Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomaszek8504 napisał:

Jak ją smyrałeś to i pękły:D Ja mam 20 ton pszenicy, z 10 jeczmienia, długo jeszcze mam czekać..

sama się łasiła bo wie co dobre B|

Opublikowano

Co tak cicho.. przez te stringi? Najwyżej się zrzucimy na nowe😁,u nas stagnacja 620+VAT, skup Bystrzejowice.Racyl pozdrów żonę,bo daje.. pozytywny przekaz 😚

Opublikowano
10 godzin temu, docus napisał:

Co tak cicho.. przez te stringi? Najwyżej się zrzucimy na nowe😁,u nas stagnacja 620+VAT, skup Bystrzejowice.Racyl pozdrów żonę,bo daje.. pozytywny przekaz 😚

stringi ładne były ale ma jeszcze kilka apetycznych, a czy awaryjnych i czy zniosą czytanie tego forum to wszystko się okaże :D

Żona dziękuje za pozdrowienia i również pozdrawia :)

U Tomasza. P  taka cena ?.  W kreżnicy. J    660zł brutto

Opublikowano

Beatka pewnie mu to zaksięguje :D No to z mojej gminy Twoja dziołcha :$

Opublikowano
Dnia 12.03.2018 o 16:04, staszek131415 napisał:

Przestańcie fantazjować o podwyżkach ceny są dobre i lepszych nie będzie do żniw

Staszek zdaje mi się że kupiłeś ostatnio po 600? Cóż to się stało że teraz po 700???? 

Opublikowano
1 godzinę temu, sznajdik napisał:

Ja sprzedałem w w tygodniu 43t po 650+vat pzz Bielsk Podlaski po świętach cena spada

ellewar? ja myślałem że ta cena to tylko dla topagrar wisi i nie kupują tak było przynajmniej

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Kupiona pszenica po 700 brutto

uuuuu   a co tak drogo kolego  - skupiłeś całe fusarium w okolicy ?

59 minut temu, Tomek90 napisał:

Rozumiem że jakościowa. 

no raczej z tego co kojarze w tym roku paszy chyba nie kupowali.

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Staszek zdaje mi się że kupiłeś ostatnio po 600? Cóż to się stało że teraz po 700???? 

Białko wyższe

Opublikowano

I Ty tak sam z siebie wiecej zapłacieś ?

Chyba to była rolniczka krótkiej sukience i dużymi cycorami :D

Opublikowano

towar może być i lepszy ale tacy co chcą  zapłacić więcej niż pozostali w okolicy sie prawie nie zdarzają

Opublikowano

U mnie już się ludzie zaczynają kręcić za zbożem. Na razie rozeznanie w terenie, ale juz trochę sprzedałem u siebie na miejscu. A to jare potrzebne, a to dla kurek, to świniaki ktoś źle policzył, a to "jednak zabrakło". W sumie dobrze, będzie mniej do wożenia. Taki klient co weźmie 500kg w workach też dobry :D

Opublikowano

U mnie mało aż tak grubych gospodarzy. Biorą głównie po 200-300kg na raz. Teść cały dzień w domu to niech sobie handluje. Przynajmniej z ludźmi sobie pogadać może :-)

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

U mnie mało aż tak grubych gospodarzy. Biorą głównie po 200-300kg na raz. Teść cały dzień w domu to niech sobie handluje. Przynajmniej z ludźmi sobie pogadać może :-)

Bardziej ponarzekac,jakie to wszystko nieoplacalne😀

Opublikowano
1 minutę temu, lukasz1995 napisał:

Bardziej ponarzekac,jakie to wszystko nieoplacalne😀

Tobie to i za 350zł/t by się opłaciło :D

Opublikowano

Teść ma swoje lata, nigdzie już nie łazi a jak ktoś przyjedzie to i można pogadać. Zwłąszcza że często przyjeżdżają znajomi, to i na herbatę można siąść chwilę.

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

U mnie już się ludzie zaczynają kręcić za zbożem. Na razie rozeznanie w terenie, ale juz trochę sprzedałem u siebie na miejscu. A to jare potrzebne, a to dla kurek, to świniaki ktoś źle policzył, a to "jednak zabrakło". W sumie dobrze, będzie mniej do wożenia. Taki klient co weźmie 500kg w workach też dobry :D

u mnie takie tematy ta jak bajki u Andersena

Opublikowano

Dlaczego bajki, gospodarstw powyżej 20 ha jest ledwo ok. 20%. A większość pisze o tym, jak posiadają po kilkaset ton zboża. Wynikałoby z tego, że na AF piszą tylko obszarnicy. A co z resztą, która utrzymuje rodziny z gospodarstw po 20 ha i niżej. I sprzedaż po kilkaset kg dziwi niektórych. Zdecydowana większość nie jeździ ciągnikami po 300 tysięcy zł. I sprzedaż np. 50 ton zboża po cenie 600 zł, a 650 stanowi znaczną różnicę w budżecie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v