania a meczycie sie jak przy pompowtryskach. 

1 zabrudzenie przewodów i/albo filtra paliwa

2 uszkodzona pompka zasilajaca

3 uszkodzona pompa wtryskowa

i nic innego nie ma tam chyba że po złożeniu to błedy w montażu Jesli przewody i filtr czysty i pompka pompuje to wina pompy wtryskowej a wtedy tylko specjaliści i nie ma innej opcji W rzędowej można śrubokrętem listwę przestawić ale w tych rotacyjnych nie ma żadnej mozliwości ingerencji w dawke paliwa

Opublikowano

No właśnie, świadczy o nieszczelności układu paliwowego ,musisz wszystko przejrzeć i po dokręcać ,a w najgorszym wypadku kupić zaworek zwrotny i zamontować, ja tak w kombajnie zrobiłem 10 zł dałem i po kłopocie, bo też mi cofał paliwo i już dwa lub trzy lata i pali na dotyk.

Opublikowano
Dnia 28.10.2016 o 17:49, wieslaw16 napisał:

No właśnie, świadczy o nieszczelności układu paliwowego ,musisz wszystko przejrzeć i po dokręcać ,a w najgorszym wypadku kupić zaworek zwrotny i zamontować, ja tak w kombajnie zrobiłem 10 zł dałem i po kłopocie, bo też mi cofał paliwo i już dwa lub trzy lata i pali na dotyk.

A w którym miejscu go zamontowałeś ten zaworek gdzieś przy baku czy przed pompką.