Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel6200 napisał:

Sprzedam 50 t pszenicy lubelskie białko 12 

Zainteresowani priv

pisz do staszka on wszystko jak leci po 600 bierze 🤣

A tak serio bardziej w temacie, paszarni dzisiaj dzwoni i się pyta czy nie mam ze 100 ton pszenicy, po 820 zł netto chcieli dać u mnie na placu. A ja im na to: po 820 to zabraliście na początku września z kontraktu sierpniowego, teraz to jest cena po 860 netto.

Mają pomyśleć i do poniedziałku dać znać.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

jak tak dalej będzie pszenica drożeć to w styczniu dojdzie do 1000 zł a nawozy np. saletra do 1500 zł t

Opublikowano
14 minut temu, Adrenalinaa napisał:

Pszenica Konsumpcjia na młyny Płaca juz nawet 850-900 netto Pomorskie wiec ten 1000 zł jest jak najbardziej osiagalny .

Tak jak najbardziej osiągalne jest 1000 zł  ale w pomorskim i okolicach pomorskiego ale k**wa nie w lubelskim , ledwo do 800 zł brutto się dobija .

Przecie handlarze muszą zarobić minimum 15 zł na metrze , a kiedyś zarabiali tylko 5 zł i było dobrze .

Opublikowano
1 godzinę temu, Adrenalinaa napisał:

Pszenica Konsumpcjia na młyny Płaca juz nawet 850-900 netto Pomorskie wiec ten 1000 zł jest jak najbardziej osiagalny .

Kto płaci tyle i jaki termin płatności

Opublikowano

Te ceny w moim rejonie to abstrakcja. Ogłosiłem jęczmień po 850 i pszenżyto po 800. Dwa tygodnie i nawet jedna osoba nie pobrała numeru telefonu nie mówiąc o negocjowaniu.

Pszenicy też bym miał dwa auta ale jak tak tutaj na forum drożeje to poczekam. Jak u Was dobije do 1200 to może ja dostanę 950😁i wówczas sprzedam.

Opublikowano

Czekaj czekaj nie dziw się że jak ceny z kosmosu wstawisz to nikt nie dzwoni ja też takie ogłoszenia omijam szerokim łukiem

4 godziny temu, galan99 napisał:

Tak jak najbardziej osiągalne jest 1000 zł  ale w pomorskim i okolicach pomorskiego ale k**wa nie w lubelskim , ledwo do 800 zł brutto się dobija .

Przecie handlarze muszą zarobić minimum 15 zł na metrze , a kiedyś zarabiali tylko 5 zł i było dobrze .

Markety kupują ziemniaka po 50 groszy sprzedają po 1,5zł i nikomu to nie przeszkadza

Opublikowano
15 minut temu, staszek131415 napisał:

Czekaj czekaj nie dziw się że jak ceny z kosmosu wstawisz to nikt nie dzwoni ja też takie ogłoszenia omijam szerokim łukiem

Markety kupują ziemniaka po 50 groszy sprzedają po 1,5zł i nikomu to nie przeszkadza

bo niewielu jest świadomych jak dajemy się ru....ć w dupe bez mydła  i tu nawet maść na ból d*py nie pomoże.... sadownicy jakoś się zorganizowac potrafią i cos wskurali bo rusza interwencyjny skup jabłek po cenach wyższych niż oferuja zachodnie koncerny - zawsze to coś. jakby sie uprzatneło pola na zimę i do warszawy i okupowac wiejską kilka tygodni to coś by może w końcu ruszyło np ceny paliw w dół a to codziennie orlen po 12 gr litr w górę zaraz dopłaty mają wypłacać i mechanizmy ściągające kase "z powrotem " uruchominone nawozy też w górę . w tym roku nikt nie straci na wahaniach cen bo będą rosły bo go nie ma i tyle kwestia tego kto ile może przetrzymać

Opublikowano (edytowane)

Mazowieckie okolice Płocka. ceny netto za tonę:

Pszenica 800 zł

Jęczmień na 12.10.2018 - 750 zł 

Pszenżyto 680 zł

Inny kupujący ceny brutto za tonę :

Żyto 650 -700 zł 

pszenżyto 700 zł

Edytowane przez Norman
Opublikowano

Dokładnie zbiory wcale nie były takie złe jak przewidywano podobnie z kukurydzą ceny obniżają 470 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v