Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem tematów podobnych zapewne wiele.ale coż napisze i liczę na konkretne i szczere wypowiedzi urzytkownikow.a wiec przymierzam się do zakupu ciagnika ma pracowac z z 3 obrotowa [plug]agregat up-siew agro masz waga agregat ok600kg siewnik 720 [na pojedynczym talerzu]z ziarnem ok1600-1700kg.ciągnik nowy to mtz ale który[820 da rade podnośnik ]farmtrack675[to samo]marzenie to zakop  zetor proxima80 ale cna brutto 150tys.ciągnik na 22 ha ziemia 2kl-5kl

Opublikowano

dajcie spokuj z ruskim szajsem szwagier ma pronara i przeklina to codziennie i marzy zeby sie tego pozbyc tam jest wszystko utrudnione w tym ciagniku kup lepiej jakis zachodni uzywany ale to tez noe pewne jak cie stac to biez proxime

Opublikowano

i 100km może być za mało do takiego zestawu, nie wiem jak ludzie tym pracują, ale już widziałem nie jeden nowy 100-110km co na 2 kołach z takim agregatem chodził, w sumie dużo ziemi nie masz, wszystkie te ciągniki które wymieniłeś sprawdzą się doskonale pod warunkiem że ten zestaw uprawowowsiewny rozepniesz i każdą z maszyn będziesz pracował z osobna, co do farmtracka to jak najbardziej ale 685 lub 690 przynajmniej ma szybką skrzynię, a co nowe to nowe, te 3 tyś mtg lejesz paliwo i ganiasz, a używany zawsze coś prędzej czy później wyjdzie, no chyba że masz jakieś sprawdzonego mechanika od zachodnich ciągników na podorędziu to i używany zachodni ze 120km  będzie dobry dla Ciebie

Opublikowano

ziemi swojej mam 11ha w dzierzawie mam od tego roku kolejne 11 ha .dodatkowo pracuje tak wiec chodzi mi o czas.na chwile obecna mam c360 i c385.agregat nowy jeszcze nie przyjechal .czy 80 da rade smiem watpic.nowy ciagnik wiadomo duze prawdopodobienstwo bezawaryjnosci.a co do zachodnich to wszystko ladnie pieknie tylko uzywka zawsze moze sie popsuc a niechcialbym duzo kasy na serwis tracic[na naprawy]moze belarus 952?

a mam pyt kupujac za gotowke da rade wiekszy upust zalatwic ?znizka na podatku?prosze o rzetelne odp.

Opublikowano (edytowane)

Już ktoś ci odpowiadał na to pytanie dotyczące udźwigu

"waga agregat ok600kg siewnik 720 [na pojedynczym talerzu]z ziarnem ok1600-1700kg"

To całość będzie miała ~2 920 kg czy podałeś masę całościowa?

A ciągnik waży: Zetor Proxima 80- 3 750 kg bez obciążników. Czy naprawdę dopasowałeś maszynę do ciągnika?

Farmtrack 675 maksymalnie podniesie 2 400 Kg.

Edytowane przez Konrad_Duda
Opublikowano

belarus podniesie, ale na uwrociach trzeba składać na hydropaku ,bo inaczej przód w górze

na małych kawałkach ,męka nie sianie

Ruski traktor to zero komfortu, jak kupujesz za "swoje" to polecał bym coś używanego zachodniego

Opublikowano

panowie pytanie do was otoz poszukuje ciagnika max do 50 tys zł moc od 110 do 160 max najlepiej na szybkiej skrzyni i 6 cylindrowy  pracowalby na ok 50 ha jako glowny ciagnik orka talerzowka siew z agregatem jaki ciagnik polecicie dobry by sie nie psuł lepiej zachodni myslalem nad jakas renowka ale podobna sa awaryjne . masey fergusonow widze sporo ale w nich podobno bardzo drogie remonty skrzyn sa . ursus polski to za wolny jest i czeste awarie , fendy to strasznie drogie ciagniki w tym sensie cena droga rocznik stary , john deere oleje drogie , to słyszalem od ludzi takie opinie teraz was prosze o porade z gory dzieki

Opublikowano

Co powiesz na CASE np 5150, jest kilka w okolicy i to śmiga na podobnych areałach i mechanicznie brak awarii. Jako ciekawostkę potwierdzę to co napisałeś o MF na wiosce są dwa kloce 6-garowe jeden jeszcze z tych z kanciatą maską i prostokątnymi lampami, drugi młodszy, z małymi okrągłymi w obydwóch rozsypały się w krótkim czasie skrzynie Dyna-6, koszty od 20-40 k

Opublikowano

Jezeli stare kloce to nie bylo tam dyna 6 bo ona jest chyba od 2000 roku dostepna.

Dwa nie wiem na co oni wydali do 40 tyszl........a i malo prawdopodobne zeby to byla awaria z dnia na dzien bo zeby tak rozp...c skrzynie to trzeba sie starac i na bank jechali tak dlugo jak sie dalo albo jechali bez oleju co tez znam takie przypadki  i pozniej placz bo przeciez power quad w jd nie do zajechania a skrzynia w srodku fioletowa. 

Opublikowano
9 godzin temu, TheAntichrist napisał:

Co powiesz na CASE np 5150, jest kilka w okolicy i to śmiga na podobnych areałach i mechanicznie brak awarii. Jako ciekawostkę potwierdzę to co napisałeś o MF na wiosce są dwa kloce 6-garowe jeden jeszcze z tych z kanciatą maską i prostokątnymi lampami, drugi młodszy, z małymi okrągłymi w obydwóch rozsypały się w krótkim czasie skrzynie Dyna-6, koszty od 20-40 k

case ok ale inne modele bym bral ten niby 125 koni ale mala pojemnosc silnika i mały udzwig ma zetora forterre mam to ma udzwig 6 ton .a jak z awariami w case jest i jak drogie czesci .a takie ciagniki jak fordy/new hollandy co o tym powiecie ? i o renowkach starszych niech sie ktos wypowie

Opublikowano

Ten 5150 to forterre hd 140 rozerwie w pol.....

Powies na frotce plug 1700kg i na casie.  Juz kilka frotek sie polamalo i tu na forum i slyszalem w okolicy tez cos kleklo albo nawet nie moze pluga podnieść 

Opublikowano

Case 5150 ma 5.9l silnik i do tego 6 cyl a forterra 4,2l i 4 cylindry i gdzie tu ta mała pojemność?Do tej kwoty będziesz ciężko miał znaleźć zachodni ciągnik,chyba,że coś starszego np.case 1455,case 1255    renault 155.54 renault 133.54 .

Opublikowano
20 godzin temu, Mikruss napisał:

Jezeli stare kloce to nie bylo tam dyna 6 bo ona jest chyba od 2000 roku dostepna.

Dwa nie wiem na co oni wydali do 40 tyszl........a i malo prawdopodobne zeby to byla awaria z dnia na dzien bo zeby tak rozp...c skrzynie to trzeba sie starac i na bank jechali tak dlugo jak sie dalo albo jechali bez oleju co tez znam takie przypadki  i pozniej placz bo przeciez power quad w jd nie do zajechania a skrzynia w srodku fioletowa. 

Kloce w sensie ogólnego wyglądu, modele obydwa po 2000 roku młodszy chyba 2004, ale masz racje co do piłowania dłuższy czas pomimo awarii, jeden do dziś od 3 lat nie zrobiony stoi w warsztacie bo wykończył właściciela finansowo.

Opublikowano (edytowane)

Dodaj że kupił go za ok 40 tyś w pieknym, błyszczącym lakierze nie mając pojęcia podstawowej obsłudze więc jak dla mnie szukanie kłopotów na siłę a poza tym coś gdzieś słyszałeś i powtarzasz pierdoły więc zatrzymaj te swoją wiedzę z kategorii bezużyteczna dla siebie

Edytowane przez lukbold