Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 4.12.2018 o 12:37, Zdzinio napisał:

Centrum Mazowsza pośrednik pszenica paszowe 830-840 netto kukurydza sucha 680 netto i mówi że wszędzie zapchane. Na styczeń też przewiduje takie ceny

z kad dokladnie jestes jak centrum mazowsza i ktory skup ci po tyle mowil ceny ?

Opublikowano (edytowane)

W zniwa prawie nikt tam nie wozil. Wszyscy do Cedrobu . Czterech gospodarzy od nas w cedrobie zakontraktowalo po 650 zl za pszenice...

Edytowane przez Lukaszwd
Opublikowano
1 godzinę temu, gomez181 napisał:

płyn Kluczbork już od dwóch miesięcy 810plus VAT, tirów sporo ale pewnie przerzucają zboże z jednego punktu do drugiego .

Czy kolego mógłbyś przytoczyć post z przed dwóch miesięcy w którym nas informowałeś że wtedy było po 810 plus VAT , bo nie mogę gdzieś znaleźć tego wpisu ? Z góry dzięki .

Opublikowano

marks50 napisał:

płyn Kluczbork już od dwóch miesięcy 810plus VAT, tirów sporo ale pewnie przerzucają zboże z jednego punktu do drugiego .

Czy kolego mógłbyś przytoczyć post z przed dwóch miesięcy w którym nas informowałeś że wtedy było po 810 plus VAT , bo nie mogę gdzieś znaleźć tego wpisu ? Z góry dzięki .

a do czego to potrzebne?w żniwa było 670 potem coś 780 a teraz 810 od jakiegoś już czasu.

Opublikowano

Lukaszwd napisał:

W zniwa prawie nikt tam nie wozil. Wszyscy do Cedrobu . Czterech gospodarzy od nas w cedrobie zakontraktowalo po 650 zl za pszenice...

to ładnie cedrob narobił paszy z ich taniej pszenicy...

Opublikowano
45 minut temu, gomez181 napisał:

a do czego to potrzebne?w żniwa było 670 potem coś 780 a teraz 810 od jakiegoś już czasu.

Najpierw piszesz że: " już od dwóch miesięcy 810plus VAT "  by za chwilę napisać "od jakiegoś czasu  " ? Chcę ustalić czy dwa miesiące temu ktoś płacił 810 bo takie nieścisłości dają paliwo dla różnych pajaców którzy twierdzą że nie drożeje ale jak widać po twoim poście to jednak drożeje z 670 na 810 . Dzięki za wyjaśnienie .

Opublikowano
14 godzin temu, warchest napisał:

z kad dokladnie jestes jak centrum mazowsza i ktory skup ci po tyle mowil ceny ?

Pow. Sochaczew gmina Teresin skup-sprzedaż Bluszcz Robert

Opublikowano
15 godzin temu, jacek37 napisał:

Jak by miało być tańsze to by nie kupowali i zapasów nierobili teraz 

Właśnie nikt zapasów nie robi bo kupujący wiedzą że jest dużo towaru i w obawie by nie przeplacić kupują tylko na bieżąćo  gdyby robili zapasy to ceny by rosły tak jak ceny nawozu

Opublikowano

marks50 napisał:

45 minut temu, gomez181 napisał:

Najpierw piszesz że: " już od dwóch miesięcy 810plus VAT "  by za chwilę napisać "od jakiegoś czasu  " ? Chcę ustalić czy dwa miesiące temu ktoś płacił 810 bo takie nieścisłości dają paliwo dla różnych pajaców którzy twierdzą że nie drożeje ale jak widać po twoim poście to jednak drożeje z 670 na 810 . Dzięki za wyjaśnienie .

od dwóch miesięcy napenwo jest 810,a zaczynało się od 670 i tak wzrastało.choc u nich dostać maks też ciężko bo zawsze na czymś uwalą :D

Opublikowano

od dwóch miesięcy napenwo jest 810,a zaczynało się od 670 i tak wzrastało.choc u nich dostać maks też ciężko bo zawsze na czymś uwalą :D

Tam jest w ogole ciezki temat. Placa czasami po dwoch miechach a zeby pszenica zlapala parametry to chyba nie mozliwe. Natomiast najlepiej placa za kukurydze i "widelki" zaczynaja sie od 30,5 do 29,5 wilgotnosci czyli juz na 29,4 doplacaja. No i oczywiście awizowac trzeba

Opublikowano

Lukaszwd napisał:

Tam jest w ogole ciezki temat. Placa czasami po dwoch miechach a zeby pszenica zlapala parametry to chyba nie mozliwe. Natomiast najlepiej placa za kukurydze i "widelki" zaczynaja sie od 30,5 do 29,5 wilgotnosci czyli juz na 29,4 doplacaja. No i oczywiście awizowac trzeba

awizacja z kukurydzą czy pszenica też?

Opublikowano
21 godzin temu, Agrest napisał:

Mi po 30 zł może dorzucić za całą patelnię. 

Na paszarnie dzwoniłem  to po 680netto ale transport naczepą z certyfikatem gmp+ czyli min. 30zł tona i ewentualne potrącenia.

Wozić na zachód to mogą na siłę szukać robala i chcąc zarobić można stracić.

Jak obserwuję ceny to u mnie od zawsze najtaniej w Polsce.

to cena za transport uzależniona jest od certyfikacji naczepy? Dziwne. Gdzie mogę zrobić na swoje 4-ki taką certyfikację? 😛
chciała paszarnia mieć certyfikowane naczepy to nich za paszę więcej biorą;

Opublikowano

Nie dostarczenie towaru odbywać się może tylko naczepą z certyfikatem gmp+.

A skoro jest mniejsza podaż takiego transportu to wyższa cena. Te 30zl za tonę to w moim przypadku za 50km w jedną stronę.

Gmp+ za darmo nie dają. Gość mówił że płaci 10tys na rok, tylko nie wiem za jaki tabor. No i kupa biurokracji.

Opublikowano
Dnia 5.12.2018 o 19:49, staszek131415 napisał:

Atak płakałeś że paliwo i nawozy drogie po Nowym roku zboże poleci bo wszyscy zasypani

8 godzin temu, staszek131415 napisał:

Właśnie nikt zapasów nie robi bo kupujący wiedzą że jest dużo towaru i w obawie by nie przeplacić kupują tylko na bieżąćo  gdyby robili zapasy to ceny by rosły tak jak ceny nawozu

Staszek to zdecyduj się cena poleci bo wszyscy zasypani  , czy poleci bo kupują na bieżąco ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v