Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
oleju 15W40 bierze mi jakieś 5 litrów na 300moto godzin. i tak sie zastanawiam czy przejść na 20W50, doradzcie mi coś??

Sprawdź czemu bierze olej na początek.

Opublikowano

czemu bieże? jest troche wycieków toznaczy poci sie koło miski olejowej ale to niewiele. koło odmu też jest troche w oleju tak to chyba nie ma już więcej wycieków. ale tymi wyciekami to napewno te 5 litrów nie uciekło więc myśle że spala ten olej. jak myślicie wlać mu 20W50???

Opublikowano (edytowane)

Witam!Ja swoje skarby (Zetor12145,U411,C330,Fortschritt514 - oraz moja asterka 1,7TD kombi auto gospodarcze)zalewam mobilem - ""MOBIL DELVAC MX 15W40"" cena okolo 10zl za litr brutto

- POLECAM !!!

kolego przeczytaj regulamin-nie piszemy posta z wlaczonym caps lookiem!!

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano

Do mego Ursusa c-360 Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40 - full synthetic, ale ciagnik od 20-25lat robi na 1,5h i spali ok 100l ropy na rok :)

Ale praktycznie wszystko dziala... nawet ten slynna bolkada dyferencjalu, podobno malo komu dziala to ustrojstwo.

Opublikowano

Nie wiem jaki był stary olej w moim zetorku ale zmieniłem na turdusa i na zimnym mocniej kopci na siwo(potem ustaje) i mniej chyba dmucha z odmy ale na zimnym lekko jakiś dymek sie unosi

Opublikowano

Ja do c-330 lałem lotosa cb 40 . teraz jkiś inny o takich samych parametrach, a do 3p turdus.Ostatnio rozmawiałem z jednym serwisantem ursusów i powiedział,że do 3p należałoby lać milvusa.

Opublikowano

czy turdus nadaje się do nowych ciągników np lambo r3, bo znajomy kierowca tira ma tanio do sprzedania w 5litrówkach,z tego co piszecie to stosujecie turdusa w starszych maszynach, czy ten turdus spełnia takie same klasy jakości jak fuchs titan truck?

Opublikowano

Poprostu porównaj specyfikacje obu olejów (tego którym masz teraz zalany ciagnik) i turdusa lepkościową i jakościową.

Strzelam w ciemno jesli chodzi o klase jakościową to twój obecny olej jest identyczny jak turdus lub klase gorszy bo napewno nie lepszy ;) .

klasyfikacja turdusa lepkościowa SAE 15W/40, jakościowa API CH-4

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez martinezo
      Witam.
      Zwracam się z pytaniem, jakim środkiem lub olejem konserwujecie swoje maszyny po zakończonym sezonie??
      Wiadomo, że najpierw trzeba maszynę dokładnie umyć, ale jak już wyschnie to stosujecie jakąś powłokę ochronną np. z jakiegoś oleju?? jeśli tak to, proszę o wskazówki jaki środek najlepiej zabezpiecza przed korozją elementy robocze i lakier maszyny (pomijamy olej przepracowany).
      Pozdrawiam użytkowników
    • Przez MFargo
      Ile jest w filtrów od hydrauliki w Massey Ferguson 2 czy 3 i jakie zamawiacie?
    • Przez przemek111447
      Witam.slyszałem ze jest dobrym rozwiazaniem dolanie benzyny do oleju napedowego w ilosci 5l na 70l oleju napedowego.Czy to dobre rozwiazanie i czy ktos to praktykował?A moze macie inne rozwiazania o ktorych nie wiem .....chetnie poczytam o tym i moze cos innego wybiore.Takie rozwiazanie z benzyna chce zastosowac w zetorze 7340 z 2003r i 3 letniej 110km forterze.
    • Przez jgcentrum
      Szanowni Państwo,
      W przypadku zapotrzebowania na wszelkiego rodzaju filtry (m.in. powietrza, oleju, hydrauliczne, przemysłowe) oraz łożyska, uprzejmie proszę o przesyłanie zapytań ofertowych. Z przyjemnością przygotujemy dla Państwa indywidualną ofertę dopasowaną do potrzeb.
      W razie pytań służę pomocą.
      Z wyrazami szacunku,
      [Twoje imię i nazwisko]
      JG Centrum Techniczne
      📞 +48 453 238 260
      📧 kontakt@zaopatrzenieprzemyslu.pl
      🌐 www.zaopatrzenieprzemyslu.pl
      Zapraszam również do zapoznania się z filtrami na naszym sklepie allegro link poniżej:
      https://allegro.pl/uzytkownik/Jgcentrum
    • Przez arty
      Mam lamborghini 775 f plus z 1993 i zetor major 3011 z 1962r - obydwa aktualnie sa na turdusie 15w40  - czytam ostatnio opinie ze turdus to juz nie to co kiedys i nie ma rewelacji  - chce przejsc w obydwu ciagnikach an Shell Rimula R4x 15w40 lub  valvoline ALL FLEET SAE 15W-40. Ktory z tych 2 byscie wybrali? - Ktory lepiej trzyma parametry?  jakies przeciwwskazania na zamiane oleju ?
  • Dodaj nową pozycję...
v