Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w tamtym tyg ładowałem dla kolegi pszenicę paszową i szła do Cedrobiu i dawali mu 590 netto z ich transportem

Trochę dalej jest do was i z transportem tak może być.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

ja wczoraj sprzedałem na pasze po 660 netto  a w zniwa nie dawali nawet po 620 tak więć spoko koniec zmowy posrednikow który dzień wcześniej proponował 580 a telefon do pośrednika który bezczelnie proponował mi paskarską cene to 78 406 90 83

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano

ja wczoraj sprzedałem na pasze po 660 netto a w zniwa nie dawali nawet po 620 tak więć spoko koniec zmowy posrednikow który dzień wcześniej proponował 580 a telefon do pośrednika który bezczelnie proponował mi paskarską cene to 78 406 90 83

W jakim rejonie tyle dają? U mnie za konsumpcję ciężko 650 dostać

Opublikowano

w zadnym -to troll. B) , no chyba ze w skandynawii tam  ceny sa sporo wyzsze :D . ja w detalu sprzedaje po 650,

Nie koniecznie bo duże paszarnie już płacą 640 - 650 na placu u nich, a kurniki na placu po 660 - 670.

Cargil siedlce chyba 640, cedrob 650, netto oczywiście.

Za pszenżyto paszarnie na razie cienko bo 530 netto chcą płacić. Gdzie żyto po 550 bez problemu można opylić.

Chyba kolejny rok gdzie paszowe będzie w tej samej cenie co jakościowa, mleko w cenie, na kurach biznes się kręci to i mieszanki się produkują pełną parą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez thor1984
      Ile krzyknąć za belę 120 x 120 trawy i trawy z koniczyną. Po mojej stronie koszenie i przesuszenie i na wałki. Po stronie kupującego folia, prasowanie i owijanie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v