Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
centralna wlkp Agrolok żyto 645 netto pszenica paszowa ok 720netto handlowal ktoś może z firmą good grains i się wypowie? odnośnie płatności i skrupulatnosci badań? może być na pw.
Opublikowano

netto DAP PORT/OLEJARNIA
Psze 12,5 850-880
Psze pasz 820-830
Jecz 770-790
Zyt 700-720
Rzepa 1620-1650
Pszenzyt 750-770
Lubin 950-970

Żaden pośrednik nie jest godny zaufania jeśli nie jest korporacją z USA, wszyscy mają problemy z płynnością i ostatni dostawca może zostać z kwitkiem. Zawsze warto brać przedpłatę. Natomiast dużym plusem mniejszych podmiotów jest ich elastyczność, należy jednak być świadomym wszystkich ryzyk.

Opublikowano
36 minut temu, Bartek01 napisał:

centralna wlkp Agrolok żyto 645 netto pszenica paszowa ok 720netto handlowal ktoś może z firmą good grains i się wypowie? odnośnie płatności i skrupulatnosci badań? może być na pw.

sprzedawałem im groch - wszystko było ok

Opublikowano
23 godziny temu, galan99 napisał:

Ceny pszenicy pną się do góry  w mej miejscowości i pobliżu bardzo szybko  w już w Grabowcu płaci za konsumpcję po 800 zł to już nie ma żartów .

A co to za skup

Opublikowano
57 minut temu, Bartek01 napisał:

To ładnie spadła cena

Opublikowano
10 godzin temu, JozB napisał:

Ładnie to spada cena świniaków :D. 

Jak na razie to rośnie

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Oj rośnie ASF  zaraz będzie połowa Polski padną masarnie , takie jak Nisko , Sokołów , Zagroda , Sikora w Zamościu , 

Sokołów padnie... teraz to dowaliłeś hah. Zważ na to że nigdzie nie likwidują stad trzymanych na kontrakt tylko prywatne hodowle.

Te firmy tyko czekają momentu w którym będą miały monopol na pół-darmową hodowlę w nieswoich budynkach. To ty jeszcze nie wiedziałeś o co chodzi z tym ASF i że sokołów jest duński?

Opublikowano

Potem przyjdzie kolej na zbożowców oddasz za 500 zł by na chleb było jeszze będziesz wdzięczny że ktoś kupi

Opublikowano

http://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/zboza/w-skupach-obnizka-cen-pszenicy,80664.html

Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Potem przyjdzie kolej na zbożowców oddasz za 500 zł by na chleb było jeszze będziesz wdzięczny że ktoś kupi

Jeszcze napisz kiedy to bedzie według ciebie?

Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

Sokołów padnie... teraz to dowaliłeś hah. Zważ na to że nigdzie nie likwidują stad trzymanych na kontrakt tylko prywatne hodowle.

Te firmy tyko czekają momentu w którym będą miały monopol na pół-darmową hodowlę w nieswoich budynkach. To ty jeszcze nie wiedziałeś o co chodzi z tym ASF i że sokołów jest duński?

Wiedziałem że tak jest ale na taką skalę się nie da się zrobić z ludzi durni , bo jakoś w Niemczech , czy u żabojadów ani jednego przypadku nie słychać , czy to nie dziwne .

A jak wniemczech  się pojawi  ASF  to już będzie można trzymać świnie wszystkim bo co Niemcy zostaną bez świnek .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v