Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@dawid2009 przecież CR nie zmniejsza zużycia paliwa to tylko inaczej zrobiony wtryskiwacz ziomek nam to na studiach wykładał szczegółową budowę przez 1,5 godziny

Opublikowano

tylko ze bosst sie sam załączy gdy obciążenie dostanie a na hamowni wiadomo ze się musi załączyć ale za to w potrzebie możesz mieć przyrost mocy o kilka koni gdyby odłączyli bosst(czego nie idzie zrobić) to by pewnie był na poziomie konkurencji

Opublikowano

Mówcie co chcecie każdy ciągnik powininien miec dopasowaną moc do narzędzia, po przekroczeniu 1800obrotów to jest pijak a przy ładowaczu na minimlnych obrotach 4-5l na mth to chyba nie jest dużo? Ogólnie mój mf pali tyle co ursus 914. A korbanki to złodzieje :)

Opublikowano

Kwestja złodziej lub nie wałkowana jest juz na kilku tematach, jak ktoś nie chce niech nie kupuje. Można samemu z zachodu przywieśc albo zrobic samemu jak kiedyś ze złomu wtedy nikt nie zarobi. Jak spodnie na tyłek kupujesz to też na tobie zarabiają sklepy, hurtownie, producent, transport tylko adekwatnie mniej do ceny produktu. Zresztą zauważyłem że nowe ciągniki na zachodzie sa w wielu przypadkach droższe niż u nas tam to dopiero "kradną".

Opublikowano

Interesuje mnie używany Massey Ferguson seri 42XX lub 54XX z turem w przystępnej cenie .

Ostatnio widziałem na allegro mf 4245 z turem i związku z tym mam pytanie do użytkowników takowego mf jak u niego z awaryjnością ? Czy dobrybyłby do tura?

Opublikowano

Do tura napewno tak jest zwrotny z tego co widziałem ten który cię interesuje ma visio dach i elektrohydrauliczny rewers. Nie wiem czemu gość napisał że ma ehr ale to chyba z rozpedu ciekawe jak jest z innym wyposażeniem z tego co widziałem nie ma tam zaczepu do przyczep jednoosiowych. Przed chwilą zaglądałem ogłoszenia już nie ma. Co do awaryjności jak to maszyna rózne się psują poczytaj forum to wyciągniesz wnioski Ogólnie ta serja cieszy sie dobrą opinią.

Opublikowano

Do tura napewno tak jest zwrotny z tego co widziałem ten który cię interesuje ma visio dach i elektrohydrauliczny rewers. Nie wiem czemu gość napisał że ma ehr ale to chyba z rozpedu ciekawe jak jest z innym wyposażeniem z tego co widziałem nie ma tam zaczepu do przyczep jednoosiowych. Przed chwilą zaglądałem ogłoszenia już nie ma. Co do awaryjności jak to maszyna rózne się psują poczytaj forum to wyciągniesz wnioski Ogólnie ta serja cieszy sie dobrą opinią.

Właśnie miałem tego na myśli co napisałeś . To że brakuje w nim ehr to mi nie przeszkadza bo taki ciągnik potrzebny jest do pracy z turem i w transporcie .

Teraz sprawdzałem i ogłoszenie znów pojawiło się.

Opublikowano

Za taką kase jest w sumie w czym wybierac nawet wsród innych marek a ten ciągnik wyglada w sumie ok. Ciekawe czy klime i pneumatyczny fotel ma tak jak ehr jedno co pewne to pneumatyka gniazdo widac na fotach. Przednie opony juz nieciekawe ale przy turze to norma.

Opublikowano

5435 z 07 r za 92 tys to jest dopiero okazja oczywiście dla kogos kto potrzebuje taki i dysponuje kasą. Znalazłem też 2 jd 6210 za podobne pieniądze chociaż entuzjasta tej marki nie jestem. Jak ci się podoba jedź ogladać na żywo jedno jest pewne foty zrobiono dobrym aparatem a to daje dobry efekt. Rynek ciągników używanych robi się podobny jak rynek samochodów ceny spadają na wiosne widziałem na allegro 5445 z 04 r za 74 tys więc tak naprawde trudno powiedziec co jest teraz okazją a co nie tak jak w samochodach.

Opublikowano

5435 z 07 r za 92 tys to jest dopiero okazja oczywiście dla kogos kto potrzebuje taki i dysponuje kasą. Znalazłem też 2 jd 6210 za podobne pieniądze chociaż entuzjasta tej marki nie jestem. Jak ci się podoba jedź ogladać na żywo jedno jest pewne foty zrobiono dobrym aparatem a to daje dobry efekt. Rynek ciągników używanych robi się podobny jak rynek samochodów ceny spadają na wiosne widziałem na allegro 5445 z 04 r za 74 tys więc tak naprawde trudno powiedziec co jest teraz okazją a co nie tak jak w samochodach.

5435 z 2007 za 92 tylko że netto .Ciekawi mnie czy znalazłoby sie MF 54XX z turem do 90 tys brutto

A tak wogóle to od którego roku są mf 54XX ?

Opublikowano

Jak to jest ze starszymi MF seri 5400 bo ja już się pogubiłem .Czytałem na jednym z forum że mają rewersEH i półbiegi a na AF pisało że nie mają. Czy mają rewers elktrohydrauliczny i półbiegi(jak tak to ile) ?

Opublikowano

Z tej pierwszej serii bez dyna 4 miały tez rewers zwykły tj mechaniczny jeden półbieg pod obciążeniem 2 zakresy i 4 biegi na kazdym zakresie razem 16 przełożeń.

Jak rewers mechaniczny i jeden półbieg to chyba musze wykreślić starszą serie 5400 z przymiarki do zakupu ciągnika .

Wiem że to nie zgodne z tematem ale co mógłbyś powiedzieć o MF seri 6200 .Czy mają rewers elktrohydrauliczny i półbiegi ?

Opublikowano

Tak rewers jest jak w 54xx z obsługą półbiegów razem. Od 54xx serię 62xx różni to że zakresy wybierasz lewarkiem w 62xx a w 54xx taką małą dźwigienką. Pozatym ciągnik 62xx jest deko większy gabarytami. Jest to w sumie rozwinięcie serii 61xx chociaż chyba mniej awaryjna ale cięzko cos powiedzieć tej serii jest niewiele w polsce stąd też mało opini.

Co do serii 54xx rewers był do wyboru mechaniczny lub elektrohydrauliczny. Dyna 4 weszła chyba w 08r.

Opublikowano

Tak rewers jest jak w 54xx z obsługą półbiegów razem. Od 54xx serię 62xx różni to że zakresy wybierasz lewarkiem w 62xx a w 54xx taką małą dźwigienką. Pozatym ciągnik 62xx jest deko większy gabarytami. Jest to w sumie rozwinięcie serii 61xx chociaż chyba mniej awaryjna ale cięzko cos powiedzieć tej serii jest niewiele w polsce stąd też mało opini.

Co do serii 54xx rewers był do wyboru mechaniczny lub elektrohydrauliczny. Dyna 4 weszła chyba w 08r.

Ile półbiegów ma seria 6200?

Według ciebie który byłby lepszy seria 6200 czy starsza seria 5400?

Opublikowano

4 półbiegi przełączane dźwignią rewersu X 4 zakresy przełaczane lewarkiem X 2 przełączane guzikiem na lewarku = 32 w przód i tył. Który lepszy trudno powiedzieć 62 to ciagnik jakby z wyższej półki troszkę większy i cięższy, lepiej wyposażony. Co do awaryjności nie powiem.

Opublikowano

hej czy ktos posiada mf5435 mam zamir takiego kupic Czy ktos mi moze wyjasnic ile on ma koni bo ja juz nie wiem Katalog podaje;mocznamionowa92km,moc max.96 przy 2000obr/min,moc homologacyjna101,9 to w koncu ktora jest prawdziwa i co to wszystko oznacza