Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
karpik9    0

Witam chciałbym dowiedzieć się waszych opinii o ciągnikach renault 155.54 i w szczególności chciałbym się dowiedzieć czy ma on ekonomiczne obroty wom czyli 540 eco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    631

ma 1000, dziś nazywa się właśnie 540eco


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karpik9    0

A wiesz przy jakich obrotach silnika ma te 540 eco?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

karpik9    0

Właśnie o to mi chodzi czy ma ten traktor 750 obr/min?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kali2107    104

czyta tych herezji się nie da ! za naukę się weźcie a nie takie głupoty piszecie. bd podawał prędkość wom i obr silnika. 540- 1900. 540e-1500 co daje 750-1900. 1000- 1900 co daje 540-1100. 1000e- 1500 co daje 1400 obr na wom- 1900 na silniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kondziu123    2

Miałem taką Renie i z tego co kojarzę nie ma w nich obrotów Eco, jest 540 i 1000. A co do samego ciagnika jak trafisz na zadbany to będziesz zadowolony jest w miarę oszczędny, mocy też mu nie brakuje. Przy zakupie zwróć uwagę na rowers elektrohydrauliczny bo jak szarpie to prędzej czy później nakłady nieuniknione.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karpik9    0

Dziękuję kondziu123, rozglądam się za renią z rewersem mechanicznym żeby było mniej do psucia, ale chyba sobie odpuszczę model 155.54 bo często używałbym WOM i chciałbym żeby ciągnik miał 540 eco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maly00    6

kupilem renie 155.54 i mam taki problem ze nie mozna odpalic ze stacyjki odpalala dobrze az przestala na krotko pali musi chyba byc tam gdzies taki bajer miedzy rozrusznikiem a stacyjka po wicisnieciu ktorego nastepuje styk( np zapali jak jest na luzi lub wcisniete sprzeglo ) taki mi sie wydaje bo stacyjka tez dobra laczy przygasa przekazniki pykaja a nie pali...moze ktos pomoze gdzie tego szukac? lub wie co moze byc przyczyna? chyba musze olej wymienic w skrzyni bo ten jak ciagnik jest zimny to nie zakreci sie kolami troche pochodzi i juz zaczyna chodzic wspomaganie podobnie podnosnik czy to moze inny powod?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    631

czujnik biegu N masz na prawym boku skrzyni, pod wybierakiem biegów


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kondziu123    2

Nie wiem jaki masz rewers ale (jeżeli się mylę niech ktoś poprawi) możesz mieć też czujnik przy pedale sprzęgła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maly00    6

rewers mechanizny przy pedale sprzegla nic nie ma jutro sprawdze przy wybieraku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maly00    6

kolego podpowiesz moze jak sie dostac do tego czujnika  pod wybierakiem to chyba jego wina nie ma tam  miejsca trzeba kabine podnosic? czy moze od srodka mozna sie dostac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    631

nic nie musisz zrzucać, na boku skrzyni głównej powinien być ten czujnik, gdzieś za skrzynką akku, podobny jak olejowy czy hamulcowy i podłączone dwa kable

zaznaczam że nie znam każdego modelu na pamięć i nie powiem Ci dokładnych namiarów na niego


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maly00    6

trzeba rozmontowac schody bo nie ma tam dostepu bardzo udalo sie jakos ale problem nie rozwiazany sa tam 4 przewody dwa na plus i dwa na minus probowalem to mostkowac na rozne sposoby i tak nie chce zapalic jakby jeszcze cos musialo byc lub gdzies jest na kostkach slaby styk po zmierzeniu miernikiem jedna para pokazuje dobre napiecie prawie 12 V a druga zaledwie 7.7v jutro bede szukal dalej....dzieki za podpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek83    15

A przekręcając wciskasz kluczyk? W mojej jest tak że trza wcisnąć żeby odpaliła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arturo69    41

Wcześniej trzeba przekręcić w prawo, ale nie do końca, potem wcisnąć i przekręcić w skrajne prawo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Krzysztoflewandowski36
      witam mam pytanie do uzytkownikow ciagnika renault 133.14 jaki powinien byc oryginalny rozmiar opon tyl i przod czy mozna zalozyc opony tyl byly 520 70 38 a teraz 520 85 38.
    • Przez wojtas9090
      Witam serdecznie
      posiadam ciągnik reno 155.54 od nie dawna problem wystąpił ze wspomaganie kierownicy na wolnych obrotach bardzo cięzko się kreci a po dodaniu gazu troche lepiej ale to nie jest to pompa hydrauliczna została wymieniona na nową i wszystkie fylitry hudrauliczne i nadal jest to samo może ktoś miał ten sam problem lub wie co jest przyczyną prosze o pomoc z góry dziękuje
    • Przez baska524
      Koledzy mam ogromny dylemat a zarazem problem z moim aresem 610 a jest to nowy zakup i pierwszy traktor z ehr więc prosze o zrozumienie.
      Problem pierwszy nie dziala mi wogole kontrolka w liczniku od filtra szkrzyni biegów.nawet przy ddpalaniu nie zapala sie.
      Problem drógi dlaczego nie diała dociazanie podnosnikiem mam na mysli to ze gdy ustawie opuszcze pług na 20 procent bądz na 10 i pług wyjdzie z ziemi to naciskając przycisk od opuszczania pompa nie wpycha go do ziemi.A maiałem okazje jezdzic z gruberem innym aresem i tam to działało.
      Itrzeci problem gdy podnosnik jest opuszczony załuzmy na 2 procent i chce go zwiekszyc o 1 lub 2 procent to po nacisnięciu strzałki do gury odrazu na wyswietlaczu pojawia sie 35 procent.
    • Przez Lucek7878
      Cześć, nie działa mi w Renault Ares 620 nawiew z prawej strony kabiny. Gdzie szukać przyczyny ? Gdzie znajduje się wentylator ?
    • Przez tomek2201
      Witam. Czasami pojawia się problem z polbiegami. Wczoraj jak zaczynałem pracować ciągnikiem polbiegi działały a później przestały. Sprawdzałem opór na cewkach i wtyczki i wszystko wydaje się w porządku a polbiegi nie mogłem zmienić. Po odpaleniu na wyświetlaczu przeskakują od 4 do 1 i tak zostaje i nie mogłem zmienić. Dziś rano wsiadłem do traktora i wszystko działa. Czasem się tak dzieje a czasem od początku nie ma a później znów są. Gdzie szukać problemu? Dlaczego się tak zacinają?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.