Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Będzie  , oprócz  mocować  do korpusu  ciągnika , odciągów  do przedniej osi i mocowań  tychże odciągów  przy  przedniej osi .

Odciągi można  skrócić , mocowania  przy przedniej osi  -  wywiercić  otwory żeby pasowało , mocowania  do korpusu  , trzeba  dokupić 

Opublikowano

U mnie w turze z wolmetu (3 sekcyjny) nie ma żadnego mocowania na ten siłownik. Ja go przypiąłem ekspanderem do ramy a w miejscu gdzie stykal się z rama położyłem kawałek maty antypoślizgowej żeby się farba nie starla i jest ok. Ekspander dobrze ściągnięty także podczas jazdy nic nie lata, nie stuka, nie puka ;)

Opublikowano

daj spokój mocowanie do ciągnika jakoś tego nie widzę przy niby takim udźwigu, tur3B hydrametu i nic innego nie widział bym na tym ciagniku, mocowanie masz jednolite całkowite sanie pod całym silnikiem będące jednym elementem jak to jeszcze zespawasz z uchwytami od kabiny będzie mocno, a te mocowanie to jakiś żart, do tego do 3512 obowiązkowo wspomaganie na orbitrol, no chyba że masz już i zewnętrzna pompa na wom 40l/min to dopiero robota będzie szła

Opublikowano

Tak i d*pa w górze... 3512 to nie czołg. pompa standard wystarczy do palety i do beli a 1,5 tony tym dzwigał nie będzie bo to skromny ciągnik bez przodu. Zerknij sobie jeszcze oferte Olimetu. a Hydramet cena x 2. Owszem fajne ładowacze robi hydramet , ale cudów tym ciągnikiem się nie zrobi więc po co przepłacać ? a ani Wol-Met ani Olimet zły nie jest. osobiście polecem. 

Opublikowano

Tak i d*pa w górze... 3512 to nie czołg. pompa standard wystarczy do palety i do beli a 1,5 tony tym dzwigał nie będzie bo to skromny ciągnik bez przodu. Zerknij sobie jeszcze oferte Olimetu. a Hydramet cena x 2. Owszem fajne ładowacze robi hydramet , ale cudów tym ciągnikiem się nie zrobi więc po co przepłacać ? a ani Wol-Met ani Olimet zły nie jest. osobiście polecem. 

a kolega posiada że ma takie złe doświadczenia? hydramet cena 2 razy taka owszem, ale nie zapominajcie że tur to nie brony 3 polowe że po skończonej pracy odpinacie i heja, tego tak łatwo i szybko się nie odpina i 90% prac wykonuje się z turem, a wyzsza cena hydrametu to nie jest jakaś złośliwość firmy czy płacenie za markę ale z czegoś się bierze coś w tych tańszych turach musi być oszczędzone i na foto widzę że mocowanie, nie wiem jak ten tańszy tur będzie się bujał i dyndał na ciągniku, ale wiem że hydramet z tym problemu nie ma ale też trzeba pilnować żeby śruby dokręcać i polecam zespawać mocowanie z mocowaniami od kabiny

co do samej pracy ładowacza na ciągniku 3512 i słuszności pomy zewnętrznej, gdyby nie pompa zewnętrzna i wspomaganie to w ogóle bym się nie dycydował na tura do tego ciągnika, bo to samo zrobisz ładowaczem na tylny tuz, co z tego że masz tura jak 2 tyś obr będziesz piłował ciągnik 2 min żeby 2gą sekcą widły wychylić, z hydrauliką zewnętrzną pukam sobie 800-1000obr na min a tur chodzi szybciej jak w dużych ciągnikach taka praca to przyjemność nie wyobrażam sobie pracy na wysokich obr w stodole układając bele bo bym się udusił

co do wietrzenia tyłu to po to chyba ktoś wynalazł takie urządzenie jak przeciwwaga żeby tego nie było, a wszystko zależy od terenu na twardym terenie robię wszystko bez przeciwwagi ładowałem młuto browarniane tą łyżką 1,4m to cały tir rozładowałem w 50 łyzkach czyli po ponad 500kg w łyżce dzwigał i manewrował bez problemu, w błocie i na polu wystarczy np. pług do odśnieżania uczepić lub co kolwiek ciężejszego,

przednia oś wytrzymuje gorzej ze zwrotniczkami przy siłownikach, ogólnie ten ciągnik dużo lepiej sprawdza się z tym turem niż c360 jest o wiele wytrzymalszy

Opublikowano

"TUR Ursus 3512 euroramka udźwig 700 kg, sterowanie z joysticka+  łyżkę możemy wykonać 1,5m+ paleciak regulowany koszt: 7750,00 zł brutto

dostawa na terenie kraju gratis."

Tyle mi zawołali za tur z OLIMETu. Wiadomo nie mam aż zamiaru dźwigać tym 700 kg tez nie znęcam się nad traktorem bo nie chcę go wykończyć.  Tylko załadunek i rozładunek słomy i siana, czasem drobne roboty łyżką ale nie żeby ładować ciężki obornik czy coś innego robić. 

+ taki ze dostawa gratis. Znalazłem z hydrametu ofertę ale odbiór osobisty w pół polski trza jechać, a innych ofert nie znalazłem.

Opublikowano (edytowane)

Mam kilka pytań do was. 

34500957cc3279cd19c4e67c9f82e7d2.png

Będę zmianiał ten rozdzielać po prawej stronie na dwusekcyjny i będę podpinał tura.

1.  Mogę tam dać trójnik i wprowadzić spływ z tura?  a może do tego jakiś zawór by odcinać tura ?

2.To jest zasilanie do hydrauliki zewnętrznej. Można tak samo  dać trójnik  z zaworem do zasilania tura? A może lepiej podłączyć to obok nr. 5 lub do wyjść z nr. 4 ? 

3. Wykręcając tą śrubę co tam będzie spływ czy ciśnienie? A może do tego zakręcić zasilanie do tura bezpośrednie? I jaki tam jest gwint?

4  Wie ktoś jaki tam jest gwint ?

5  czy tam jest gwint M22 czy M18 ? 

Edytowane przez pierniczek03
Opublikowano

Przymierzam się do zakupu tura 3 sekcyjnego do C-330 , będzie używany do wybierania obornika i myślałem także o pracy z chwytakiem ( proszę nie pisać że nie da rady bo w tej chwili posiadam w nim tura na linkę i radzi sobie bez problemu z belami ) , myślałem o firmie wol-met co byście radzili w tym temacie?

Opublikowano
Dnia 11.01.2018 o 21:48, damian315 napisał:

Przymierzam się do zakupu tura 3 sekcyjnego do C-330 , będzie używany do wybierania obornika i myślałem także o pracy z chwytakiem ( proszę nie pisać że nie da rady bo w tej chwili posiadam w nim tura na linkę i radzi sobie bez problemu z belami ) , myślałem o firmie wol-met co byście radzili w tym temacie?

Ja w październiku kupiłem tura z wolmetu na euroramce. Do niego łyżka 1.5 m oraz krokodyl 1.2 metra. Buraki na pryzmę podgarnalem, liście załadowałem. Także jestem zadowolony.  Jedynie co to muszę jakąś przeciwwage zrobic bo z kosiarka za długi zestaw się robi

Opublikowano

witam

koledzy  czy jest różnica w euro ramce przy turach w c360 chodzi mi o składanie łyżki np wol -met ma siłownik bezpośrednio do ramki u niektórych  nie wiem jak to napisać poprawnie jest to  przez taki tandem  czy jest to lepiej wtedy czy łyżka lepiej się składa chodzi mi czy więcej wtedy można np . zboża nabrać 

Opublikowano

Witam

w planach mam zakup tura co C360 (musze do tego ciągnika gdyż mam niską i wąską oborę)

w grę wchodzi 3 sekcyjny z euroramką, chwytak do bel, krokodyl i szufla tylko jaka szerokosć ?

Jakiej firmy polecacie ? czy WOL-MET 2 albo 3 B dobre są ?

mocowanie tura lepsze na sankach czy przez skrzynie?

przy okazji zapytam się o wspomaganie olejowe , jest mnóstwo ogłoszeń takich  zestawów (cena ponad 2k) czy warto takie cóś kupić???  czy zaraz będzie ciekło

i zapewne bede musiał felgi i balonówki zmienic ale to nieproblem :) 

Opublikowano

wspomaganie obowiązkowo, najlepiej z siłownikiem na przedniej osi a napęd pompy z rozrządu, co do wyboru ładowacza i mocowania to różne opinie są osobiście byłbym za saniami bo to jeden element, to przez skrzynie w turze 3b hydrametu to dużo elementów które się skręca do kupy nie podoba mi się to, łyżkę jaką wybierzesz taką będziesz miał z każdą da się pracować zależy co chcesz robić tą łyżką, polecam jeszcze jakiś pług szyflę do odśnieżania na euroramce przydaję się jak nei zimą to ziemię wyrównać, a co do kół to do obory i na standardowych porobisz czy na oponach 7.50/16 w tym ciągniku gorszy temat że felgi nie wytrzymują

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

witam , więc które mocowanie jest lepsze  sanki czy na skrzyni ,

czy był przypadek  że pękła skrzynia na mocowaniu u kogoś

Edytowane przez STANK
Opublikowano

Witam .montuje tura do c360 na sankach  do roboty przydomowe czy trzeba  od razu zamontować dodatkowa pompę z przodu jaką polecacie od bizona była by macie może jakieś pomysły albo doswiadczenia