Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, DamianRolnikSkup napisał:

Dzień Dobry,

Pierwszy raz tu jestem, a widzę że miejscami podobna jak w komentarzach pod rolnik szuka żony na facebooku :D

Niewolnicy Izaury do pracy na hektarach szukaj gdzie indziej bo tu temat cena pszenicy

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, staszek131415 napisał:

Jak ktoś nawali nawozu bez pamici to nic dziwnego że przypaliło bez nawou też 2 tony urosło w tym roku w rolnictwie trzeba si,ę z tym liczyć kto ma Ci dopłacić bo susza była ? Następny rok odda podwójnie i się odkujesz no ale jak kto 3 tony dzierżawy wylicytuje to niech potem nie płacze

ja na swoich gruntach mialem takie plony , nie mowie ze ma mi ktos dopłacać tylko mowie jak jest .wiem ze trafi ktorys rok ze plony beda super nieraz na tym polu mialem i 6 7 ton pszenzyta pszenicy zimowej ale ten rok tragedia zwlaszcza jare

a wiecie co moze sie dzieje w silopolu w płocku na radziwiu ? bo dzwonilem i mowia ze wcale nie skupuja a jak spyalem czemu nie skupuja to powiedzieli ze miejsca nie maja juz i tu mi cos nie pasuje bo teraz nie widac by wogóle ludzie zboze wozili . ktos cos wie na ten temat ? 

Opublikowano
7 godzin temu, adam0122 napisał:

Lubuskie:

Pszenica paszowa: 800-810 zł netto

Pszenica konsumpcyjna: 810-820 zł netto

Żyto: 700 zł netto

Rzepak: 1590 zł netto, kontrakt na styczeń +11 zł, kontrakt na luty + drugie 11 zł

Gdzie takie ceny pszenicy?

Opublikowano
1 godzinę temu, waldii1 napisał:

Ostatnio tylko śruta i makuch jedziem ze wschodu.

a to te produkty nie mają wpływu na cenę pszenicy? hmm..🤔🤔🤔🤔🤔🤔

4 godziny temu, warchest napisał:

ja na swoich gruntach mialem takie plony , nie mowie ze ma mi ktos dopłacać tylko mowie jak jest .wiem ze trafi ktorys rok ze plony beda super nieraz na tym polu mialem i 6 7 ton pszenzyta pszenicy zimowej ale ten rok tragedia zwlaszcza jare

a wiecie co moze sie dzieje w silopolu w płocku na radziwiu ? bo dzwonilem i mowia ze wcale nie skupuja a jak spyalem czemu nie skupuja to powiedzieli ze miejsca nie maja juz i tu mi cos nie pasuje bo teraz nie widac by wogóle ludzie zboze wozili . ktos cos wie na ten temat ? 

Nie znam tej firmy,

ale sytuacja wygląda tak w moich rejonach, że może nie chodzi o brak miejsca fizycznie, a o to że mają wszystko pod kontrakty. I wpuszczają z kontraktów, a na nowo nie chcą podpisywać - dopiero luty

Opublikowano
2 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

I Mazowsze się bogaci , za zboże płacą im więcej jak sami chcą ,nawozy też pewnie tańsze jak u mnie ,i dziwić się że 60 tka to królowa pól i szos na wschodzie.😄

W ostatnich latach trochę się wyrównało, nie ma aż takich różnic w cenie

jak towar można było tylko wywieźć do portu, to różnica między górną a dolną częścią Polski potrafiła być w granicach 100 zł/t, a nie jak teraz 20 zł to i tak lepiej

Opublikowano
6 godzin temu, wiesiek63zmc napisał:

I Mazowsze się bogaci , za zboże płacą im więcej jak sami chcą ,nawozy też pewnie tańsze jak u mnie ,i dziwić się że 60 tka to królowa pól i szos na wschodzie.😄

kto tyle płaci za pszenice ?  a jak z centrum mazowsza jestes to kuk po 700 netto jest w zlotym jajku jakby co :) 

Opublikowano

Południe mazowieckiego 

Ceny brutto

Pszenica paszowa i jęczmień  780

Pszenżyto 680

Co pokerzyści radzą trzymać do luty/ marzec czy sprzedawać.

Na rynku drobiarskim stabilnie, wzrosty czy spadki wstawień? 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Południe mazowieckiego 

Ceny brutto

Pszenżyto 680

po tych cenach co podałeś, kupie wszystko co masz jak się przymierzasz do sprzedaży

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Południe mazowieckiego 

Ceny brutto

Pszenżyto 680

Pszenżyto dziś woziłem 100 drożej i to netto-780,-

Opublikowano

Mi po 30 zł może dorzucić za całą patelnię. 

Na paszarnie dzwoniłem  to po 680netto ale transport naczepą z certyfikatem gmp+ czyli min. 30zł tona i ewentualne potrącenia.

Wozić na zachód to mogą na siłę szukać robala i chcąc zarobić można stracić.

Jak obserwuję ceny to u mnie od zawsze najtaniej w Polsce.

Opublikowano (edytowane)

Tam gdzie woziłem dziś nie mają pszenżyta w ogóle nawet na codzienne potrzeby podobnie jak owsa i żyta

i nikt nic nie sprawdza liczy sie ,ze jest zboże

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
Dnia 2.12.2018 o 09:02, AleksanderX napisał:

No to dobre ceny macie bo u nas oferują jeszcze mniej ale na razie nie przedaje w tak niskich cenach nie mam z czego dopłacać do tegorocznych mizernych plonów

1 godzinę temu, AleksanderX napisał:

Do mnie przywieźli po 3,14 i traktor ino burcy tak mu to smakuje

Atak płakałeś że paliwo i nawozy drogie po Nowym roku zboże poleci bo wszyscy zasypani

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v