Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hardkor113 napisał:

Tylko z tego co wiem to jest cena z twoim transportem a z ich wyjdzie 30 zl taniej

Z tego co zrozumiałem to ich transport tylko koniecznie 25t, ale to oczywiste. Więc, sprzedawał ktoś do nich paszówkę? Są wały typu zawyżanie wilgotności czy zanieczyszczenia? Jak z płatnością?

Opublikowano

BENNY82 napisał:

wschód ceny netto przekroczyły 800pln to efekt przedswiątecznych zaopatrzeń po swietach znów stagnacja bedzie . dodam że u pośrednika co płaci najlepiej teraz to ze 3 ciągniki były i auta tylko wywożą towar w polske u innych pusto bo ceny 20pln mniej na tonie...

Cena juz sie trzyma jakis czas.Wiec to nie chwilowy skok w poszukiwaniu towaru

Opublikowano

BENNY82 napisał:

wschód ceny netto przekroczyły 800pln to efekt przedswiątecznych zaopatrzeń po swietach znów stagnacja bedzie . dodam że u pośrednika co płaci najlepiej teraz to ze 3 ciągniki były i auta tylko wywożą towar w polske u innych pusto bo ceny 20pln mniej na tonie...

Cena juz sie trzyma jakis czas.Wiec to nie chwilowy skok w poszukiwaniu towaru

Opublikowano
1 godzinę temu, Jano7711 napisał:

Z tego co zrozumiałem to ich transport tylko koniecznie 25t, ale to oczywiste. Więc, sprzedawał ktoś do nich paszówkę? Są wały typu zawyżanie wilgotności czy zanieczyszczenia? Jak z płatnością?

Płacą w terminie, wilgotność i zanieczyszczenia raczej rzetelnie, tzn. nie kombinują. Jak chcesz sprzedać im to musisz być pewny, że nie masz w niej robaka, bo wróci i tylko koszta transportu i nie wywiązany kontrakt.

Opublikowano
2 minuty temu, proxy8441 napisał:

małopolskie deheus 760 netto paszowa a jak inne ich filie w kraju?

to nie powód do podniety. jak dojdzie do 100zł to będzie coś.

na razie to wszyscy się rajcują bo troszke jest droższa niż przed rokiem ale nadal to nie jest to czego ludzie sie spodziewali po masowych gadaniach o suszy

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to nie powód do podniety. jak dojdzie do 100zł to będzie coś.

na razie to wszyscy się rajcują bo troszke jest droższa niż przed rokiem ale nadal to nie jest to czego ludzie sie spodziewali po masowych gadaniach o suszy

a kto się tą ceną podnieca?

Opublikowano
18 godzin temu, 20CBR12 napisał:

Tak masz rację nie zamienilbym mojego zachodniego sprzętu na produkcję obecną w Pl bo to zupełnie inna liga. Zostawiłem sobie c-360 która nie jest mi do niczego potrzebna za to stan lepszy niż gdy fabrykę opuszczala tylko dlatego że został sentyment do tego sprzętu bo to ikona polskiego rolnictwa! 

Ikoną rplnictwa była 30 60 to żęch z wyjącą skrzynią i blokującymi się biegami co do zachodniego sprzętu to psuje się nie mniej niż polski

https://nto.pl/pichon-oglosil-upadlosc-ale-zaklad-w-wolczynie-pracuje-obok-stanie-nowa-fabryka-zdjecia/ar/13688472

Opublikowano

@staszek131415, @ 20CBR12  nikt nie porównuje starych ciągników ursusa (c-330, c-360 itp) do  nowych zachodnich co trafiły na Polską wieś

Mowa była o tych nowych produkowanych przez ursus w ostatnich kilku latach. tego po prostu ciężko zobaczyć na wsi

Opublikowano
4 minuty temu, Tomek90 napisał:

Przestań spamowac człowieku! Co mnie obchodzi ten ursus? Wypad to tematu "olaboga co z ursusem..."

Pszenica 800

Jęczmień 800

Owies 600-650 

Kogo obchodzi cena owsa, jęczmienia  w temacie ceny pszenicy

ile można pisać człowieku  te samą cenę pszenicy

załóż sobie temat owsiany bamber. 

Pszenica 900zł

jest OK ?

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

Kogo obchodzi cena owsa, jęczmienia  w temacie ceny pszenicy

ile można pisać człowieku  te samą cenę pszenicy

załóż sobie temat owsiany bamber. 

Pszenica 900zł

jest OK ?

tysiąc razy było powtarzane że pisanie w tym temacie ceny pozostałych zbóż nie jest błędem a wręcz wskazane.

Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

tysiąc razy było powtarzane że pisanie w tym temacie ceny pozostałych zbóż nie jest błędem a wręcz wskazane.

no to tysiąc razy nie rozumiesz co to jest temat forum

jeśli jesteś moderatorem to zmień ten temat na ceny zbóż

wystarczy wpisać w wyszukiwarkę tylko słowo ceny i wyskoczą ci tematy o cenach jakiegokolwiek zboża czy płodu rolnego

https://www.agrofoto.pl/forum/search/?q=ceny

w takim razie trzeba zlikwidować pozostałe tematy ceny owsa, ceny pszenżyta, ceny kukurydzy .................................itp

Opublikowano

A co tu jest do rozumienia. Część osób wykazał wolę aby pisać w tym temacie ceny wszystkich zbóż i tak też się dzieje od co najmniej 2 lat. Jeśli tobie to nie pasuje możesz pisać same ceny pszenicy.

Tematu nikt nie ma zamiaru zmieniać bo w treści znajdziemy przede wszystkim ceny pszenicy, więc wszystko jest jak najbardziej poprawnie.

Znajdź sobie grono zwolenników którzy poprą twoje postulaty aby pisać tu tylko i wyłącznie cenę pszenicy, wtedy mniejszość która ma odmienne zdanie dostosuje się do waszych ustaleń.

Opublikowano

zaraz ponownie skorygują temat bo i tak się stanie nieaktualny za miesiąc

Pisze ktoś o cenie owsa tylko że nikt kto nie ma zwierząt go nie sieje bo by nic na nim nie zarobił.

Opublikowano

Przypadkiem nie zapomniałeś rano leków? Czy po prostu masz zły humor do puki nie poględzisz sobie od rzeczy, Grzecznie cię poinformowałem że panuje tu zasada pisania ogólnie o cenach zboża, więc co miała mieć na celu dyskusja o opłacalności uprawy owsa. Weź się zastanów nad sobą.

Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał:

Pisze ktoś o cenie owsa tylko że nikt kto nie ma zwierząt go nie sieje bo by nic na nim nie zarobił.

Jeśli nie potrafisz zarobić przy tej cenie to zmień zajęcie. 

Pszenżyto 730 loco gospodarstwo. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomek90 napisał:

Jeśli nie potrafisz zarobić przy tej cenie to zmień zajęcie. 

Pszenżyto 730 loco gospodarstwo. 

Ile zarobisz 200-300zł/ha czy satysfakcję . owies zawsze był za grosze i jest dlatego go nie ujrzysz na polach

zazwyczaj owies jest po 500 lub mniej jak pszenica jest tańsza (600zł)

pszenica 900zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v