Maassey Ferguson 3060 Panewki głowne Korbowody i Głowica
-
Podobna zawartość
-
Przez krzys924
Witajcie... po remoncie silnika zaczeło coś ciec... chodzi o to ze jest to za rzadkie na olej i nie pachnie jak ropa... wydostaje sie to z żrberek głowicy i cylindra przy wyższych obrotach parząc od strony pompy, od strony wentylatora jest sucho, i tu jest problem ;( spotkał sie ktoś z Was z takim czymś? co to może? być bo mi już ręce opadają... pozdrawiam.
-
Przez PiotrMarkiewicz
Witam,
Potrzebuje szpilki która trzyma głowice w silniku C-360, gdyż ta moja została wyrwana z bloku. Potrzebuje najlepiej takiej, która
1. Ma długość 14,3cm(lub około 14cm), z jednej strony gwint 14 milimetrów, a z drugiej strony gwint 16 milimetrów
lub
2. Szpilke o długości 14,3cm(lub około 14cm), która z dwóch stron ma gwint 16 milimetrów.
Czy ktoś jest w stanie mi poradzić gdzie mogę taką zamówić lub zna jakieś inne rozwiązanie i produkt, który taką szpilke może zastąpić?
Pozdrawiam.
-
Przez rygii1234
Pacjent C385 !!!Witam mam problem jak w temacie kupiliśmy nową głowicę regenerowaną tzn nowe zawory, po sprawdzaniu szczelnosci itd itd oraz nową uszczelkę pod głowicą zregenerowaliśmy wtryski dół silnika wyglądał bardzo dobrze . I teraz jest problem wywala olej do wydechu i czego to może być przyczyna spotkal się ktoś z czymś takim ? Dodam iż ciągnik nie kopci na niebiesko czarno itd. .
-
Przez KrzysztofGlanc
Witam mam pytanie jak powinny być zamontowane korbowody w silniku mf 3 bo słyszałem, że zamkami w stronę wałka rozrządu. Przy demontażu u mnie zamki były odwrócone w stronę wydechu silnik już był raz rozbierany przez mechanika i nie wiem czy to dobrze poskładał.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z Ehr Massey Ferguson
Massey Ferguson