Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1000 kg na 3m agregat (na talerzowy to jeszcze trochę za mało), 600 kg 3m siewnik (redlice stopkowe), 400 kg nasiona - ciągniki które wymieniłeś nadają się do pracy z agregatem uprawowym i siewnikiem, ale oddzielnie. Zobacz -  Ursus ma przeciętny rozstaw osi - 248 cm, a NH TD 5 105/115 już mały - 228 cm. Dodatkowo mają niewielkie masy - Ursus niecałe 3300 kg, NH TD 5 105/115 niecałe 3800 kg. A za wiele balastu na przednią oś na pewno nie dołożysz, ponieważ ograniczać cię będzie maksymalna DMC np. 6500 kg dla NH TD 5 105/115 (3800 kg + 2000 kg i już masz tylko 700 kg na balast z przodu - mało) albo maksymalny dopuszczalny nacisk na przednią oś (musiałbyś sprawdzić). Kolejna rzecz - tylne tuzy - udźwig 4400 kg u Ursusa, max. 4700 kg (po wzmocnieniu) u NH TD 5 105/115, ale to są wartości na końcu haków - przy dużej odległości środka masy od końca cięgieł podnośnika np. 1,5-2 m te wartości będą kilka razy mniejsze - moim zdaniem ich udźwig wystarczy na styk albo będzie za mały.

Pług 4x45 - rozumiem, że zagonowy. Wtedy ok. Obrotowy to za dużo, chyba że jakiś b. lekki i do pracy na lekkich ziemiach, mniejszej głębokości

ciagnik musi miec 5 ton wagi plus cos na obciaznik. innaczej w tej pracy bedzie sie bujac.albo mniejsze maszyny zakladac plug trojka i jakis lekki zestaw uprawowo siewny albo siac osobno. ja mam u siebie taka sytuacje ciagnik 4 tony z obciaznikiem 4800kg duze spalanie buja na zakretach jest nie w pelni sterowny trzeba brac zakret na pare razy.modle sie o cos wiekszego i czekam na nowy prow

Opublikowano (edytowane)

Dla podnośnika traktora z pewnością byłoby lżej, stabilność też byłaby lepsza. Wady to mniejsza zwrotność, większa długość i wyższa cena. Ale jakoś bardzo lekko to to wszystko też nie idzie - spójrz:

A my cały czas rozmawiamy o Ursusie C3110 lub NH TD 5 105-115 do ciągnięcia zestawu.

Poczytaj też komentarze.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

ursus c-380 blisko 111k netto a major hs 112-115k netto i z polbiegami 24/12, rewersem elektrohydraulicznym i 40km/h. Ursus za duzo podrożal po qprowadzeniu nowego silnika i designu.

Edytowane przez dawidursus323
Opublikowano

Na moim kanale YT, w najnowszym odcinku chodzę po Agro-Techu w Minikowie i mówię o cenach ciągników. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5lx6SdZ0ysA

Opublikowano

Panowie orientujecie się  w cenach ciągników w wyposażeniu standardowym

John deere 5090R

Kubota M5091

MF 5609

Jak cenowo wychodzą serwisy gwarancyjne w tych markach i co ile mth są robione ??

Opublikowano

Jd totalna podstawa to coś około 185-190 netto. Kuboty nie wiem, a MF 5609 już nie ma jest 5710 sl i tu cena 200-210 netto. Tak mniej więcej info z wcześniejszych postów.

Opublikowano (edytowane)

Kubota M5111 cena katalogowa 190-220tys. netto

Deutzfahr 6130TTV cena standard 370brutto (pierwsze sztuki będą dostępne na jesień)

Case maxxum multicontroller 115 245tys. netto (z amortyzacją kabiny i osi)

Valtra N114eHit  255netto (3 pary wyjscia hyd. amortyzowana oś i kabina)

NH T6.145 294tys. netto (tur, amor. oś i kabina , 4 wyjscia hydr... , i opony tylne 650)

NH T5.120 190-220tys netto.

Ceny bez negocjacji

Edytowane przez jadka88
Opublikowano

Ktoś się orientuje jak cenowo będzie wyglądać nowa 

Valtra serii A ? 

Orientacyjnie slyszalem kolo 180 za 94 i 190 za 104 netto oczywiscie, 180 tysi za 3 cyl :D kapke sporo

Opublikowano (edytowane)

john 6120 M Autoquad eco shift ,TLS, opony  420 przod 520 tył, tuz z hydrauliką przednia, skrętne błotniki, 2 koguty, zaczep automatyczny,pompa 114 litrow,  i pare innych  duperwli 265 netto dobra cena?

Edytowane przez wskpiotrus125
Opublikowano

Podoba mi się te estawienie opcji jakie kurde ważne miesce zajmuje jakże istotna opcja 2 koguty :P A takiego jak powyżej wyrwałem za 255 netto plus mocniejszy podnośnik, amortyzacja kabiny, oświetlenie premium,  fotel pneumat ten najbogatszy, WOM 540/540E/1000, pneumatyka 1 i 2 obwodowa

Opublikowano

Kubota M5111 cena katalogowa 190-220tys. netto

....

Ceny bez negocjacji

Wydaje mi się, że dość drogo cenią sobie M5 - w tej cenie idzie znaleźć M110GX w I wersji, i niewiele funduszy zbrakło by do M135GX, a oba wyżej wymienione modele wydaje mi się, że są lepsze od M5, no ale cóż - płaci się za "nowy model"

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że dość drogo cenią sobie M5 - w tej cenie idzie znaleźć M110GX w I wersji, i niewiele funduszy zbrakło by do M135GX, a oba wyżej wymienione modele wydaje mi się, że są lepsze od M5, no ale cóż - płaci się za "nowy model"

m5 w granicach 170 netto  to max--  m100gx mozna wyrwać poniżej 180 netto --skąd te ceny 190-200netto za m5?

Edytowane przez kewin123
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v