Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pszenica tegoroczna, wilgotność z tej kupy co brałem do badania 14,7-14,8, białko 16,7, gluten 39,4. Nie zbadali mi gęstości i liczby opadania. Cena za nią 760. Agrohandel. 

Opublikowano
44 minuty temu, XTRO napisał:

Pszenica tegoroczna, wilgotność z tej kupy co brałem do badania 14,7-14,8, białko 16,7, gluten 39,4. Nie zbadali mi gęstości i liczby opadania. Cena za nią 760. Agrohandel. 

To za takie parametry, nawet niższe bo białko 12,5 Agrolok proponuje mi 850 netto + ich transport

Opublikowano (edytowane)

Agrolok, hehe. Sprzedaj i wstaw skan faktury. Daje, a da, to nie to samo. Rola Człuchów, Ampole I Agroloki to nie organizacje dobroczynne. Zawsze !!!! uwalają na czymś. Zapamiętajcie to sobie.

Edytowane przez tomektroszynski
Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Stasiek to już jest choroba xD a w 2020roku pszenica będzie po 300zł a świnie po 15zł - to chcesz usłyszeć Januszu rolnictwa

Za porośnięty poślad tyle płacą i sobie policz ile to brutto i jaka różnica od twojej bariery intelektualnej 600zł/t brutto o której zawsze piszesz 

Nic nie muszę liczyć bo Ty tak 850 masz przed oczami jak kolega wyżej pisze wstaw fakturę z tą ceną a nie co gołembiarze za worek Ci zapłacą  podobnie jest w portach misiu kolorowy fantasto 9_9

2 godziny temu, tommy66692 napisał:

kogo ty chcesz czlowieku oszukać? jaki jest sens? ty przeciwko wszystkim, kto cię opłaca?

Ja nie jestem przeiwko nikomu tylko nie lubię jak barany głupoty wypisują i przychodzi taki bo słyszł że pszenica po 850 w prtach to mówię ładuj przyczepy i śmigaj a potem pokazuje fakturę że 700 wyszła :P

2 godziny temu, 20CBR12 napisał:

Staś ja mam poważną propozycję dla ciebie, ty weź zarejestruj działalności gospodarczą i otwórz skup-sprzedaż zbóż, bo jeśli ty jesteś taki fachowiec w tym temacie i tak bezbłędnie potrafisz przewidywać ceny to zdecydowanie wiecej zarobisz na tym zbożu niż na tuczniku! :D

Jak zarobię jak każdy chce po 850 a w skupach po 700 jest Wy naprawdę liczyć nie potraficie?:P

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, staszek131415 napisał:

Nic nie muszę liczyć

Staś zapomniałem że za twoich czasów na matematyce zamiast się uczyć dzieci zbierały kartofle w pobliskim PGR-ze . 

Ludzie dostają 700netto za porost a ty nadal bredzisz że za jakościówkę tyle płacą której jest mało

Staszek chyba ruszył z tym skupem bo ludzi szuka xD http://mh24.pl/ciekawe-ogloszenie-o-prace/37178/

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

Raczej Ty bredzisz bo nigdzie nie pisałem Tego no ale mniejsza o to

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

nie lubię jak barany głupoty wypisują i przychodzi taki bo słyszł że pszenica po 850 w prtach to mówię ładuj przyczepy i śmigaj a potem pokazuje fakturę że 700 wyszła :P

Mam z Ciebie podwójny ubaw bo obserwuję temat cen trzody xD

Opublikowano
22 minuty temu, Majster96 napisał:

Pszenica paszowa 630 netto - Farmer Wietlin

Pszenica jakościowa 700 netto - Kapka Jarosław

woj. podkarpackie

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Staś zapomniałem że za twoich czasów na matematyce zamiast się uczyć dzieci zbierały kartofle w pobliskim PGR-ze . 

Ludzie dostają 700netto za porost a ty nadal bredzisz że za jakościówkę tyle płacą której jest mało

Staszek chyba ruszył z tym skupem bo ludzi szuka xD http://mh24.pl/ciekawe-ogloszenie-o-prace/37178/

Chyba Ty bredzisz

Opublikowano

dlaczego piszecie o cenach pszenicy np 700 zł jak jest po 800 zł 

Sawicki mówił ze jesteście FRAJERAMI i chyba miał racją 

zapamiętać pszenica jest po 800 zł a będzie po 1000 lub 1200zł  i nie wypisujcie cen 700 bo sami sie nie szanujecie 

Opublikowano
39 minut temu, Maaxx napisał:

dlaczego piszecie o cenach pszenicy np 700 zł jak jest po 800 zł 

Sawicki mówił ze jesteście FRAJERAMI i chyba miał racją 

zapamiętać pszenica jest po 800 zł a będzie po 1000 lub 1200zł  i nie wypisujcie cen 700 bo sami sie nie szanujecie 

No już się tak nie rozpędzają że wszędzie.. fakt idzie do góry ale Polska długa i szeroka ceny jednej nie masz także nie wszędzie jest po 800.

800brutto jest teraz w Zamosciu w zzz za konsumpcję. Natomiast paszowka jest blisko 700 ale są miejsca że i sporo mniej. Ale spokojnie idzie do góry :)

Opublikowano
58 minut temu, TOME11 napisał:

Po tyle żyto lata

Masz rację lata bo nikt tyle nie daje a pony nie najgorsze były

4 minuty temu, loquito napisał:

Posiana pszenica była 29.09 370szt.m2, po rzepaku, było to za gęsto, no cóż tak bywa, ale rozkrzewiła się do średnio 3-4 rozkrzewień, przezimowała bardzo dobrze, zdrowa odmiana, zbiór był 3 sierpnia i jako jedyna miała ziarno częściowo porośnięte, dwa razy skracana, nie wyległa, 170N w trzech dawkach. W tym roku z niej już rezygnujemy. Co do plonu to jak na praktycznie bezdeszczowy kwiecień i maj to między 7,5-8t/ha. Ochrona 3 zabiegowa ze średniej półki. 

8 minut temu, toorano napisał:

paszowa 800 netto, konsumpcja 840 netto wlkp

Wstaw fakturę z tą ceną bo to tylko życzenia

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Masz rację lata bo nikt tyle nie daje a pony nie najgorsze były

Wstaw fakturę z tą ceną bo to tylko życzenia

Jak dostaniesz fakturę, to stulisz d*pę handlarzyku pier**lony?

• Like 1
Opublikowano

Ja nie handluję a wiem że faktury nie wstawisz bo nie masz takowej9_9

Przed chwilą, TOME11 napisał:

Jak dostaniesz fakturę, to stulisz d*pę handlarzyku pier**lony?

.

Opublikowano

Jak Stasiu dostanie fakturę to powie że oszukana albo przerobioa taki to już typ😂 Z głupim nie wygrasz bo by trzeba było zniżyć się do jego poziomu A nie warto . Niech sobie Staś żyje w swoim świecie.

Opublikowano
16 minut temu, loquito napisał:

Kolego @staszek131415 zacytowałeś mnie w poprzednim swoim poście, jeżeli o coś chodzi to napiszę. 

Chodziło mi o to ze mimo suszy uzyskałeś ładny plon tak byłow wielu gospodarstwach i nie wszędziec eny są wysokie dla jednych jest cena 800 inych musi zadowolić cena 650 i nikt tu nikogo nie okrada bo to są ceny rynkowe i nie piszcie głupot że można zawieść w drugi koniec Polski i dosytać 800

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v