Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stasiu dał tyle za tonę, ale kupił jak kolega wspomniał tyle ile w taczce się mieści. Jak tam kolego wzbogaciłeś się na tym czy po prostu piszesz, żeby się lepiej poczuć, bo twoja świnka zjadła tanio, rośnie tanio, a Ty jesteś taki cwany. A ten co sprzedał, dziękuje tobie, o dobroduszny stasiu, że jesteś taki wspaniałomyślny i dałeś mu zarobić na utrzymanie rodziny. Widzę, że nauki o lichwie opanowałeś już do perfekcji :D

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

A Polskie Młyny w Teresinie ciągle bez zmian czyli 660 netto. W stosunku do tego co piszecie to nie jest źle ale w porównaniu ze żniwami kiedy było 680 netto to trzeba czekać dalej. W najgorszym razie będę minimalnie w plecy...

Edytowane przez choinek.pawel
Opublikowano
16 godzin temu, Plantator_01 napisał:

Jest już marzec i gdzie te tłumy w skupach o których ktoś tutaj wspominał ?

Tłumów nie ma bo większość już ma zapasy ewentualnie w czerwcu uzupełni wbrew obawom zboża dobrze zniosły mrozy

16 godzin temu, Bartek23232 napisał:

Oj Staszek Staszek z ciebie to niezły ubaw jest

Niby dlaczego bo podaję rzetelne ceny ? Większość takie tu podaje no opróczkilku co ma pobożne życzenia zaklina rzeczywistość swoimi postami

Opublikowano
wczoraj sprzedałem pszenżyto po 590 na rękę, znikomy ruch na skupie, pszenicy rok temu o tej porze było ful, trzeba było dzwonić i się pytać czy można przywieźć, a teraz pustki, magazyn pusty stoją ładowarki w środku, myślę że maj czerwiec cena powinna pójść do góry
Opublikowano

A kto dziś do skupu wozi? W żniwa to ma sens a tak to na bieżąco paszarnie czy fermy kupują pośrednik do niczego nie potrzebny

Opublikowano (edytowane)

Oj , Staszek mało sprzedajesz. Ja do mieszalni  sprzedawałem przez pośrednika, odbierał z podwórka swoim transportem i płacił mi więcej niż ja bym zawoził i sprzedawał osobiście tej mieszalni po długiej negocjacji.

Edytowane przez Jurek321
Opublikowano

Co ty pie...... skupy są nie potrzebne .znajdz sobie dane o wielkośći  gosp. Ci co mają np. 40 ton i podwórze gdzie ledwo traktor nawraca będą ładować na samochody Przechodzisz samego siebie Oj  śtasiu bierz ty się do książek .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v