Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Samsung123321 napisał:

Jak myślicie, w jakim przedziale cenowym będzie pszenica w sierpniu, we wrześniu? 

650 neeto

Opublikowano

Ale loco Cedrob czy gospodarstwo?

To mi cedrob po 700 netto u nich na brami oferuje. Tylko ja z nimi już handlowałem nieraz kontrakty miałem pisane na kukurydzę i mnie zna ten handlowiec bo nieraz sam do mnie dzwoni czy nie mam czegoś do sprzedania. W tym roku nie handlowałem z nimi jeszcze bo nigdy nie miał lepszej ceny dla mnie od innych podmiotów. Ale ogólnie to już współpracujemy od kilku lat więc może dlatego dychę więcej mi zaoferował niż tobie.

Opublikowano (edytowane)

No u nich, cena z sms-a więc do dogadania. Ja mam do nich blisko więc podejrzewam że z podwórka tyle dadzą tak jak znajomemu

Dzwoniłem - 700netto u nich 685 z podwórka 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

Stasiu to kupuj po te 650 brutto, i mniej jak parę postów wstecz twierdziłeś. Szybciej się dorobisz niż na świniakach :D. Teraz kupujesz po 600 brutto i następnie sprzedajesz po 700 netto lub po żniwach, gdzie podejrzewam cena będzie jeszcze wyższa. Jakie kontrakty proponuje agro as w opolskim na żniwa, ktoś coś?

Opublikowano
24 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz popadało trocha jeszcze ma jutro popadać to w Lubelskim pszenica w żniwa 580 do 620  będzie jak co roku ...

racja, pewnie że będzie u nas w lubelskim taka cena.

nie było drastycznie a deszcz pmógł

34 minuty temu, robi57362 napisał:

dzwoniłem do pobliskich skupow paszowka 600-660 brutto ot Lubelszczyzna

tak jest cały czas i żadnych zmian nie ma. musicie się pogodzić że cała Polska nie jest aż tak wysuszona i nie będzie mega drogiej pszenicy.

Opublikowano
40 minut temu, robi57362 napisał:

dzwoniłem do pobliskich skupow paszowka 600-660 brutto ot Lubelszczyzna

No to u Nas podobnie

46 minut temu, JozB napisał:

Stasiu to kupuj po te 650 brutto, i mniej jak parę postów wstecz twierdziłeś. Szybciej się dorobisz niż na świniakach :D. Teraz kupujesz po 600 brutto i następnie sprzedajesz po 700 netto lub po żniwach, gdzie podejrzewam cena będzie jeszcze wyższa. Jakie kontrakty proponuje agro as w opolskim na żniwa, ktoś coś?

W żniwa tak z rzepakiem krzyczeli że będzie drog ijeden nakupił i z torbami by poszedł podobie pszenica od żniw cena na stałym poziomie zimą trochę skoczyła ale teraz wróiła do cen ze żniw inie ma dużego ruchu

Opublikowano
Polska może uschnąć a itak cenę dyktować będzie giełda a tam na nas nie patrzą. Może jednak przez to u nas zboże zdrożeć o koszty transportu i jakąś marzę czyli ok100zl.
Opublikowano

Koledzy drożeje czy tanieje? Jeden deszczyk już spowoduje że wam o 2 tony urośnie jak prawie 1,5 miesiąca nie padało. Polska nie jest wysuszona, faktycznie, na skrawku południa pokropiło parę razy. Pod koniec miesiąca się spotkamy i zobaczymy ile u was popadało w tym czasie

Opublikowano
7 godzin temu, lonoh napisał:

pszenica znowu 10zł do góry.680 netto FDW

To musiało spaść bo w zeszły piątek dawali 700 netto, Dzisiaj jest znowu 700 i niby 3% w górę.... Ale to marne pocieszenie bo w zeszłym roku o tej porze też tyle dawali a potem już tylko w dół... Żniwa zaczęli od 650 a skończyli chyba poniżej 600... Na kontrakt dają 620 netto...

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Teraz popadało trocha jeszcze ma jutro popadać to w Lubelskim pszenica w żniwa 580 do 620  będzie jak co roku ...

A nie mówiłem ---szykować magazyny bo złodzieje też się szykują ,zmowa cenowa  już jest !

• Like 1
Opublikowano

Jakby nie patrzeć 16 dolców pszenica w górę w czikago. Wicherek daj spokój ze zmową. Na ten rok nie będzie mieć przebicia. Trzeba tylko cierpliwie czekać. I nei wypisujcie takich głupot że po 1 deszczu zaraz cena spadnie. Do końca czerwca ma być posucha. CZekamy na raporty na temat suszy w Europie. Od lipca zakaz cło na jankesowską kukrydzę. Zapowiada się ciekawy rok

Opublikowano

jak jest mało towaru w Polsce to cena u nas to zazwyczaj MATIF  (czasami+ koszty transportu z zagranicy, więc może być nawet 40-50 zł więcej niż na giełdzie). Ale takie sytuacje są niestety nie za często, bo postraszą Ukrainą, ściągną towar gorszy od pośladu z Węgier lub Słowacji i cieszą michy.. z 8-10 lat temu jeździłem ze znajomym na Węgry z kuku i wracała pszenica - samochód 40m3 nasypany równo z burtami - waga towaru 23-25t... a w tym samym czasie u mnie taki sam skład ważył nawet 32t. I taki kijowy towar szedł do młyna na mąkę :) Niestety za malutcy jesteśmy, żeby mieć wpływ na ceny światowe, ale swój podwórek też trzeba utrzymać, a tym bardziej teraz kiedy nawet hodowcy zaczynają badać parametry a nie tylko liczyć kilogramy i w tym można szukać powodów do wyższych cen. 

Opublikowano
4 godziny temu, lukejro napisał:

To musiało spaść bo w zeszły piątek dawali 700 netto, Dzisiaj jest znowu 700 i niby 3% w górę.... Ale to marne pocieszenie bo w zeszłym roku o tej porze też tyle dawali a potem już tylko w dół... Żniwa zaczęli od 650 a skończyli chyba poniżej 600... Na kontrakt dają 620 netto...

700 ZŁ Była  pszenica w Zamojskim w grudniu i na początku stycznia Grabowiec tak płacił tak że szału niema zobaczymy w same żniwa ...

Opublikowano

JozB napisał:

Za stara proponowali mi 690 białko 12.5 a nowa chyba 640 jak dobrze zrozumialem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez thor1984
      Ile krzyknąć za belę 120 x 120 trawy i trawy z koniczyną. Po mojej stronie koszenie i przesuszenie i na wałki. Po stronie kupującego folia, prasowanie i owijanie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v